Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

04 maja 2008, 19:01

w krakowie dzis zimno i deszczowo - wiec ja czuje sie super :ico_haha_01: jak jest cieplo to ja sie kompletnie do zycia nie nadaje jednak :ico_oczko:

wiec polazilam dzis calkiem sporo, kupilismy troche rzeczy do kuchni, wywalilam wszystkie patelnie i trzeba byo zainwestowac.. maz wkretarke sobie kupil (mial wymowke ze do skrecania lozeczka hehe cwaniak) przy okazji calkiem fajne pudla kartonowe kupilismy, akurat sie na szafie postawi na duperele jakies.

no i najwazniejsze - kupilismy lozeczko :ico_brawa_01: normalnie jaja byly bo facet nam szukal w magazynie z pol godziny i znalazl ostatnie :-D na zamowienie czeka sie 3-4 tygodnie wiec byloby juz za pozno pewnie :ico_olaboga: ale jest :-D a wcale wymagan duzych nie mamy - mialo byc w miare proste, bez szuflady, z wyciaganymi szczebelkami i kolor ciemny bo takie mamy meble i panele to sosnowe by nie pasowalo. do tego materacyk, przewijak i wanienka. Poscieli nie kupilismy bo spodobala nam sie zolta Feretti i akurat nie mieli tego koloru, ale poszukamy w innym miejscu jeszcze :-) przez internet juz nie zamawiam nie ma mowy :ico_nienie: jeszcze mi nie przyszla paczka z pieluchami i rzeczami do szpitala :ico_zly: 2,5 tygodnia czekam na priorytet kuzwa!

i kilka dni temu kupilam szlafrok i koszule na ramiaczkach - obie rzeczy za porazajaca cene 30zl :ico_haha_01: :ico_haha_01: wiec juz prawie wszystko mam, jeszcze jakies tanie klapki musze kupic i kapcie

ale kupe ciezarowek dzis widzialam i to nie tylko w sklepie dla dzieci, baby boom normalnie :ico_haha_01: nie dziwie sie ze maly wybor w sklepach (przewijaki i wanienki doslownie 2-3 kolory do wyboru, szok)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2008, 21:24

A u nas cieplusio, wygrzewalismy sie na sloneczku, a i po 17 jeszzcze pojechalismy do znajomych pare godzin posiedzielismy na podworku przy grilu i wrocilismy.
Wiec ja dzis dotleniona mocno.

mojamaja.corcia, -indigo-, :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , ale naprawde tyle ludzi u was bylo , ale z drugiej strony mi tez by bylo obojetne ile ludzi przetoczy sie przez porodowke aby tylko urodzic

mojamaja.corcia, bardzo ladne zdjecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a ty jaka mlodzutka, normalnie super wygladasz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , pierwszy raz cie chyba tak w calosci widze :-D

spinka, no ja mysle ze ty jeszcze w dwupaku, bo na pewno bys napisa smska ze rodzisz czy ze urodzilas :ico_oczko:

Tuska, :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: , poczekaj jak dzidzie urodzisz i z wozkiem wyjdziesz, dopiero zobaczysz ile matek z dziecmi wokół :-D

janoszka, poczekaj wysle ci troche slonca bo u nas cieplutko, ja nie pazerna podziele sie :-)

Awatar użytkownika
murdemille

04 maja 2008, 21:27

Tuska gratuluje zakupow zwlaszcza tak udanych!! :-D

ja biore do szpitala klapki tylko "zmywalne", bo polozna mi powiedziala ze nie jade na wczasy, wiec nie ma sensu pakowac jakichs tam papuci bo szpital to nie wybieg :-D

tylko koszuli nie mam nadal ale to juz chyba zamowie jedna z tych tanszych na allegro bo szlag mnie trafia, a w koncu na wybieg nie ide, a ilez mozna szukacccc? :ico_zly:

a teraz taniec z gwiazdami a potem moj seria i lodowa kulinarna uczta z mezem :-D :ico_brawa_01:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

05 maja 2008, 07:39

Cześć :ico_ciezarowka: !!!
Jestem już w domku :-D
Weekend minął nam naprawdę super!! Pogoda do niedzieli była słoneczna i prawie cały czas spędzaliśmy na świeżym powietrzu. Mój siostrzeniec jest kochany - wkleję Wam fotkę :-)

Obrazek

Wróciliśmy oczywiście z pudłami pełnymi rzeczy dla maluszka - oprócz ubranek już takich dużych (kombinezon na zimę, kurteczki, spodenki itd.), dostaliśmy też sporo zabaweczek - grzechotki, matę :-D
I jeszcze kocyk polarowo-bawełniany :ico_brawa_01:

W wolnej chwili doczytam co się działo na tt w ciągu ostatnich kilku dni. Mam nadzieję, że wszystkie jesteśmy 2w1 :ico_oczko:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2008, 09:30

Witam :ico_ciezarowka: po weekendzie :-)

Ja to się cieszę, że weekend się już skończył, jakoś się kiepsko czułam przez te ostatnie dni :ico_noniewiem: Normalnie przez to spojenie łonowe chodzic nie mogłam, a jak chodziłam to zgięta w pół jak kaleka jakaś, poza tym miałam dośc często bóle takie jak na @. Wy też już takie macie??? (wcześniej miewałam, ale trwały b. krótko i zdarzały się rzadko).

A dzisiaj mam nadzieję będzie lepiej, w końcu słoneczko wyszło i od razu jest inaczej :ico_oczko:

Ja z zakupami tez już prawie na finiszu, wczoraj zakupiłam szlafrok i zamówiłam koszulę, dla maleństwa kupiłam półspioszki i super śpioszki z napisem"Kocham moją mamę" :-D
Juz nie mogę się doczekac mojego maleństwa :-)

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 10:10

Witam :ico_ciezarowka:

U mnie weekend się skończył i zawitała piękna pogoda, bo przez te wolne było paskudnie. Ale od dzisiaj pewnie już będzie ok :-D

Nowa ja też juz tak bardzo bym chciała mieć swoją maleńką przy sobie, dzisiaj śnił mi się poród i moje cudeńko, takie malutkie z czarniutkimi włoskami - pięknota. Poród miałam lekki (we śnie oby się ziścił,a malutka ważyła coś koło 3400, no i jakims cudem A. nie było ze mną :ico_noniewiem: )

Siunia oczywiście że napiszę :ico_oczko: A pytałam koleżankę jak było u niej po porodzie. Tzn jak już Kacperek wyskoczył to położna z tatusiem poszli go badać, mierzyć itp (a wcześniej położyli go na brzuchu mamy - maluszka :-) ) Inna położna została i był poród łożyska, potem lekarz zszył krocze i pojechali do siebie na salę - jakoś tak to wyglądało.

Moja.maja fajniutkie zdjęcie :ico_brawa_01: Kurcze ja też muszę sobie pstryknąc żeby mieć świeżutkie :ico_haha_02:

Tuska, no to niezłe przegięcie z ta paczką, aż mnie nastraszyłaś,ja zamówiłam torbę do szpitala na allegro i nie zamierzam rodzić przed jej przyjściem :ico_oczko: No i gratuluję zakupów :ico_brawa_01:

Lulu_ fajny chłopak. Ty już w takim razie jesteś zabezpieczona super :-)

A ciekawe co u Małgorzatki????

No i jak Marta z tymi zakupami dzisiejszymi?

Awatar użytkownika
Tuska

05 maja 2008, 11:03

ja biore do szpitala klapki tylko "zmywalne", bo polozna mi powiedziala ze nie jade na wczasy, wiec nie ma sensu pakowac jakichs tam papuci bo szpital to nie wybieg :-D
na stronie mojego szpitala pisza i to i to zeby zabrac.. no w sumie jak wyjde spod prysznica to jak w mokrych klapkach bede chodzic i moczyc wszystko? ale chyba 2 pary takich zmywalnych wlasnie wezme, w typowych pantoflach to ja nie chodze, zreszta cieplo bedzie

wlasnie wyszedl serwisant od lodowki, oczywiscie nie potrafil naprawic :ico_zly: jeszcze po zmywarke maja dzis przyjechac :ico_noniewiem: fachowcy od 7-miu bolesci :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2008, 11:07

A ja własnie śledzę aukcję, poluję na pajacyki :-) (bo tych właśnie stwierdziałam, że mam za mało).

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2008, 11:26

Witam

u nas sloneczko i oczywiscie sieplutko.

Ja tylko na chwilke bo za godzine mam wizyte kontrolna u lekarza.

lulu_, fajniusi ten twoj siostrzeniec :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

NOWA, ja nigdy nie mialam boli jak na @, nawet jak bylam w ciazy z Milanem, a skorczy swoich to raczej bym do takich boli nie porownala, bo jak dla mnie to sa inne, nie wiem kto wymyslil swierdzenie ze to jak na @ sa, bo u mnie to powiedzonko sie nie sprawdzilo.
Krocze tez boli jak chole...ale bol do przezycia.
Pierwszy porod mam za soba, wiec i moze jakos twardsza sie przez to zrobilam.

spinka, tu wogole dzidzi nie zabieraja od ciebie, wszystko robia przy tobie, ( mierzenie wazenie) a dopiero na 2 dzien bada dziecko lekarz, a na 3 czy 2 dzien jest badanie sluchu i pobieranie dla dziecka krwi z piety do badan.

Tuska, u nas w szpistalu przysluguje gdzies na 3 osoby 1 lazienka ( ubikacja i prysznic), a ja bralam ze soba japonki, bo jak dla mnie najwygodniejsze do chodzenia sa, w domu tez w nich smigam.

Dobra rozpisalam sie a musze sie szykowac , odezwe sie jak wroce.

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

05 maja 2008, 12:28

Dzien dobry dziewczynki!!!
U mnie piekny, sloneczny dzionek. Siedze sobie sama w domku z psiorkiem, bo maz juz raniutko do pracy poszedł.
Własnie zjadlam sniadanko i wypilam kawke, w planach mam pranie i male sprzatanie, a jak słonko sie troche przesunie na moj ogrod to moze bym sie troszke wygrzala.
Jakis czas temu kupilam sobie ksiazke "Pokuta" i cos nie moge sie do niej zabrac :ico_zly:
Wiem, ze jest tez film nakrecony na jej podstawie ale dwa razy probowalam i nie dalam rady go obejrzec :ico_wstydzioch: Musze jeszcze raz sprobowac.
U mnie w Irlandii dzisiaj dzien wolny od pracy (choc nie dla wszystkich-patrz moj maz :-) ), wiec chocbym miala sily to nie wyciagne psa na spacer nad morze-za duzo ludzi. Pojdziemy wieczorkiem....
A tu nam na tt juz drogie majowe dzieciatko przyszlo na swiat :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ajak to bedzie za miesiac? :-D
Milego dnia wszystkim :ico_ciezarowka: !!!!!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”