Oczywiście musi być umiar, nie można przesadzać.
zgadzam sie w 100 proc. nie ma co pisac ze chodziki sa bee, tylko znalesc zloty srodek
A Zuzia zna szwedzki te dzieci tez bo wszytkie sie tu urodzily

W Szwecji jest duzo roznych narodowosci, ludzie sie mieszaja. J. kuzynka , ta ktora ma Leah i Elle ma meza takiego mieszanego, nie wiem dokladnie skad pochodzi jego rodzina, on sie urodzil w szwecji a druga kuzynka ma Argentynczyka
Gosiu, no wlasnie przez ten okres to mialam dzis przygode o ktorej pisalam wyzej :-( musze pogadac z polozna bo jak tak dalej bedzie to chyba az niebezpiecznie....
[ Dodano: 2008-05-12, 22:20 ]
"Ale najpiekniejsze jest to że dla dzieci kolor skóry czy narodowosć nie ma znaczenia, szkoda tylko że niektórzy dorośli mają do tego inne podejscie. "
Dokladne Eska... wiesz, jak ja przyjechalam do szwecji to pierwszy raz zobaczylam murzyna i bylam w szoku

Teraz widuje ich czesto, Zuzia ma rozne kolezanki i tak sie ciesze ze dla niej to takie normalne. Super to jest ze nie bedzie taka zasciankowa jak jej mamusia
Vigantol to witaminka D w kroplach z tego co pamietam
A z kupkami to sie nie wypowiem wiele. Czasem Nell tak ma, ale rzadko... Jednorazowym incydentem bym sie nie przejmowala
Brawa dla Jasia za zabka

Prosimy fotki!!!!!
[ Dodano: 2008-05-12, 22:26 ]
"koniecznie musze kupić Olkowi kremik z filtrem ale jakoś nie umie dostać tej emulsji z nivei do opalania "
no wlasnie, mam dla was kolejny hit rodem ze Szwecji

Poszlam do apteki i szukam kremow z filtrem dla niemowlat. Szukam i nic. Pytam wiec farmaceutki czy moze mi pomoc znalesc taki krem. Ona sie pyta ile lat ma dziecko, ja mowie ze 7 miesiecy, a ta takie oczy na mnie

i mowi ze tak malym dzieciom absolutnie nie wolno smarowac skory kremami z filtrami bo ich skora jest zbyt wrazliwa

i ze nie ma takich kremow na szwedzkim rynku. Wkurzylam sie i kupilam taki krem od roku i posmarowalam Nell i dostala reakcji alergicznej, wysypki...

Cale szczescie ze J. kuzynka leci sluzbowo do Polski to mi przywiezie za kilka dni Nivea Baby.