Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

19 maja 2008, 20:42

siunia o kosmetyki dla dziecka mi chodzilo :-) dla siebie to zel pod prysznic i dezodorant, szampon, nie wiem czy cos jeszcze bede potrzebowac, no wiadomo szczoteczka i pasta. No i ten Bepanten na sutki juz mi tyle osob radzilo kupic ze mam, mysle ze sie przyda jak mi popekaja albo beda bolec.

NOWA ale przezycia :ico_szoking: kurde bo sie zaczne bac tej mojej jutrzejszej wizyty :ico_ciezarowka: no tyle ze ja masazu szyjki miec nie bede, bo przy cc niepotrzebne. Ale ten czop + biegunka i rozwarcie, to ja czuje ze zostaniesz majowa czerwcowka lada dzien :ico_oczko:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

19 maja 2008, 20:44

Cześć!!!!
Wreszcie koniec przerwy na tt!!!
Oj u Was już zaczyna się coś dziać :ico_szoking:
Nowa, Spinka jesteście pierwsze w kolejce :-) Szybko zaczynacie, trzymam za Was kciuki :ico_sorki: Niedługo będziecie tulić już Wasze maleństwa :ico_brawa_01: Jak to szybko minęło :ico_szoking: ???

Siunia, ślicznie wyglądasz :ico_brawa_01:

U nas wszystko w porządku. Żadnych bóli, skurczów, ale jeszcze ponad miesiąc do terminu, więc czekam spokojnie. Nastawiam się raczej na początek lipca, tylko smutno tu będzie samej czekać... W środę mam wizytę u ginki, bo trzeba już zrobić wymaz na paciorkowca.

[ Dodano: 2008-05-19, 20:46 ]
Tuska, ja jeszcze nie kupiłam kosmetyków, ale planuję podobnie do Ciebie: Sudocrem, Bepanthen, Oilatum, mydełko, puder i spirytus do pępuszka.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

19 maja 2008, 21:03

Hej, jestem znów, tak się za Wami stęskniłam :ico_oczko:

Oglądnęłam serial, m. jeszcze w pracy, wczoraj przez burzę firmę im zalało, tzn. piwnice i został pomagac w sprzątaniu, a ja się prawdę mówiąc nudzę. Napisałam juz wszystkie prace zaliczeniowe, zawiozłam koleżance, bo za tydzień ostatni zjazd, juz pewnie nie pojadę. Teraz to tylko myślę, żeby juz miec córcię przy sobie.
Trochę byłam w :ico_szoking: i nieprzygotowana psychicznie , do tego, ze tak sie u mnie szybko coś zaczyna dziac, a teraz marzę, żeby już było po. Kurcze mam nadzieję, że juz niedługo, bo nie chciałabym czekac do terminu :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-05-19, 21:22 ]
A to kącik naszej małej :-)

Obrazek

Obrazek

Tylko sobie uświadomiłam, ze jeszcze nie mam dla niej , ani jednej zabawki, z kupnem karuzeli czekam, bo podobno dla noworodka to za wczśsnie.
A Wy kupowałyście coś, co w ogóle na sam poczatek takiemu maleństwu kupic?

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 21:44

NOWA, wcale ci sie nie dziwie, jak juz zaczyna sie cos dziac to czekac do terminu to za dlugo , czlowiek chyba by zglupial, oby szybko wszystko sie rozkrecilo.
Zabawki raczej na poczatku nie potrzebne dzidzi, spokojnie po porodzie kupisz ta karuzelke , i pewnie jakies grzechotki.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za zdjecia , slicznie wszystko wyglada.

lulu_, dziekuje :-)
Ty tam sie nie przejmuj bo jeszcze Macie sie nie spieszy i i jest kilka dziewczyn to maja termin pod koniec czerwca. Na pewno nie zostaniesz sama

Tuska, tez slyszalam o tej masci na sutki, no ale ja mieszkam w norge wiec raczej tu jak cos to sa inne masci, choc bardzo bardzo lucze na to ze tym razem bedzie wszytko ok, a wy bedziecie musialy sie uzbroic w cierpliwosc i stosowac wszystkie mozliwe kremy, mleko , i inne sposoby, aby szybko sie pozagajalo, no chyba ze bedziecie tymi szczesciarami co ich karmienie nie bolalo na poczatku.

U mnie milano juz spi.
Dzis pierwszy raz ciocia polozyla i nawet bylo ok :ico_oczko:

Awatar użytkownika
NOWA

19 maja 2008, 22:04

oby szybko wszystko sie rozkrecilo.
oby, oby :ico_oczko: :ico_sorki:
Dzis pierwszy raz ciocia polozyla i nawet bylo ok
To dobrze :ico_brawa_01: , niech sie młody przyzwyczaja :ico_oczko:

Dobra, uciekam pod prysznic, m. jeszcze nie wrócił :ico_noniewiem:

Życze spokojnej nocki :ico_papa:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 22:06

NOWA, tobie tez przespij ta nocke spokojnie zebys miala sily rano rodzic :ico_oczko:

Awatar użytkownika
murdemille

19 maja 2008, 22:23

Witajcie kochane!
Coś z tym TT się strasznie psuło.

Ale już jestem oczywiście 2 w 1 jeszcze. Mam nadzieję że już niedługo. W sobotę mialam iść na KTG , ale moja położna miała straszny kocioł i się chyba umówie na piątek. Chciała w środę ale moj M. ma urodziny :-D i teściowie do nas przychodzą, a ona chciała się umówić na 19 :-/

poza tym to zostały mi tylko 2 zaliczenia i 1 egzamin na wrzesień resztę już mam do przodu! :ico_brawa_01: Super uczelnia i super wykładowcy bo bardzo idą na rękę. Może liczba zaliczeń się zmniejszy bo chyba postaram się zaliczyć to w przyszłym tygodniu.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

poza tym sypiam przez pół dnia, bvardzo często twardnieje mi brzuch, a do tego w nocy miałam takie skurcze że budziłam się z płaczem i dziś juz pakowałam torbę, bo teraz to już nie wiadomo kiedy i gdzie :ico_olaboga:

moj M. dostał robotę w hotelu i wysyłają go na szkolenie, na 2 tygodnie :ico_olaboga: oczywiście ja już się boję że urodzę gdy jego nie będzie, chociaż ma przyjechać na weekend w trakcie,ale ja i tak się stresuję :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

napiszę, jutro z rana, bo teraz już chyba śpicie :)

Ps. A majówki się 'sypią' :ico_brawa_01: takim to dobrze, mój kolega właśnie został tatą dziewczyna miałą termin na 22, urodziła 13go zupełnie zdrowe i wielkie dzieciątko. Czasem te terminy dają mi do myślenia.

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 maja 2008, 22:51

janoszka, ja nie spie :-D
Ale super ze dobrze ci na uczelni idzie , wg planow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Pakowac pakowac juz torbe, bo wy to tam musicie do szpitala naprawde duzo zabrac :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
murdemille

20 maja 2008, 09:15

dzien dobry :-D :ico_kawa:

Awatar użytkownika
NOWA

20 maja 2008, 09:45

Witam i ja 2 w 1 :-)

Co tam słychac, wszystkie w dwupaku?

U mnie nocka super, cała przespana :ico_brawa_01:
Ale dzionek zapowiada się kiepski, pogoda okropna i chyba zaczyna mi sie udzielac :ico_spanko:
W sumie nic się nie zmieniło, czuję jakies skurcze, ale czy to już to :ico_noniewiem: , właśnie zaczęłam je mierzyc, zobaczymy :-)
Ciekawe co tam u reszty :ico_ciezarowka: , które się nie odzywają.
Potem napisze smsa do spinki, bo moze jeszcze śpi, ale podejrzewam, że w szpitalu jest :ico_noniewiem: .

W mojego m. w pracy sajgon, zalało im magazyny, ok. 600 sztuk. sprzętu do wyrzucenia :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”