madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

08 maja 2008, 07:30

Witam po dłuzszej nieobecności, chciałam juz wczoraj napisac ale była jakaś awaria na tt.
U nas spokojnie, dwa dni temu dałam Martynce sok z marchewki na spróbowanie, dzisiaj dam jej troszkę wiecej. Dajecie juz coś swoim pociechom oprócz piersi? Bo wiadomo ze dzieci karmione sztucznym mleczkiem szybciej mogą próbowac.

CleoShe, juz pewnie w Polsce, ciekawe jak podróż :ico_noniewiem:

Przedwczoraj zrobiłam sobie test ciążowy bo zaczęłam fiksować. Miałam podobne objawy a połowa to chyba moja wyobraźnia. Jeszcze nigdy sie tak nie bałam robiąc test i czekając na wynik. Na szczęscie ujrzałam tylko 1 kreskę :-D
A moje objawy wskazują chyba na @ bo od wczoraj mam plamienia więc moze to jest początek???

Dobra uciekam.Na 11 z Patrykiem do logopedy. Miłego dnia :-)

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

08 maja 2008, 07:56

Witam i ja :-)
My dzisiaj pobudka o 5:40, Ula zasnęła dopiero teraz jakieś 15 minut temu, ciekawa jestem jak długo pośpi.
pinko no właśnie ja też patrzyłam na tą chustę ale mój skąpy mąż za nic by mi nie dał, ta moja była tańsza chyba o 40zł i tak się rzucał. A Twój kolorek super.
Na szczęście mój mąż sknerą nie jest i sam mnie przekonał żeby tą chustę kupić, zwłaszcza, że jakby coś było nie tak, to można ją zwrócić, a oni oddadzą kasę :-)
Dajecie juz coś swoim pociechom oprócz piersi?
Tylko herbatka koperkowa, nic więcej nie daję, mam zamiar tak Ulę karmić (samą piersią) do 6-tego miesiąca.

Klaudia, mam nadzieję, że lot był udany, uszy się nie zatykały i nie bolały, a Norbercik dzielnie zniósł przelot. Daj znać :-)

madziarka81

08 maja 2008, 08:00

mam zamiar tak Ulę karmić (samą piersią) do 6-tego miesiąca.
ja po skonczeniu 5 miesiąca planuje zacząć wprowadzac cos nowego, teraz daje tylko marchewke no i za jakiś czas spróbuje jabłuszko :-)

[ Dodano: 2008-05-08, 08:19 ]
No i dostałam @ :-D

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 maja 2008, 08:36

Witamy o poranku,
Arturek miętosi misia w łóżeczku a j amoże coś zdążę naklikać. Tak więc my pobudka o pierwszej i piątej i od 7.30 nie śpimy.

Klaudia welcome in Poland :-D

Marta to ja przypominam że coś o banku miałaś napisać :ico_haha_01: i jesteśmy na tym samym etapie oglądania, a piąta seria dopiero pod konioec roku ma się ukazać, gdzieś wyczytałam :/

Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

08 maja 2008, 09:21

Witam z rana.
No Klaudia tak jak napisała Renia - witajcie w Polsce :-D
Mam nadzieję że lot zleciał szybciutko i bezboleśnie...

Moja Niusia od paru dni jest tak nieznośna że szok. Nie wiem co jej jest. Czy to zęby czy co... ???
no i się obudziła. koniec pisania :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-05-08, 09:41 ]
Madziarka witam w klubie. Ja też mam @ :ico_zly: Pierwszy raz taką długą. To pewnie od tej spirali. Dobrze że chociaż nie boli.

U nas jak zwykle dwie pobudki, ale mała cos niespokojnie spała więc wstawałam częściej. Marzę o jednej calej przespanej nocy :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-05-08, 09:43 ]
Pinko pisałaś chyba niedawno o jakimś gryzaczku który poleciła Ci znajoma. Możesz wkleic fotkę? Kuzynka też mówila mi o gryzaczku ze szczoteczką i nie wiem czy to to samo.

Awatar użytkownika
Fintifluszka

08 maja 2008, 10:14

Cześć dziewczyny... wczoraj jak chciałam napisać, to tt szwankowało :ico_zly: a wcześniej mi dziecko chwili nie dało...
poprzedniej nocy miał tylko 1 pobudkę-pierwszy raz i cały dzień calkiem dobry humorek, byliśmy na spacerku-Kuba poszedł z nami, wkleję później zdjęcia, za to dzisiaj jest bardzo nie dobry :ico_nienie: teraz już śpi w wózku, wcześniej Go dzisiaj wystawiłąm, bo już mi ręce opadały... za chwilę idę kosić trawnik...

Klaudia witaj w domu :ico_brawa_01: daj znać jak podróż minęła

Renia, Pinko super Wasze chusty, ja miałam "bananka" i Gabriel zaczynał wrzeszczeć jak tylko Go tam wsadzałam :ico_noniewiem: więc leży w szufladzie a
Gabriel ciągle na samym cycu, Ja podobnie jak Pinko zamierzam karmić piersią do 6-tego miesiąca, albo chociaż do końca czerwca-to już będzie 5.5 :ico_oczko:

A @ wciąż nie mam Gosia Ty miałaś podobne objawy jak ja-też przeszło?

Wczoraj cały dzień byłam z Gabim i na rączkach ciągle i w ogóle i w szczególe, jak Go wieczorem położyłam spać to zeszłam do kuchni, a tam taki bałagan :ico_olaboga: zaczęłam sprzątać, jeszcze kopytka robiłam, bo mi się przypomniało, że mama mnie prosiła, żebym zrobiła, potem znowu sprzątanie... koło 23 poszłam się myć tak zmęczona... wchodzę do łazienki, a tam cały kibelek zalany piochtaminą przez Kubę, nosz kurna, wściec się można... zaczęłam to szorować i porysowałam muszlę :ico_puknij: tak mocno... więc zniszczone :ico_olaboga: Kuba sobie w tym czasie spał beztrosko-jak rano o 5.30 obudził mnie Gabriel to miałam ochotę zrzucić jego szanownego tatę kopniakiem na podłogę :ico_zly:

Idę kosić ten trawnik, bo mi czasu nie starczy

Marcia co z tym bankiem??

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 maja 2008, 11:03

Hejka!!!
Witamy się i my :-D Dzisiaj u nas paskudnie strasznie, więc stawiam :ico_kawusia: i ciacho na lepszy humorek.
Klaudia witaj w domku :ico_brawa_01: Jak minął lot?
A @ wciąż nie mam Gosia Ty miałaś podobne objawy jak ja-też przeszło?
no ja też nadal nie mam, czytałam na babyonline że jak się karmi częściej niż co 6 godzin, to zazwyczaj @ się nie pojawia . No zobaczymy, ale brzuch mnie czasem boli dziwnie :615:
Dziewczynki okazuje się, że mój facecik zaczyna ząbkować :ico_olaboga: Jeszcze mu się nic nie przebija co prawda, ale teraz ząbki wstawiają się w dziąsełka i on to już czuje. Kupiłam mu bobodent i po posmarowaniu uspokoił się od razu. Widziałam się wczoraj z moją pediatrą i mu zajrzała przy okazji w pyszczek i potwierdziła moje przypuszczenia.
ja zaczęłam teraz soczki z jabłuszka dawać. Mam zamiar wprowadzić marcheweczkę, jabłuszko i inne warzywka ze słoiczka oraz kleik ryżowy, który będę dawać z moim mleczkiem. Skonsultowałam się wczoraj z tą doktorką i powiedziała, że jeśli dzidziuś ma ochotę na nowe smaki, to można mu to już dawać. Z kaszki manny rezygnuję do końca 7 miesiąca. No i oczywisciew cały czas cycuś :-D
a tam cały kibelek zalany piochtaminą przez Kubę
no to miałaś wczoraj nockę :ico_olaboga:
Pinko pisałaś chyba niedawno o jakimś gryzaczku który poleciła Ci znajoma. Możesz wkleic fotkę? Kuzynka też mówila mi o gryzaczku ze szczoteczką i nie wiem czy to to samo.
no właśnie :-) jestem za :ico_sorki:
Kasiu jak pięknie wygląda moja Synowa u Ciebie w opisie :-D :ico_oczko:
Marcia o banku miałaś napisać :604:
miłego dzionka! pa!

[ Dodano: 2008-05-08, 11:10 ]
a tu mój śpioch 20 min temu :-D
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-05-08, 11:13 ]
a tu jak dostał soczek, po raz pierwszy w śliniaczku :-)
Obrazek

[ Dodano: 2008-05-08, 11:16 ]
a tak pięknie było wczoraj :-D widok z balkonu :-)
Obrazek

Kurcze a teraz pada. Na jutro umówiłam się z Gosią_mz, żeby nam tylko pogoda nie pokrzyżowała planów :ico_zly:

Awatar użytkownika
Fintifluszka

08 maja 2008, 11:53

Idziemy na spacerek
Obrazek
nad rzeczką z mamusią
Obrazek
Obrazek
i z tatusiem
Obrazek
Obrazek
I wracamy do domku
Obrazek
Bawimy się z tatą
Obrazek
i drzemka ze zmęczoną mamusią
Obrazek

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 maja 2008, 12:15

Ale śliczne fotki!!! Gabik jest coraz ładniejszy :-D :-D Karol mi tu siedzi na kolanach i się wydziera do Gabika : aaaa. To chyba cześć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

08 maja 2008, 12:20

czesc kochane

chirurg przyjmie mnie dopiero jutro....Mirkowi tak zeby dokuczja ze nawet w nocy sie zaczal budzic :ico_olaboga: czasami to juz padam ze zmeczenia.

Justyśsuper fotki :ico_brawa_01:

oj maly wrzeszczy uciekam

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”