Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 10:51

Facet ma byc Patryk a jakby jednak dziewczyna była to możliwe że bedzie Patrycja bo mi kazdy do brzucha Patryk mówi i sie juz przyzwyczaiłam :ico_oczko: A podoba mie sie jeszcze kilka: Joanna, Alicja, Gabrysia.
Najsłodsza jest moja 2,5 letnia siostrzeniaca bo głaska mi brzuch i mówi "Paki" :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-04-30, 10:53 ]
A Wy sie dzielnie trzymacie majóweczki, niezła przerwa nastapiła w rozdwajaniu na tt, no nie? :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2008, 10:53

Witajcie kochane majoweczki :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka:

Do niedawna sledzilam losy kwietniowek i juz wszystkie sie rozsypaly...przezywalam to razem z nimi.
Ja mam termin na 2 sierpnia wiec jeszcze troszke...
Troche wam zazdroszcze ze to juz niedlugo.........ja sie jeszcze musze pomeczyc...a najgorsze to lat :ico_olaboga:
Pozdrawiam was wszystkie i zycze zdrowka dla was i waszych dzidzi...zycze szybkich rozwiazan :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

30 kwie 2008, 10:54

Oki ja sie biore za przygotowanie obiadku a mam troche roboty bo wymyslilam sobie golabki :ico_haha_01: ale chodza juz za mna od tygodnia a raczej lataja :-D

No i zaparzylam sobie ta cherbatke z lisci malin wiec trzeba ja skonsumowac :ico_haha_02: Siemie Lniane juz w brzuszku

MONIKAB fr

30 kwie 2008, 10:56

A u ciebie Monisiu jak na dzis??? Zgaga przeszla?
:-D wlasnie teraz mnie dopadla :ico_noniewiem: ale ciezko mi tylek oderwac od komputera zeby sobie maalox zapodac :ico_oczko:
a u mnie przeczucia porodowe sa bardzo silne... wczoraj nawet w nocy zabralam sie za ugotowanie gara zupki ogorkowej (kupilam ogory na stoisku polskim w markecie :ico_sorki: ) aby chlopaki mieli co jesc jak pojde rodzic :ico_oczko: (jak juz pislam wczesniej, to i w zamrazalce mam golabki, bigos i fasolke po bretonsku...)
magazynuje tak to jedzonko, bo po porodzie jak wroce do domku to bede sie musiala zorganizowac...nauczyc zyc z nowym czlonkiem rodziny... zrobic rozpoznanie kiedy co bede mogla robic (maz zawsze przyjezdza na 12 na obiad)

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

30 kwie 2008, 10:56

A Wy sie dzielnie trzymacie majóweczki, niezła przerwa nastapiła w rozdwajaniu na tt, no nie? :ico_haha_02:
Bo wszystkie czekamy na maj :ico_haha_02: Chyba kazda chce zaszalec w weekendzik majowy :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-30, 11:00 ]
a u mnie przeczucia porodowe sa bardzo silne... wczoraj nawet w nocy zabralam sie za ugotowanie gara zupki ogorkowej (kupilam ogory na stoisku polskim w markecie :ico_sorki: ) aby chlopaki mieli co jesc jak pojde rodzic :ico_oczko: (jak juz pislam wczesniej, to i w zamrazalce mam golabki, bigos i fasolke po bretonsku...)
to widze ze juz zaszalas :ico_haha_01: Ja mialam taka opcje ale potem stwierdzilam ze moj mezus to chyba da sobie rade a potem tez ma miec tydzien wolnego po porodzie to bedzie gotowal :-)
Wspolczuje Ci z ta zgaga :ico_pocieszyciel: wiem jakie to jest uporczywe dobrze ze mi przechodzi po mmleku i nie mam jej co dziennnie!
No ale Monisiu u Ciebie juz tylko 12 dni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wiec to pikus!

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 11:00

Ewelina83, pewnie jak w poniedziałek po weekendzie tu zajrze to połowa bedzie juz z dzieciakami na brzuchu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

MONIKAB fr

30 kwie 2008, 11:05

Facet ma byc Patryk a jakby jednak dziewczyna była to możliwe że bedzie Patrycja bo mi kazdy do brzucha Patryk mówi i sie juz przyzwyczaiłam :ico_oczko: A podoba mie sie jeszcze kilka: Joanna, Alicja, Gabrysia.
wszystkie imiona sa sliczne :ico_brawa_01: ja tez na oku mialam Patryka... a ze bedzie dziewczynka to oczywiscie Alicja... to imie na nia czeka od ponad trzech lat ( Wiktorek mial byc Ala :ico_oczko: )

Najsłodsza jest moja 2,5 letnia siostrzeniaca bo głaska mi brzuch i mówi "Paki" :ico_haha_01:
no to musi byc Patryk albo Patrycja :-D
kiedy mialam usg stwierdzajace plec pojechalam razem z synkiem i mezem... wtedy byl u nas goscinnie tesc... no i kiedy wrocilismy z badania, to tesc sie pyta: no i co bedzie? a moj Wiktorek : Alicja :-)
teraz nie ma juz najmniejszych szans na zmiane... synus mowi do brzusia po imieniu :-D

[ Dodano: 2008-04-30, 11:09 ]
Witajcie kochane majoweczki :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka:

Do niedawna sledzilam losy kwietniowek i juz wszystkie sie rozsypaly...przezywalam to razem z nimi.
Ja mam termin na 2 sierpnia wiec jeszcze troszke...
Troche wam zazdroszcze ze to juz niedlugo.........ja sie jeszcze musze pomeczyc...a najgorsze to lat :ico_olaboga:
Pozdrawiam was wszystkie i zycze zdrowka dla was i waszych dzidzi...zycze szybkich rozwiazan :ico_oczko:
i Tobie Jagna zleci szybciutko :ico_brawa_01: tylko to lato...ten zar z nieba :ico_noniewiem: ... no coz...ale ta pogoda teraz niezle niespodzianki nam szykuje...no moze sniegiem nie bedzie sypac jak bedziesz rodzic :ico_oczko: ale moze akurat bedzie przyjemny chlodzik?

dziekuje za zyczonka:)

[ Dodano: 2008-04-30, 11:13 ]
Ewelina83, ja jak szlam rodzic Wiktorka, to nic nie przygotowywalam... maz sam o siebie potrafil zadbac... :ico_oczko: w szpitalu bylam tydzien, to zyl na fast foodach, bo mu sie nie chcialo gotowac ( wiekszosc czasu spedzal ze mna w szpitalu)
teraz zostaje z synkiem i jakos sobie nie wyobrazam zeby zyli na mc donaldzie :ico_szoking:
poza tym wiem juz z doswiadczenia, ze ciezko sie przy maluszku wyrobic ze wszystkim na ta godzine na ktora sie planuje :ico_oczko:

ok, lece kochane troche chalupinke ogarnac i czekam na meza... do pozniej :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

30 kwie 2008, 11:16

co do imion to praktycznie mamy tylko dla chłopca Michaś mnie jeszcze podoba się Tomek i Julian ale odpada, bo mężu się nie zgadza. Drugie imię dostanie po tatusiu. Jeśli jednak moja dzidzia okaże się dziewczynką to będzie wielki problem... mamy zupełnie inne gusta ja bym chciała Ingę lub Patrycje mąz chyba Agatke wiem jedno na drugie imię miałaby na pewno MAŁGORZATA no ale imieniem dla dziewuszki będę się martwic jesli okaże się dziewuszką (moje marzenie)

[ Dodano: 2008-04-30, 11:19 ]
a tak w ogóle to ja miałam miec na imię Marcelina, ale mój tata tak sie cuieszył, ze ma córkę schlał się i zapomniał jak zapisać :P w sumie ja się cieszę Marcelina ładne ale jakby mi Marcysia mówili to już bym zadowolona nie była...

Mam też koleżankę rocznik 83 miała miec na imię Maja, ale babka w Urzędzie nie zapisała.... powiedziała, że ludzie się bajki naoglądali i wariują zapisali ją Mariola Maja (dziwne, że na drugie imię Maja mogło być) ale rodzice i tak mówili do niej MAJA i tak oto Maja dowiedziała się, w pierwszej klasie, że nie ma na imię Maja tylko Mariola... 2 lata temu zmieniła sobie na Maja już nie było żadnych problemów

MONIKAB fr

30 kwie 2008, 13:04

ale z tymi imionami to moze byc zamieszanie :ico_olaboga:
babe_boom, mi sie twoje typy wszystkie podobaja... moze sprobuj dojsc do porozumienia z mezem, np. tak jak ja przy pierwszym dziecku... ze jak chlopczyk bedzie to wybierasz TY a jak dziewczynka to mezu (oczywiscie lista imion musi byc zatwierdzona i mozna miec kilka typow :ico_oczko: )

ja mam kolezanke, ktora bardzo chciala dac synowi imie francuskie... uparla sie na Nicole... Nicola - ladnie... po francusku oczywiscie... ale ona sie uwziela aby w Polsce w akcie urodzenia rowniez widnialo takie wlasnie imie, choc jest jego polski odpowiednik- Mikolaj... w Polsce wlasnie Nikola to imie dla dziewczynki (Nicole we Fr) i wlasnie dlatego w urzedzie sie pani klocila, ze nie moze chlopcu dac imienia dziewczecego...ze kiedys, jak do polski pojada na stale (a maja taki zamiar) to ich syn bedzie wysmiewany w szkole :ico_olaboga: i w ogole bedzie mial problemy :ico_olaboga:
kolezanka dopiela swego i ma chlopca o dziewczecym imieniu :ico_oczko:

to tak jakbym Wiktorkowi dala na imie Marysia, Zosia albo Krysia :ico_puknij:
pozostawiam bez komentarza :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

30 kwie 2008, 13:18

Ewelina83, pewnie jak w poniedziałek po weekendzie tu zajrze to połowa bedzie juz z dzieciakami na brzuchu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Oj ale bylaby jazda :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
teraz zostaje z synkiem i jakos sobie nie wyobrazam zeby zyli na mc donaldzie :ico_szoking:
Oj dokladnie chyba mialabys problem synka przestawic na normlne jedzonko :ico_haha_01: Pewnie chcialby zeby czesciej mamy nie bylo :ico_haha_01:

Moje malenstwo wlasnie ma czkawke :ico_haha_02:
Golabki juz w piekarniku jedynie sos musze dorobic a slinka mi juz na nie leci ze ho ho... :ico_haha_02:

Pogoda sie sliczna zrobila wiec ide spacerowac moze Kacperek poczuje juz lato i wyskoczy :ico_haha_01: W koncu jutro maj wiec zaczynamy :ico_haha_02: Teraz nasza kolej!

[ Dodano: 2008-04-30, 13:20 ]
Nicola
Ja myslalam o takim dla dziewczynki...Ale pozniej stawialismy na Julke a bedzie Kacperek!
Choc do wyboru byl jeszcze Patryk, Kamil i Olivier!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”