lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

12 maja 2008, 07:38

Cześć!!!
Wstałam dziś wcześniej z mocnym postanowieniem nauki. Zobaczymy jak mi pójdzie :ico_oczko: Pogoda znowu zapowiada się cudna, więc ciężko będzie usiedzieć nad książką. Wolę jednak teraz, bo jak maluszek się pojawi to dopiero trudno będzie się skupić i będzie mi żal każdej minuty bez niego.

Co do piwa to tylko na początku ciąży miałam wielką ochotę, ale wtedy nie chciałam ryzykować. Teraz jedynie lody owocowe mnie kuszą, a wcześniej zupełnie inne smaki preferowałam i na pewno nie w takiej ilości :ico_oczko:

Patrzę na nasze suwaczki i nie mogę uwierzyć jak szybko mija czas. Już niedługo będziemy tulić nasze maleństwa :ico_brawa_01:
NOWA, Tobie już tylko 25 dni zostało :ico_brawa_01:
A Spinka odkąd dostała pozwolenie na "nieoszczędzanie się", to nawet chwili nie marnuje, żeby powiedzieć nam co u niej słychać :ico_nienie:

siunia, śliczne zdjęcia!!! Super, że macie tak blisko nad morze.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

12 maja 2008, 08:48

Hej :ico_ciezarowka: , wpadłam się przywitac :ico_oczko:

Gapa ze mnie, zapomniałam pobrac mocz więc dziś nici z badań :ico_olaboga: .

W ogóle to ciężka nocka za mną, nie mogłam spac praktycznie całą noc bolał mnie brzuch jak na @, spojenie i do tego krzyż, cos okropnego, w pewnym momencie pomyślałam sobie, że może to już :ico_szoking: :-).
A teraz sobie mysle, że to może byc wynikiem tego, ze wczoraj trochę z m. poszaleliśmy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Teraz jest juz lepiej, brzuch i krzyż mniej boli (po nospie), tylko spojenie okropnie dokucza :ico_noniewiem:
Ale mimo takiej nocki czuję sie całkiem dobrze, wręcz mnie energia rozpiera :-D .
Jadę teraz z mamą na zakupy (m. inn. ostatnie zakupy dla maleństwa :ico_oczko: ), wpadnę po południu.

miłego dnia :-)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 09:19

hej ja sie melduję , oczywiście w dwupaku. weekend minął ekspresowo, w sobotę szkoła 8-18- masakra tyle siedzieć! wczoraj tylko 3 godz. w szkole potem obiadek, a potem moi rodzice przyjechali na kawke. Dzis nie bedę sie zbytnio poświęcała nauce, zaczne od jutra. dzisiejszy plan to przeprac moje koszule szpitalne bo nie lubie ubierac takich rzeczy nowych bez przepłukania , poza tym bedę prasowac pieluchy z piatku i może jakieś pranko jeszcze dziecięce wstawię, zobaczymy czy będę mieć energię bo mi jej ostatnio trochę brakuje :ico_noniewiem:
na szczęście obiad mam z wczoraj- rosół od rodziców i miesko z sosem które m. robił to tylko ziemniaczki musze ugotowac i makaron do rosołu :-D

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

12 maja 2008, 09:22

Obrazek
Obrazek

no i jeszcze fotelik w komplecie :-D

kurde ledwo chodze z tym niskim brzuchem, chyba juz do konca bede leniuchowac bo strasznie mnie ciagnie w dol i napiera.. Plus jest taki ze opuscila mnie zgaga :ico_brawa_01: bo juz na zoladek nie cisnie :-D

Awatar użytkownika
murdemille

12 maja 2008, 10:01

witajcie! :ico_ciezarowka:

Tuska, zdjecia swietne! wózek super a Ty slicznie wygladasz! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja tylko na chwilkę, po dość ciężkiej nocy (pobudka o 5 bo m. szedl na 6 z minutami do roboty)i wiercenie sie dzidzi non stop od kiedy tatuś wyszedł :ico_oczko:
wpadłam się przywitać, dziś jadę po spódnicę, potem nauka i szkoła rodzenia jeśli dam radę tam podjechać.
a teraz jadę na morfologię,. jutro wyniki mam nadzieje że ta hemoglobina będzie dobra tym razem i że mnie nie położy na zastrzyki domięśniowe do szpitala tak jak mówil :ico_olaboga: :ico_sorki:

życzę miłego dnia wpadnę później :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 10:03

Tuska, super fotki, wózeczek lux a ty jaka laseczka :ico_brawa_01:
ja ostatnio widze ze zaczynam przybierac po boczkach tłuszczyk, przedtem szedł tylko w brzuch. och, żeby tak za miesiąc dzidziek wyskoczył i mogłabym zacząc na wadze tracić zamiast ciagle przybierac :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 11:11

witajcie u nas gorac gora i jeszcze raz gorac.

noc byla kiepska ale tylko przez to ze taki upal byl i w nocy w drewnianych domkach jest bardzo cieplo, na na podworku cieplo, lodwo co zasnac mogalam , ale i tak wyspana jestem.

My dzis sie umowilismy ze znajomymi i jak dadza znac to jedziemy na miasto pospacerowac
Bo dzis swieto wiec wszystko pozamykane.

Tuska, ty taka wysoka czy ten wozek taki niski?, albo juz sama nie wiem moze mi sie wydaje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 11:17

moje koszule do szpitala juz przeprane i wisza na suszarce. oj, jak sobie wyobraże ile meki mnie czeka w jednej z nich to brrr..... ale po co mam o tym myślec, wole przeskoczyc od razu do tego jak juz bedzie po porodzie :-D
u nas też dziś goraco że masakra, ide zaraz wyszukac jakis maksymalnie przewiewny ciuszek. tylko jest taki warunek że musze w niego wlezc a to łatwe nie bedzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 11:23

Marta26, zobaczysz porod szybko ci przeleci, a po porodzie obyc tylko poczatki karmienia przezyla to bedzie juz super :ico_brawa_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 11:44

Hej!

Ja się dalej tyrlam tu i ówdzie, zaliczam jak na razie wszytsko na studiach - tfu, tfu nie chce zapeszyć- na medal- informatyka 5.0, praca zaliczeniowa z rehabilitacji 4.0, resocjalizacja 4.0, w sobote miałam egzamin z arteterapii 6.0 :-D ( mimo potwornej migreny z aurą, która mnie dopadła nauka nie poszła w las :ico_brawa_01: ) i jeszcze przedemną 3 egzaminy z rehabilitacji, psychoterapii i metodyki pracy .. jak mi się uda na 5.0 pozaliczać to się łapnę na stypendium ..no zoabczymy ... W sumie wszytskie egzainu mam pod koniec maja, więc jest jakieś prawdopodobieństwo, że nie zdąże... :ico_noniewiem:
Wstałam dziś wcześniej z mocnym postanowieniem nauki. Zobaczymy jak mi pójdzie :ico_oczko:
Powodzenia życzę!
Wolę jednak teraz, bo jak maluszek się pojawi to dopiero trudno będzie się skupić i będzie mi żal każdej minuty bez niego.
No moze nie tyle żal, co nie będzie zbytnio czasu- uwierz mi- zmęczenie robi swoje, oj robi i nie ma się wcale myśli do książek jak jest bobas...Ja to teraz mam urwanie głowy, a bo mamo to daj, mamo to daj, mamo tutu, bambam ...ciągle coś ... A to pootwiera szafeczki, a to pralkę podziubie..ehhhI jak się tu uczyć ? Ja się ucze po nocach- inaczej nie ma szans, jak Wojtuś był chory teraz to żeby się przygotwać do egzaminów na normalnym poziomie to sidziałm nocami nad książami i jednym uchem słychałam czy Wojtas śpi i tak biegałam pokuj-sypialnia, leki, kuchnia, herbatka, pokuje do ksiązek, znów nos zakropić i tak wkoło ...ale sie udało :ico_sorki:
NOWA, Tobie już tylko 25 dni zostało :ico_brawa_01:
No, leci ten czas ... Mi zostało na czerwiec też niewiele... a na maj to już tylko 12 dni :-D

Tuska Fajny wózeczek, kwitnąco wyglądasz...!

Ja czuje się dobrze, nie narzekam, czekam na czop albo sączące się wody płodowe... albo śluz z domieszką krwi ...czekam i wypatruje i nic jak na razie!
Objadam się sporoą ilością słodyczy, a co tam, mało przybrałam więc mogę sobie na to pozwalić!

[ Dodano: 2008-05-12, 11:47 ]
Siunia Śliczne zdjecia, ale tam pięknie!

NOWA GRATULUJE projektu, egzamin pójdzie na pewnie superowo!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”