Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 10:22

Obrazek
Co ja słyszę?Czy Wy się do rodzenia już przymierzacie?Wow! :ico_haha_02:
Ja nadal 2 w 1,skurczyków żadnych,tylko mnie głowa w nocy bolała i rano się tabletkami skończyło.
Pogoda do bani,słonka brak i wiaterek wieje.Dobrze,że nie pada.
Ciekawa jestem która pierwsza urodzi-Monisia,Felicity czy Ewelinka :ico_noniewiem:
A ja zaraz na ktg.

[ Dodano: 2008-04-29, 10:26 ]
A co do wagi,to moja Jula nie będzie za duża.W 36 tyg. ważyła 3000gram,więc może dojdzie do 3400 jak jej siostra :-D O wagę to się nie boję.Boję się tylko tego,że znowu popękam,bo jestem wąska w biodrach :ico_placzek: Już dr jak pobierał mi posiew,to powiedział,że straszną mam szyjkę,całą pocerowaną.A szyli mnie ponad 1.5 godz.

[ Dodano: 2008-04-29, 10:28 ]
:ico_placzek: nie ma Was.
To i ja zmykam w takim razie.Buziolki i lekkiego porodu życzę tym,które podczas mojej nieobecności zechcą się rozdwajać :-D

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 12:05

ewelina, moze dzis nam sie dzieciaczki zdecyduja i wyjda :-D :ico_noniewiem:
czekam z niecierpliwoscia na relacje z wizyty lekarskiej

damy rade :ico_haha_01:
Znajac zycie Monisiu to one jeszcze tam posiedza one teraz to nas solidnie strasza :ico_haha_01: Jak wroce od gin to postaram sie napisac a jak nie dam juz rady to jutro melduje sie rano :ico_haha_01:
No i jasne ze damy rade :ico_brawa_01: My dzielne jestesmy :ico_haha_01: Choc i tak si eboje :-D

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

29 kwie 2008, 12:52

Witajcie dziewczynki, codziennie wchodzę na Wasz watek z ciekawością, czy cos już się u Was "wykluło", ale widzę póki co cisza.
Pewnie dzieciaczki na maj czekają :ico_oczko:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

29 kwie 2008, 12:52

Zulcia, będzie dobrze. Moja mama przy mnie popękała, a rodząc siostrę (4100) nic jej nie było. Więc nie jest powiedziane, że na na pewno znów popękasz.

Ja już po ktg. Znów "dobre, ale widziałam lepsze" i "mało reaktywne, pewnie mała spała". Troszkę się ruszała, ale faktycznie raczej spokojna była.
Pani doktor zaleciła zbadać jeszcze raz przed długim weekendem, więc jutro znów mnie czeka wizyta w szpitalu.

Awatar użytkownika
NOWA

29 kwie 2008, 12:54

Dziewczyny a od którego tygodnia robi się to KTG, czy to w zalezności od gina?

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

29 kwie 2008, 12:55

my już po spacerku, obiedek się gotuje
ja tam znowu marzę o cc
Kurde nie chciałabym aby moje dziecko było takie wieprzoweate i urodziło się z waga ponad 4 kg. Maja miała 2900 i fajnie by było jakby Michaś miał podobną wagę

a to Maja z dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 12:57

aby moje dziecko było takie wieprzoweate
:ico_olaboga: ale to określiłaś :ico_olaboga: wiesz jak dziecko jest długie to wcale nie musi byc pulchne żeby tyle wazyc. mój maluch ponoc jest własnie bardzo smukły a dłuuugi. pan gin mówi na niego koszykarz :ico_haha_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

29 kwie 2008, 12:57

NOWA, ja byłam pierwszy raz w 38 tygodniu.
babe_boom, ale masz w domu ślicznotkę.

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 13:07

A tak w ogole to jestem juz po wizycie poloznej :ico_haha_01: Poplotkowalysmy troche i sprzedala mi pare sposobow na özejsze porody wiec z mila checia podziele sie z wami:

A wiec zeby dzidzius lepiej przedostal sie przez nasz kanal rodny powinnysmy pic od 34 tygodnia siemie lniane tzn lyzka tego siemienia (nie wiem jak to sie pisze :ico_haha_01: ) popic szklanka wody!
Uwaga siemie musi byc takie zgniecione nie cale ziarenka i nie maka zmielona, chyba wiecie o co mi chodzi i wazne zeby popic duza iloscia wody! No i to pijemy rano przed sniadankiem!

Pomaga to w regulacji naszych jelitek i zwieksza wydzielanie sluzu ktory wlasnie ulatwia wyjscie dzidzi!

Nastepny specyfik:
Herbata z lisci malin
1-3 szklanek dziennie
na 150 ml 1-3 lyzeczek tych lisci zalac wrzatkiem parzyc 5-10 minut i pic :ico_haha_01:
Rozluznia miesnie macicy i ja uelastycznia!

No i 3 specyfik
parowka z siana tzn tak jakby nasiadowka!nie siadamy do tego tylko kucamy i parujemy nasze cipulki :ico_haha_01:
Stosujemy to raz w tyg.od 39 i raz w 40 a po 40 ile razy sie podoba
Przygotowanie: Garsc siana zalac goraca woda i siedzimy nad tym 5-10 minut.

Trzeba uwzazac zeby sie tym nie poparzyc to przyspiesza rozwieranie sie szyjki i uelastycznia wszystko w srodku i rozciaga przed 40 tygodniem moze prowadzic do przyspieszenia porodu!

Wszystkie ziola kupujemy w aptece!

Nie wiem moze wam sie cos z tego przyda w kazdym razie sprobowac nie zaszkodzi!

[ Dodano: 2008-04-29, 13:11 ]
NOWA, no ja to mialam pierwsze KTG w 25 tyg. i potem juz na kazdej wizycie dzis tez mnie czeka!
szczako, Na pewno wszystko dobrze jest, lekarze to chyba troche przewrazliwieni sa! To tak jak z ta waga jedni mowia ze za male drudzy ze za duze!

MONIKAB fr

29 kwie 2008, 13:24

A co do wagi,to moja Jula nie będzie za duża.W 36 tyg. ważyła 3000gram,więc może dojdzie do 3400 jak jej siostra :-D O wagę to się nie boję.Boję się tylko tego,że znowu popękam,bo jestem wąska w biodrach :ico_placzek: Już dr jak pobierał mi posiew,to powiedział,że straszną mam szyjkę,całą pocerowaną.A szyli mnie ponad 1.5 godz.
Zulciu, uwazam ze waga twojej corci to raczej prwidlowa jest- a 3400 Zuzanki to jest i tak sporo jak na dziewczynke i to pierwsze dzieciatko :ico_oczko:
poza tym wydaje mi sie ze twoja Jula i moja Ala ida wagowo "leb w leb" :ico_oczko:
moja lekarka od usg okreslila wage corci jako normalna, wiec sie sprzeczac nie bede :ico_oczko:
a jesli chodzi o "cerowanie" TO ponoc dobrze jest masaze wykonywac pipci aby nie popekala :-D

[ Dodano: 2008-04-29, 13:26 ]

Ja już po ktg. Znów "dobre, ale widziałam lepsze" i "mało reaktywne, pewnie mała spała". Troszkę się ruszała, ale faktycznie raczej spokojna była.
Pani doktor zaleciła zbadać jeszcze raz przed długim weekendem, więc jutro znów mnie czeka wizyta w szpitalu.
leniuszek z tej twojej Ali szczako :-D ciekawe po kim, bo wydaje mi sie ze mamusia raczej aktywna kobietka jest :-) tatus chyba tez nie "przycina komara" przed telewizorem tylko sporty jakies uprawia :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-29, 13:31 ]
ja tam znowu marzę o cc
Kurde nie chciałabym aby moje dziecko było takie wieprzoweate i urodziło się z waga ponad 4 kg.
kurcze, prwade powiedziawszy babe_boom to chyba jestes pierwsza osoba jaka znam ktorej sie cesarka marzy :ico_noniewiem: porod naturalny, to jednak naturalny... od wiekow kobiety tak rodza... wydaje mi sie ze lepiej sie to wszystko po takim porodzie naturalnym goi :ico_noniewiem:
jesli chodzi o wage maluszka, to nie mamy na to niestety wplywu :ico_oczko:
czasem drobniutkie bobaski robia wieksze spustoszenie z naszym kanalem rodnym jak te "byczki" :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-29, 13:35 ]
babe_boom, Majeczka to ja sie nadziwic nie moge po prostu! prawdziwa modelka z niej! synus pewnie tez bedzie przystojniak :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-04-29, 13:38 ]
Ewelina83, ale nam tu ciekawostek przedstawilas :ico_szoking: :ico_brawa_01:
w zyciu bym nie powiedziala ze ziolkami tak sobie mozna pomoc :ico_szoking: :ico_oczko: tylko gdzie ja takie rzeczy kupie?
mam krzak malin, wiec moze obskubie go i przygotuje herbatke? mozna tak?

[ Dodano: 2008-04-29, 13:40 ]
Dziewczyny a od którego tygodnia robi się to KTG, czy to w zalezności od gina?
ja nie mam i nie bede miala ani jednego ktg - tylko podczas porodu... wszystko chyba zalezy od lekarza prowadzacego :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-29, 13:41 ]
no jak zwykle...nie ma nikogo... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
w takim razie do pozniej :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”