mariola
Jestem mózgiem tego forum!

26 maja 2008, 11:21

Ok - potrzebuje rady - daje malej butle - bebilon pepti 1. W tym tygodniu chce jej urozmaicic juz posilki, ale jak? Mam zaczac od jabluszka? Czy kaszke? JEsli tak, to czy zastepuje tym jeden posilek - mleczko?
to juz zalezy od ciebie ale jezeki podajesz bebilon pepti to pewnie twoje dziecko ma skaze tak?i wtedy kaszke bezmleczna mozesz tylko podac .Na poczatku daj tylko troszke i nie wprowadzaj wszystkiego naraz .Powiedz mi czy twoje dziecko chetnie pije to mleczko bo moja jest na piersi i wracam do pracy lekarka przepisala mi to mleko ale ona az wrzeszczy jak jej podaje.

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 11:49

Obrazek

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 maja 2008, 12:21

Kochane wklejam wam fotke z dziesiejszego wystepu mojej Julci i uciekam robic obiad

[img][img]http://images33.fotosik.pl/266/1b1d074ebcd2cd45.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

26 maja 2008, 12:50

Mariola, moja mala bez problemu pije to mleczko i tylko to. Odstawilam ja jak ukonczyla 3 miesiace, ale wczesniej juz dokarmialam. Jednak slyszalam ze niektore dzieci nie lubia tego. Hani chyba wszystko jedno - wciaga jak malo kto :) A dostala to mleczko bo miala silne kolki kiedys i mala wysypke na twarzy i kupki co 4 dni. Wczesniej pila bebiko, po zmianie sie troche polepszylo, choc ja mysle ze jej nic nie jest i nie ma zadnych problemow, tylko miala jak to u niemowlat zwykle kolki. Dlatego chyba na 2 juz przejde na NAN czy jakos tak - slyszalam ze fajne mleczko.

Jola, fajna fotka!

Lece bo Hania sie wkurza. Spac jej sie chce, a ja ja na krzeselko edukacyjne jak to nazywam posadzilam :D

mariola

26 maja 2008, 13:31

no sukces Amelka po 2 godzinnym snie zaciagla mleko i wypila az30ml ale tylko tyle na probe zrobilam krzywila sie ale pila lecz potem dalam jej piers to jak ciagla to z radosci az zasypiala.Biedactwo zakatarzona a mama jej jakies paskudztwa daje.Tyle dobrze ze juz nie wrzeszczala dzisiaj przy tej butli.

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

26 maja 2008, 14:43

Dzień dobry wszystkim :-)
Dziewczyny,ja już nie pamiętam co to znaczy nocne karmienie,Maja już od dawna przesypia nocki,tak wogóle to śpi coraz dłużej,ostatnio zasypia ok.22 i śpi do 8,czasem do 8.30 :-D
myślę, że Ula nie lubi spać w innych miejscach niż jej łóżeczko. W Poznaniu obie noce były ciężkie, więc doszliśmy do wniosku z Jarkiem, że nie można z nią za często wyjeżdżać.
My jeździmy z małą na weekendy do moich rodziców odkąd skończyła miesiąc,ma tam swoje łóżeczko turystyczne i śpi tak samo dobrze jak w domu.Ale za tydzień wybieramy się w dużo dalszą podróż.Jedziemy na tydzień (jak Maja tyle wytrzyma) do Grudziądza,do dziadków Maćka.Maja to ich pierwsza i jak narazie jedyna prawnuczka,a oni są już dosyć wiekowi i schorowani i Maciek bardzo by chciał,żeby zobaczyli malutką.Ale to jest kawał drogi,no i klimat już całkiem inny,więc Maja niekoniecznie będzie się tam dobrze czuła.No ale zobaczymy,najwyżej uciekniemy szybciej :ico_oczko:
Zmykam narazie,idziemy na spacerek,właśnie zamieniliśmy gondolę na spacerówkę i to będzie jazda próbna :ico_oczko:
Miłego popołudnia :-)

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

26 maja 2008, 19:50

hej
a co tu taka cisza dzisiaj??? :ico_szoking:

Jola super zdjęcie :ico_brawa_01: fajnie wyglądacie wszyscy razem :ico_brawa_01:

Martynka juz spi ale i tak sobie posiedze bo Patryk przespał sie po południu wiec tak szybko teraz nie zasnie.

sabi_k77, ale masz fajnie z tym ze Maja tak ładnie spi.

mariola

26 maja 2008, 20:27

Amelka zakatarzona na maksa i temperature ma wrzeszczy co chwile dalam jej paracetamol w czopku no i zasypia.Maz pierwszy raz od 3mc idzie do pracy i na dodatek na noc.Iwona jest juz w niemcach u wujka maja odpoczac i jechac dalej.A mijak o nich mysle dalej sie plakac chce :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

26 maja 2008, 21:48

My już po kąpieli, Ula od 20:40 słodko śpi, a ja zaraz idę się wykąpać i lulu...
Sabi też bym chciała żeby moje słonko przesypiało całą nockę, ale nie mam znowu tak najgorzej, raczej się wysypiam, jedna pobudka w nocy to naprawdę luksus.

Jola fajna fotka, jakie piękne tulipany Wam Julcia narysowała... kiedy ja dostanę swoją pierwszą laurkę.... hehehhe A jeszcze tak niedawno sama takie malowałam tacie....

madziarka81, prześliczne zdjęcie Martynki w podpisie... Jej włoski wydają się być uporządkowane, Ulkołaczkowi mojemu, to te z czubka głowy tak śmiesznie do góry odstaja i nijak nie mogę ich ułożyć żeby były z tyłu :-)

mariola, nie dołuj się, będziecie się spotykać na TT :-) Teraz dzięki internetowi nie odczuwa się aż tak rozłąki... a czas tak szybko płynie, zwłaszcza przy dzidzi, że ani się obejrzysz jak znowu się spotkacie :-) Głowa do góry ;-)

Mykam... miłej i spokojnej nocki bez pobudek........ :-)

Acha... i wszystkiego najlepsiejszego z okazji Dnia Matki ;-) :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

26 maja 2008, 22:22

Cześć dziewczyny, wszystkiego najlepsiejszego dla całej naszej kompanii :ico_oczko:

Tagar tak, Justyna to Ja :ico_oczko: co do chusty to szkoda, że wcześniej nic nie mówiłaś, bo poważnie byśmy się jakoś dogadały i ja bym chętnie kupiła, a teraz już mamy nosidło i Gabriel już się do niego przyzwyczaił :ico_noniewiem: poza tym tak kase wydawać dwa razy to też nie ekonomicznie...

Ja chyba przystopuje z tymi deserkami, bo Gabriel i tak ich nie lubi-cała radocha polega na tym, że śmiesznie się krzywi i wszystko wypluwa-ot i przyjemnie się na to karmienie patrzy, mam kilka deserków w lodówce to czasami jakiś podam, ale Gabriel na przykład woli jak mu się da całe jabłko, tylko ugryzione, to łapie wtedy mnie za palce i przyciska sobie to jabłucho i tak łapczywie się wsysa-normalnie słychać jak jabłuszko chrupie-On sobie wysysa soczek i troszkę uciera na języczek, bo aż czuć jak chrobocze, a jak zabieram jabłko to widzę jak połyka co sobie zeskrobał i jak później odgryzam ten kawałek, żeby miał świeży soczysty to ten odgryzany jest suchy jak trociny-tak potrafi wyciumkać... i jak tylko mu podaję znowu to jabłuszko to tak buziunię otwiera jak na cyca i się znowu tak śmiesznie wgryza i mi przytrzymuje rękę, żebym mu czasem nie zabrała :ico_oczko:

dzisiaj na przykład w ogóle nie zjadł, bo 2 łyżeczki dostał, wypluł i zaczął marudzić-zwykle otworzę deserek i 3/4 słoiczka wyrzucam, bo On przez 2 dni więcej nie zje, ale słoiczki sobie zostawię, bo mam sprzęt odpowiedni to sama mu będę ucierała jabłuszko i marcheweczkę-z ogródka i zapasteryzuję na kilka razy w tych małych słoiczkach...

Kuba pojechał po moją mamę do pracy, ja lecę się obmyć i spać, bo pewnie znowu o 5.30 pobudka jutro :ico_sorki: dzisiaj jestem jak cień po prostu-marzę o swoim łóżku

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”