Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 04:56

hej, jak widac po godzinie o której pisze nie mam spania :ico_oczko: obudziłam sie nie wiem o której, ciemno jeszcze było. M. wstal o 4tej, pojechał do pracy a ja zrobiłam sobie herbatke, kromeczke i siadłam sobie na spokojnie poczytac co tu słychac :-D
wczoraj całe popołudnie spedzilismy na ogrodzie- grilowalismy z moimi rodzicami, siostrą , szwagrem i Wikusia. jak pojechali i spokojnie siadłam to poczułam że jestem wykonczona- niby zwykłe siedzenie przy grilku ale chyba nie na moje siły póki co. :ico_szoking:
widze że wszystkie czerwcówki jeszcze :ico_ciezarowka: , czyzbyśmy zaczęły rozpakowywanie dopiero na dzien dziecka? :ico_haha_02:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 maja 2008, 07:06

Cześć!!!
Mój mały dziś obudził mnie o 4.20. Tylko że on po 10 min poszedł spać, a ja już zmrużyć oka nie mogłam :ico_noniewiem: Poczytałam trochę w łóżku, a teraz wyprawiłam tatę z Ł. do szpitala. Mi też już trochę ciężej z brzuszkiem, ale daję jeszcze radę :ico_oczko:
Wczoraj wybraliśmy się do centrum handlowego na zakupy - kupiliśmy komodę dla juniora :ico_brawa_01: Mam nadzieję, że rozwiąże to częściowo nasze problemy "półkowe". Wieczorem odwiedziła nas teściowa i dostaliśmy łóżeczko turystyczne w prezencie :ico_brawa_01: Już prawie cała wyprawka skompletowana :ico_sorki:
Dziś zapowiada się ładna pogoda. Wreszcie będzie można ruszyć się z domu na dłuższy spacer!!
Co do rozdwajania to naszym maluszkom niespieszno. Ale też jestem bardzo ciekawa, która pierwsza będzie tuliła swoje maleństwo??

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

26 maja 2008, 08:14

Witam, my nadal 2w1 :-)
Ale z Was dziewczyny, ranne ptaszki :-)

W sumie ja też dziś dosc wczesnie wstałam.Nocka minęła super, tylko o 5 nad ranem złapał mnie znów straszny skurcz łydki :ico_olaboga: (aż zakrzyczałam, m. myślał, ze to skurcz porodowy i zerwał się na równe nogi :-) ).Kurcze juz tak drugi raz mnie niespodziewanie złapał :ico_noniewiem:
Dziś w końcu szykuje się ładny dzionek :ico_brawa_01:
M. własnie do pracy wychodzi, a ja zaraz sie zbieram, bo na 9 jestem umówiona u kosmetyczki :-D.

Wpadnę potem, zobaczyc, czy moze jakieś konkretne zmiany u Was nie wystąpiły (może jakiś maluszek postanowi zrobic mamusi prezent :ico_haha_01: _)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 08:32

Hej!

Marta26 Ja Cię i tak pobiłam, móje dziecko postanowiło obudzić się o 3 rano i nici ze spanie, no to myśle, że zaraz z rana pójdzie spać..o ja głupia, ale się myliłam. Owszem zasnął, ja tez się położyłam 6:00 ale po 20 minutach jak nowo narodziny obudził się Wojtuś o 6:20 i koniec, rozrabia na całego .. A ja mam potworny ból głowy .. :ico_zly: i zmęczona jestem strasznie, bo sie o 24:00 dopiero położyłam spac wczoraj ...

lulu_ Ty tez ranny ptaszek? No ładnie ładnie...

Moja głowaa.... a dzis egzaminy jeszcze ..a ja dalej :ico_ciezarowka: coś ta moja córeczka wyjśc nie chce!

[ Dodano: 2008-05-26, 08:55 ]
Jak nie urodze kochane do 5 czerwca, to mam się już na bank kłaśc do szpitala i nie widomo czy nie będą wywoływać, to zależy od wydolności łożyska :ico_noniewiem: A z tego co wiem to miałam już 15 maja I stopnia czyli już z leksza podstarzałe... Heh ..ale teraz to już jakoś wytrzymam ..byle moja Martusia chciała do mnie przyjść :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 maja 2008, 09:43

a ja mam na jdnym USG 2go stopnia a na drugim USG 3go, kilka dni po sobie byly, bo jedno bylo prywatne, no i co to znaczy? bo ja juz nie wiem :-/ :ico_olaboga:

witajcie tak w ogóle :ico_ciezarowka: ja wlasnie siedze z lapkiem na balkonie, grzeję biust ale dziwnie sie dzis czuje,jakos sinaczej niz codziennie nie potrafie tego opisac :ico_olaboga:
wysylam M. na rower, a sama zabieram sie za czytanie artykulow :ico_oczko:
milego poranka :-D
oczywiscie na bieząco będę tu zaglądać :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Tuska

26 maja 2008, 10:08

jakas zbiorowa bezsennosc dzis widze byla :ico_haha_01: ja tez nie spie od 5 rano, co dla mnie spiocha strasznego jest niebywale :-D Ale poczytalam ksiazke i obejrzalam desperate housewifes i dopiero odpalilam laptopa :ico_oczko: jestem juz po 2 sniadaniach i wcinam nutelle :ico_olaboga: dobrze ze juz koncowka, bo czuje sie i wygladam jak wieloryb :ico_placzek: i nie moge przestac jest, co chwile glodna jestem :ico_olaboga: cale zycie bylam straszny niejadek, co to sie porobilo szok - 15 kg na plusie mam

Malgorzatka to jak Martusia nie wyjdzie wczesniej to bedziemy mialy podobna date - bo ja sie 4 klade pod noz :ico_oczko:

wiec jak sie nie wyrobicie do 9 dni ciezarowki to bede pierwsza :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
murdemille

26 maja 2008, 10:18

Tuska, no ja tez zawsze niejadek, mamę do szkoły wzywali że jak oni mnie karmią bo niedowagę mam, a ja po prostu tak mało jadłam.
:ico_haha_01:

a i moje drogie, może to jeszcze dla nas za wcześnie ale można powiedzieć przecież że matkami jesteśmy już od poczęcia, także dla Was (Nas) i Naszych mam
Najlepsze życzenia z okazji tego pięknego Dnia!
Juz niedługo będziemy tuliły maleństwa a chwilę później usłyszymy te pierwsze słowa "mamo", dostaniemy laurkę, poznamy pierwszego wybranka (wybranke) i będziemy płakać na ślubach naszych pociech :-D
Drogie Mamusie!
Wszystkiego Naj!! :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

26 maja 2008, 10:36

Hej, no ja juz wróciłam i własnie piję :ico_kawa:

Zaraz rozkładam parasol i uciekam wygrzewac się na taras (ale najpierw Was doczytam :-) )
Stwierdzam, że moja córcia daje mamie jeszcze troszkę czasu dla siebie więc trzeba korzystac :-D

janoszka, dziekuję za zyczonka :ico_sorki: wzajemnie. Ja niestety nie wiem, jakiego stopnia mam łozysko, wiem tylko, że dojrzałe (gin. mi pokazywał zwapnienia na nim).

Tuska, a po Tobie chudzinko nie widac tych 15 kg, ja mimo, że az tak strasznie nie przytyłam (ok. 11kg), to zaczynam się czuc niekomfortowo z ta moją sylwetką :ico_noniewiem:

Małgorzatka, współczuje bólu głowy i wczesnego poranka :ico_pocieszyciel: ,trzymam mocno kciuki za egzamin :-)

lulu_ życzę zdrówka dla Twojego taty

Marta26 :ico_brawa_01: za zdane egzaminy :ico_oczko:

Spinka powodzenia na wizycie, oby wszystko wyszło ok.

No i reszta :ico_ciezarowka: meldowac się :-)

Awatar użytkownika
Tuska

26 maja 2008, 10:50

Tuska, a po Tobie chudzinko nie widac tych 15 kg, ja mimo, że az tak strasznie nie przytyłam (ok. 11kg), to zaczynam się czuc niekomfortowo z ta moją sylwetką :ico_noniewiem:
oj widac juz widac :ico_noniewiem: sylwetke jakos przezyje, nawet maz mi ostatnio powiedzial ze moze mi troche tylka z tej ciazy zostanie, to sie bedzie cieszyl :ico_haha_01: Ale ta twarz :ico_olaboga: juz kilka razy uslyszalam, ze sie taka pyza zrobilam :ico_zly: i ten podwojny podbrodek, tragedia.. Po prostu musze to zrzucic po ciazy, mam nadzieje ze to tez troche woda w organizmie i opuchlizna zejdzie, bo czasami jak popatrze w lustro to mi sie plakac chce

Awatar użytkownika
murdemille

26 maja 2008, 10:54

Tuska, skąd ja to znam - podbródek jest najgorszy :ico_haha_01:

ja pomijam fakt ze mam 15kg na + ale najgorsze jest to że mam w pasie prawie dokładnie tyle samo co w biodrach! :ico_olaboga: nie wiem jakie ja spodnie założę po porodzie :ico_sorki: :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”