Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 10:42

pouczyłam sie cały kwadrans i stwierdzam że nie chce mi się, głupoty jakies. :ico_haha_01:
to jest ustny kolos z konwersacji to bede improwizowac :ico_oczko:
ja do torny zastanawiam się ile pampersów brac, bo w sumie nie ma sensu całej paczki, m. mi bedzie dowoził, porobie mu pakuneczki co ma kedy przywiezc i tyle :ico_oczko: ale mi się ostatnio wydaje że jeszcze mam bardzo duzo czasu, jakoś lipiec obstawiam jednak... w sumie jak mi dzidzia zrobi wczesniej niespodzianke to się nie pogniewam :-D

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

27 maja 2008, 10:48

Marta26, no żadna by się nie pogniewała :-D

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2008, 11:00

wyprzytulałam mojego miśka małego :ico_haha_02:
ja do szpitala nie zabieram nic dla dziecka oprócz chusteczek pampersa,pieluch jak będzie potrzeba to mąż dowiezie.tak w ogóle to moja torba jakaś mizerna będzie ,tylko piżama,z której nie wiem czy skorzystam bo wolę szpitalną koszulę której mi nie szkoda a mogę sobie codziennie albo nawet kilka razy dziennie zmieniać jak będzie taka potrzeba,jakieś ze dwa ręczniki,kosmetyki i chyba wsio... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-27, 11:01 ]
aaaa no i bielizna :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-05-27, 11:01 ]
aaaaaaaaaaaaa i klapki :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-05-27, 11:02 ]
chyba jednak zrobię listę co muszę zabrać

Awatar użytkownika
murdemille

27 maja 2008, 11:02

kasiulinka no ja spakowałam:
* 2 koszule rozpinane.
* 2 pary ciepłych białych skarpet.
* ciuszki dla maleństwa na wyjście,
* klapki gumowe (+ japonki pod prysznic)
* 2 ręczniki, jeden duży drugi mniejszy,
* wkładki laktacyjne, choć nie wiem czy potrzebne już w szpitalu,
* kosmetyki i artykuły higieniczne
* majtki siatkowe sztuk 2 te poporodowe i 4 pary tych jednorazowych
* komplet wyników, usg i dokumenty. (dowód, legitymacje ubezpieczeniową)
no i to co mi teraz napisała. i powiedziała że spisałam się na medal bo inne to jej trują co maja zabrać jakby same nie wiedziały :ico_sorki: :ico_haha_01:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2008, 11:06

2 pary ciepłych białych skarpet.
skarpetek ja raczej nie biorę bo myślę że będzie ciepło
ciuszki dla maleństwa na wyjście,
naszykowałam już ale mąż je zabierze razem z kocykiem i fotelikiem do samochodu jak będziemy wychodzić ze szpitala,
wkładki laktacyjne,
też się zastanawiam bo przy Bartku mi się nie przydały,
majtki siatkowe sztuk 2 te poporodowe i 4 pary tych jednorazowych
ja tylko zwykłe bawełniane bo są tańsze niż te jednorazowe(paranoja jakaś :ico_puknij: ),
komplet wyników, usg i dokumenty.
to mam zawsze przy sobie

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 11:08

kasiulinka, no moja torba musi byc wieksza bo ja mam zamiar rodzić w szpitalu gdzie trzeba byc samemu zaopatrzonym w koszule, ciuszki dla dzidzi, pampersy itp, itd. smiejemy sie z m. ze wezmiemy pod pache ta pake pampersów które kupilismy- 98 szt. :ico_haha_01: a koszul nakupiłam jak głupi czapek i wczoraj sie smiałam ze bede całe lato w nich chyba hasać po ogrodzie- mam w sumie 4 nowe. ale kupowałam takie żeby mi się podobały, jedynie do porodu mam taka co mi sie najmniej podoba :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-27, 11:09 ]
kasiulinka, tylko te siatkowe można miec w szpitalu "oficjalnie" a z bawełnianych moga Ci kazać wyskakiwac przy obchodzie lekarza :ico_haha_01:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2008, 11:11

u nas na szczęście ubierają dzieci w szpitalne ciuszki,przynajmniej po powrocie nie będę miała sterty do prania i prasowania.
nie wiem właśnie jak z pampersami...ale mój mąż ma zawsze w pogotowiu to w razie czego przywiezie.
Marta tylko ty pilnuj żeby ci tych ciuszków w szpitalu nie skubnęli do prania przypadkiem bo szanse na ich odzyskanie to będziesz miała nikłe.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 11:14

czesc dziewczyny :-)

kasiulinka kochana jak ja cie dawno nie "widzialam" :ico_placzek:
poglaskaj brzuszek od cioci leonki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2008, 11:15

kasiulinka, specjalnie wybrałam takie komplety których w razie jak "zaginą" nie bedzie mi szkoda. ale swoją droga nie wiem czy mam sie o co bac bo skoro tam jest ok 5 porodów na dobe i kazda mamuska ma byc z kompletem ciuszków to co oni by z nimi robili jakby nie oddawali? dopytam kolezanke z grupy jak sie pojawi bo tam rodziła no i Tuska już też zdaży wyjśc z tego własnie szpitala zanim ja do niego pójdę :ico_haha_01:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2008, 11:15

asiulinka, tylko te siatkowe można miec w szpitalu "oficjalnie" a z bawełnianych moga Ci kazać wyskakiwac przy obchodzie lekarza :ico_haha_01:
no coś ty.mogą mnie pocałować w d...to moja nonono i ja będę decydować co na sobie mam.u nas z reszta nie zaglądają w krocze przy obchodzie.a jakby nawet to ja pyskata jestem i zaraz ich zmiotę z powierzchni ziemi więc lepiej niech ze mną nie zadzierają to nie 30 lat temu żeby mogli mi coś kazać.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”