Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

12 maja 2008, 23:16

jestem i ja, bylismy dzisiaj w agencji ale nie zdazyli nas zarejestrowac tylko pobralismy formularze, przyjechalismy do domu a za 30min tel. z agencjii ze jest praca dla mnie i dla mojego M, ale powiedzielismy ze tylko jedno z nas moze pracowac na full time bo mamy male dziecko no i moj M jutro idzie pierwszy dzien do pracy :ico_brawa_01:
jeszcze nie wie co bedzie robil bo maja dzwonic z samego rana z agencji, ale ja sie juz ciesze ze tak szybko udalo sie znalezc, ja chcialabym pracowac na popoludnie po 4h, najlepiej od 16-20, no zobaczymy :ico_oczko:
wogole to piekna pogoda w tej Anglii
dzisiaj bylismy w miejscowym parku a jutro pojade sobie autobusem do centrum Liverpoolu :-D

ja tez sie zastanawiam nad zakupem chodziku
Szymon juz przebiera nozkami jak go chyce pod paszki
wiec mysle ze w chodziku by sobie poradzil :ico_oczko:
ale tez mam jakies takie opory przed kupnem, wszedzie sie nasluchalam negatywnych opinii, ale przeciez tyle dzieci sie wychowalo na chodzikach i nic im nie jest..
noo zobaczymy, na razie kupno kojaca jest na pierwszym miejscu :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 maja 2008, 23:46

Hehe to wychodzi na to że Nell jest typową szwedką, polskie zwyczaje i sposób pielęgnacji dziecka jej szkodzą:)
;-) no w sumie to nie do konca tak jest, bo jak ja u kolezanki polki posmarowalam kremem Nivea Baby to nc jej bylo :-) Tylko ten szwedzki krem to jakies badziewie niezle :-( Bo ta farmaceutka jeszcze powiedziala ze tak male dziecko trzeba chronic przed sloncem ubraniami... No fajnie , upal a ja mala bede w dlugich spodniach i dlugiej koszulce trzymac :ico_puknij:
Evem suuuper ze tak szybko M. znalazl prace. No w szoku jestem :-) A Szymcio jaki fajny na zdjatku :-)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2008, 04:07

hej dziewczyny
czytam Was ,wprawdzie niesystematycznie ale nie mam juz sily na odpisywanie...
po pierwsze pazdziernikowe dzieci sa boskie!!!
slicze fotki
dziewczyny zazdroszcze spotkania,mam nadzieje z jak wroce to sie umowimy w Silesi albo gdzies w parku
mamo-Zuzi, Zuzia przesliczna dziewczynka!!kolor wlosow rewelacja
wspolczuje incydentu z Nell :ico_placzek: Hania zachlysnela mi sie woda przy kapieli...wiec wiem co to znaczy
Gosiaperelka pisalas ze corcia ci sie krztusila syropem i nie podalas jej nic do picia i dobrze zrobilas bo bys ja "utopila"moglaby sie bardziej zakrztusic
ja zawsze w takich sytuacjach a jestem bardzo przewrazliwiona daje Hanie glowa w dol
Hania najmniejsza z dzieci,wazy 7200,ale juz ladnie nadrabiamy po szpitalu
sama siada i wstaje,trzymana za dlonie probuje chodzic
martwi mnie to ze staje na glowie i nia uderza
tzn nogi ma proste rece tez i opiera sie glowa (tak jakby takiego kota robila) boje sie zeby sobie nic nie zrobila zlego
nie cierpi biszkoptow,pluje nimi jak tylko poczuje,z czym kolwiek bym nie dala to wypluwa
pozdrawiamy Was laseczki wszystkie

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

13 maja 2008, 08:40

Witajcie, ja już dziś od 6 kursuje. Lena była dla mnie bez litości. Ale za to już mam cały obiad zrobiony, posprzątałam. Lenka wczoraj dostała zupkę mrożonkę. Zjadła bez problemów i nie widzę żeby coś jej było. Wogóle to ostatnio się bardzo kręci przy jedzeniu, muszę ją zagadywać.
eve81, cieszę się bardzo że tak szybko znaleźliście pracę a raczej praca znalazła was. Szkoda tylko że nie mówią od razu jaki rodzaj pracy to jest, bo można wtedy coś przebrać lepszego a gorszego odrzucić. Ale z drugiej strony człowiek się cieszy że wogóle jest jakaś praca, a później ewentualnie szuka innej, lepszej już na własną rękę. Napisz nam jaką pracę dostał M.
dzisiaj bylismy w miejscowym parku a jutro pojade sobie autobusem do centrum Liverpoolu
NONO super, nie marnujesz czasu i tak trzymać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ale tez mam jakies takie opory przed kupnem, wszedzie sie nasluchalam negatywnych opinii
Dziewczyny gdybym miała kupić chodzik to pewnie bym tego nie zrobiła, bo też byłam przeciwko. Ale ponieważ pożyczyła mi go sąsiadka to nie kręciłam nosem i teraz jestem zadowolona. Lenka max spędza w nim godzinkę dziennie. Czasami może trochę dłużej. No a efekty Eska i Eve widziały. Jak maszeruje na nogach za rączkę.
no w sumie to nie do konca tak jest,
:ico_sorki: :ico_sorki: Mamo Zuzi źle zrozumiałam twój post, dlatego tak napisałam.
po pierwsze pazdziernikowe dzieci sa boskie!!!
Lalka a wrześniowe też??? :ico_haha_01: :ico_haha_02: :-D
Lalka pewnie że się spotkamy, czemu nie:) Ja od września do pracy, ale będę chodzić, jak w szwajcarskim zegarku.
Dziś idziemy do lekarza z wynikami moczu, ciekawe co nam pani doktor powie. Pewnie też Lenka zostanie zważona, sama jestem ciekawa ile już waży.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2008, 16:41

Przede wszytstkim stawiam :ico_tort: za moje 28 wiosenek :-) :ico_placzek: hahaha, coraz starsza i starsza jestem :-)

Od rana mi tik-tak nie dzialal, ja nie wiem co oni znow z nim wyprawiaja :-(

Lalka, nic nie pisalas ze Hania byla w szpitalu, kiedy? Teraz ostatnio? No i co jej bylo? Chyba ze przegapilam jakiegos Twojego posta, to :ico_sorki: Ogladalam zdjatka Hani na naszej-klasie, no sliczna kruszyna :-) Wazne ze przybiera regularnie na wadze... Moja wazona na pogotowiu wazyla 9750 :-D Smieje sie z tej wagi, bo mam klocka a sama jestem generalnie za nie -tuczeniem dzieci, a tu taki grubasek mi sie trafil i wcale jej nie tlucze, po prostu taka ma przemiane materii :-)
martwi mnie to ze staje na glowie i nia uderza
no niezle hobby, ale z tego co slyszalam to wiele dzieci tak robi i nie robia sabie przy tym krzywdy, tak jakby intuicyjnie wiedzialy na ile moga saobie pozwolic zanim naprawde je zaboli ....

Gosia, no wlasnie mi tez chce znajoma pozyczyc ten chodzik i sie waham (wacham :ico_szoking: :ico_noniewiem: ), no zobaczymy.....

Mnie dzis strasznie glowa boli, cisnienie wariuje, slabo mi ale nie tak mocno jak wczoraj, juz dzis nic nie robilam ciezkiego aby nie przesadzic.....

A zaraz spadam na stronke H&M zamawiac garderobe dla dziewczynek na lato :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-05-13, 19:49 ]
co tu sie dzieje :ico_placzek: nikt nic nie pisze :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

13 maja 2008, 22:29

poczytałam, ale już chyba nie dam rady napisać :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko:
Jutro mam wolne więc nadrobie zaległości w pisaniu ,
Buziaczki
Eve rewelacyjne zdjęcie w podpisie, normalnie aż latem zapachniało :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: - Szymek ogrodnik :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-05-13, 22:33 ]
Aha! Wczoraj Dariuszek Agnieszki skończył osiem miesięcy wiec Buziaczki dla Niego :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

13 maja 2008, 22:45

Mamo Zuzi wszystkiego najlepszego Kochanie Moje! Duzo zdrowka, szczescia radosci, spelnienia wszstkich marzen... Zycze Ci po prostu tego czego pragniesz!! I tego co zyczyli Ci juz dzisiaj inni tylko 7 razy wiecej :-D :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

U nas dzis kolejny piekny dzionek, zabek wyszedl i znowu mam Kochane, radosne i usmiechniete dziecko. Z fotka bedzie problem, chyba dopiero jak zebole urosna. A pozatym Jasiu nie bardzo lubi jak mu tak na sile zagladam do paszczy a jak sie smieje to je jakos tak slabo widac, a na fotce to juz zupelnie.

Wieczorkiem skoczylam do sklepu po sloiczki, w niedziele probowalam dac Jasiowi taki z malymi kawaleczkami, zeby nauczyl sie zuc i polykac (chyba ze to za wczesnie, co??) i jadl bardzo ladnie, dlugo obracal jedzonko w buzce i ladnie polykal.
Kupilam tez sobie sukienk na wesele, bo normalnie nie mam w czym isc, bez sciemy. A ze w tym roku bedzie jeszcze jedna zabawa weselna to sukienka na pewno sie przyda. No i co najwazniejsze spodobala sie mojemu mezulcowi. No i dlugosc ma odpowiednia tak wiec nie bede musiala miec rajstop, wystarcza jakies ponczoszki.

Strasznie sie ciesze na wyjazd do Polski, zaplanowalam juz tyle rzeczy, a pewno bedzie jak zwykle i polowy nie uda sie zrealizowac, ale co tam. No i fryzjera zalicze bo wygladam masakrycznie i okulary musze sobie nowe sprawic. Wstyd sie przyznac, ostatnio potraktowalam moje odkurzaczem :ico_wstydzioch: To znaczy, najpierw rura zrzucilam je za stolu, nie podnioslam i jak zwijalam kabel to spadl mi nanie odkurzacz, jak pech to pech, zlamal sie nosek (odpadl calkowicie) i to cos co sie za ucho zaklada... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Ja chodzik mam, bo dostalam od tesciow, ale pewno gdybym miala sama kupic to tez bym tego nie zrobila. Narazie chodzik jest w piwnicy bo Jasiu wogole jeszcze nie kuma o co chodzi ze stawaniem i przebieraniem nogami. Mysle ze jak uzywa sie wszystkiego z rozsadkiem to nie powinno to zaszkodzic.

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2008, 23:06

hej dziewczyny
Gosiaperelka no m :-D ialam na mysli wrzesniowe :-D :-D
i dwie pazdziernikowe panienki Nell i Hanie :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 maja 2008, 23:35

Dzieki za zyczonka :-)
A ja wlasnie chcialam pochwalic Nell ze od kilku dni slicznie trzyma ciezar swojego ciala na nozkach, jak sie ja trzyma za raczki :-) I zrobila sie taka ruchliwa, w ogole nie chce siedziec na kolanach u mnie tylko rwie sie gdzies do przodu bez opamietania i probuje sobie radzic ruchowo :-)

Dominiczko, fajnie ze sukieneczka upolowana, prosimy o foteczki!!! Bo cos nam ostatnio foteczek nie dajesz :ico_nienie:

Pogoda w No widze jak u nas. No wreszcie i my sie mozemy pochwalic temperaturka i sloneczkiem :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 maja 2008, 07:56

Dominisia brawa dla Jasia za zebole :ico_brawa_01: i szybko wklejaj foty kreacji
a te okularki to niezle potraktowalas, i co teraz chodzisz bez? czy mialas jakies zapasowe?

mamo_zuzi wszystkiego NAJ z okazji urodzinek, duzo zdrowka i milosci
a co do kremow z filtrem to ja mam krem ziajka z ziaji i na nim pisze ze jest od pierwszych dni zycia, factor 30. wiec dziwne ze w Szwecji maja takie zdanie na kremy z filtrami :ico_noniewiem:

gosiaperelka super fotki, jaka Lenka zachwycona i zdziwiona bankami :-D

u nas z praca okazala sie kicha :ico_placzek:
rano juz nie dzwonili z agencji, a jak M tam pojechal to powiedzieli ze na razie nie maja pracy, a jak beda miec to zadzwonia
nie wiem jak to sie ma do tego co dzien wczesniej mowili przez tel. ze jest praca i na dodatek sami dzwonili w tej sprawie :ico_puknij:
no coz pozostaje czekac i chodzic sie przypominac, a tak fajnie sie zapowiadalo :ico_noniewiem:

Szymon wczoraj pierwszy raz jechal ze mna autobusem do centrum
spokojnie sobie poradzilismy, kupilam mu soczki i ciateczka
a wogole to z soczkami to tutaj wielki problem, bo w takich malych sklepach nie ma a wtych duzych sa tylko soczki klarowne a nie ma przecierowych :ico_noniewiem:

[/quote]

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”