Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

20 maja 2008, 17:26

Anita super ten ośrodek, a kiedy jedziesz???? i skąd masz ten adres- byłaś tam czy z polecenia???

ja też się zastanawiam- choć wiem że już trochę późno- chciałabym domek, blisko do morza z superastym placem zabaw :-D

mam cholera jakąś grypę- potwornie łamie mnie w kościach, najgorzej boli d...pa :ico_szoking: nawet siedzieć nie mogę :ico_wstydzioch: normalnie jakaś kara mnie spotkała...tylko za co ??? :ico_noniewiem:

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 maja 2008, 17:35

nie znalazlam w necie szukalam jakis negatywnych opinni ale nie znalazlam a kobieta z ktora rozmawialam wydaje mi sie ok. Jedziemy od 9.08 do 17.08 bo moj Rysiek zmienil prace i nie bedzie mial wiecej urlopu i tez dlatego w sierpniu dlatego tez boje sie o pogode i dlatego tez nie w domku tylko w pensjonacie bo na poczatku chcielismy wlasnie w domkach ale moze byc juz zimno w nocy a w pensjonacie mamy wyjscia tarasowe bezposrednio na ogrod juz nie moge sie doczekac...

Aga78

20 maja 2008, 17:40

tzn. z pokoju bezpośrednio na ogródek czyli pokoje na parterze????

no to jest dobre rozwiązanie

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 maja 2008, 17:40

a co do bucikow to ja kupilam takie niby kapcie ale trzymaja palce a to slyszalam ważne i przez to ze z materialu to cienkie i przewiewne pietka sztywna i najwazniejsze kosztowaly 19zl. tez mnie zmrozilo jak zobaczylam cny 100-150zl zwlaszcza ze za swoje sandalki dalam 190 :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-05-20, 17:44 ]
tak to sa pokoje z lazienka wyjsciem na tarasik i ogrodek na parterze bezimy musialy pilnowac zeby nam dzieci do basenu same ni lazly

Kasia3

20 maja 2008, 18:45

DZiewczyny wy piszecie , że tak dużo kosztują buty ja poszłam do pierwszego sklepu z dziecinnym rzeczami i za 16,50 kupiłam zosi, są jak sandałki ale sztywne wokół kostki i twarda podeszwa bardzo ładne, jak mi się uda to wkleję zdjątko. A dodam są naszej Polskiej produkcji. :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-20, 18:48 ]
79anita, te butki są bardzo podobne do tych butków co twój mały prezentuje na zdjęciu jak siedzi na żwirku.

Aga78

20 maja 2008, 19:18

w temacie butów...to ja powiem tak buty są bardzo ważne szczególnie przez pierwsze dwa lata- jeżeli Julia zacznie chodzić zainwestuje w buty bartka- tym bardziej, że już się do nich przekonałam- wystarczą jedne sandałki bo na prawdę są nie do zajechania... nie trzeba mieć całej kolekcji obdartych bucików...

póki co chwalę sobie też buty gufo są sprzedawane w sklepach ccc- twarda podeszwa (ale się zgina palce z piętą, bo całkiem twarda być nie może), skórzane i mięciutkie w środku z wyprofilowanym wkładem przeciwko płaskostopiu, bardzo ładne wzornictwo.... a i cena przystępna bo od 30 do 40 zł

ogólnie to ja jestem zwolennikiem zakładania dzieciom bucików-= nie lubię puszczać w samych skarpetkach- lepiej już z gołymi stopami

[ Dodano: 2008-05-20, 19:19 ]
Kasia3, Julia też ma trampeczki za 15 zł- są śliczniutkie- nie mogłam się oprzeć :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-05-20, 19:29 ]
znalazłam jeszcze coś takiego
http://www.sklep.guliana.pl/index.php?cPath=33
ponoć mają atest zdrowej stopy

[ Dodano: 2008-05-20, 19:32 ]
niektóre z nich wyglądają jak bartki a cena połowę niższa

[ Dodano: 2008-05-20, 19:43 ]
79anita, ja kupiłam sobie klapeczki i dałam 59 zł- cóż dzieciaki nas przebijają :-D :ico_olaboga:

Kasia3

20 maja 2008, 20:01

to jest ta firma http://www.lemigo.pl/
Zosia ma bardzo podobny do tego buta z kolekcji wiosna lato nazwa Sandra tylko zosiaka nie ma paluszków zakrytych.

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 maja 2008, 21:42

bylam na zakupach i wrocilam z nocnikiem :ico_noniewiem: zobaczymy czy moj tygrysek posiedzi chociaż sekunde...
wracajac do butow to cholerna kase robia na tych naszych dzieciach i to mnie irytuje bo jaki jest koszt produkcji jak bedzie wiekszy to jeszcze rozumiem bo przechodzi chociaż sezon a teraz to tak szybko wyrasta zeszta ze wszystkiego ze na dobra sprawe to nigdy nie wiem jaki rozmiar i wracam do domu z rzeczami ktore sa do wymiany bo za male...
szkoda ze ci co dawali cioszki jak sie urodzil nie kupawali tak na roczek teraz to by sie przydalo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2008, 23:31

Co do bucików to ja też jestem za Bartkiem :-D Ja kupuje jeszcze czasem w H&M Tosi ale jak sie trafią takie z twarda piętką i podeszwą. Apropos cen to ostatnio patrzylismy z mężem na takie buciki dla dzieci do wody, nie pamietam nazwy firmy, takie jakby z pianki, w Bartku kosztowału 119 a w cc dokładnie te same 14.90 :ico_szoking: i to w tym samym centrum handlowym. Jakaś masakra ogólnie.

Anita
Ośordek bardzo fajny. Zazdroszcze Ci, że jedziesz ze znajomymi którzy mają dzieci, ja niestety nie mogłam się z naszymi dzietatymi dogadac co do wakacji więc jadę nad morze tylko z Tosią i biedna nie będzie miała się z kim bawic.

Yvone Dzieki za odpowiedź, na razie poczekam co z tego będzie. Nie mam już siły sie wszystkim przejmować.

Jutro idziemy na ontrole do endokrynologa więc trzymajcie kciuki!

Aga78

21 maja 2008, 11:48

Pruedence, nie powinnaś w ogóle martwić się, że Tosia chwilowo nie gaworzy, Julia zaczeła bardzo szybciutko mówić tata i baba (4,5 m-ca) :ico_szoking: byliśmy mocno zaskoczeni i tak sobie gadała i gadała a jak skończyła pół roku to nagle cisza w sumie to nawet pod nosem nic nie mamrotała- pisałam Wam o tym- i tak normalnie z dwa miesiące była cisza i znowu się rozgadała- teraz to nawet śpiewa i udaje wilka (wyje) :-D powiem, że bardzo stymulujące są te zabawki edukacyjne

my mamy taką książeczkę z odgłosami i różnymi melodyjkami- Julia to bardzo chętnie naśladuje
więc czekaj cierpliwie... a później powiesz Tosieńko cisza, bo mamusia się skupić nie może :-D :-D :-D (to z autopsjii) :-D

a ja dzisiaj znowu się Wam pochwalę- Julia pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła :ico_brawa_01: - tak dokładnie malusim wyprostowanym paluszkiem :ico_haha_01:

ja czuję się wreszcie trochę lepiej, wziełam gripex i stawia mnie na nogi, choć bardzo się bałam bo mam małą wadę serca a to ponoć nie dobrze wtedy brać :ico_noniewiem:

co kupujecie dzieciaczką na Dzień Dziecka?????
(zaszaleję i kupię jakąś porządną zabawkę...)

[ Dodano: 2008-05-21, 11:49 ]
i oczywiście trzymamy kciuki "za kontrolę"

[ Dodano: 2008-05-21, 11:50 ]
Julia ma taką książeczkę POLECAM
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=361447254

trochę starsze wydanie- bo po bracie :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”