Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

28 maja 2008, 13:30

Hej dziewczyny...
Madzia szczęście, że byłaś obok :ico_olaboga:

Marta nie zagląda, ale tak coś mi świta, że mówiła, że gdzieś jedzie-chyba do swoich rodziców na chyba 3 tygodnie i że tam nie ma internetu? ale nie jestem pewna...

Gabriel robi rzadkie kupki, ale ostatnio jak na 3-ci dzień dopiero zrobił kupkę, to byłą papkowata i jaśniejsza niż zwykle...

Renia no może faktycznie szybko się Artur nauczy na nocniczek...

My ostatnio wychodzimy w nosidle, a wczoraj Gabriel nawet w nim zasnął mimo, że taka opcja jest dość nie wygodna...
wczoraj za to ja zasnęłam razem z Gabim przy piersi po kapieli :ico_haha_01: dopiero o 23 Kuba mnie obudził, żebym się rozebrała chociaż, a o 3 w nocy wyjechał do Zgorzelca jakąś Scenę rozkładać i w nocy wróci

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2008, 14:09

Justyna no ładnie mu się usnęło :ico_smiechbig: ale że też Tobie udało się to uchwycić i widać że Ty już wróciłaś do formy sprzed :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

28 maja 2008, 17:18

A my juz po spacerku i po szczepieniu, Ulek waży 6550g :-) Kawałek klocka z tego mojego dzieciątka, choć nie tak duża jak Wasze maluchy.

Renia, jaki Arturek już samodzielny :-) pewnie, że dobrze go sadzać na nocniczek już od małego, niech się oswaja, szybko z pieluch wyjdziesz :-)

Fintifluszka, fajne fotki, słodko ten Twój Gabik zasnął, że też mu tak wygodnie :-D
Długi ten Twój synek :-) ile już ma cm?

Awatar użytkownika
Fintifluszka

28 maja 2008, 17:27

No właśnie sprzed :ico_ciezarowka: jeszcze brzuch się nie wykaraskał, no i mam jednak trochę rozstępów-choć nie na brzuchu :ico_puknij:

Pinko A no właśnie Gabriel ma już 70cm, czyli 14cm od narodzin już urósł, a ponieważ jest szczupły więc mam problem z ciuszkami, bo na długość są dobre, ale za to szerokie bardzo, ostatnio mu kupiłam pajacyk, to ma ogromny dekolt, a półśpiochy mu z pupki spadają... a co do pozycji, to też byłąm zdziwiona, że w takich niewygodach zasnął :ico_olaboga:

dzisiaj się ciągnął za skarpetki, żeby stopę do buziaka włożyć i nawet tak ściągnął skarpetę, że sobie ją ciumkał :ico_haha_01:

Obrazek
Obrazek

mamy wyświetlacz w aparacie pęknięty i nie działa, więc robię zdjęcia na oślep-upierdliwe strasznie...

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

28 maja 2008, 17:39

hehehe, słodko z tą skarpetą wygląda... może mu było za gorąco ;-) Ula też łapie się za stópki, a najbardziej lubi, jak stópkami miziam ją po policzkach, chichra się wtedy tak super :-)

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2008, 17:40

Justyna jak zdjęcie na oślep to i tak dobrze uchwycone, ale i suszrka pod ręką :ico_oczko:

Iwona raczej jeszcze Maja za mała na takie zupki co my bo ona jeszcze wywaru nie może, mięsko jak się gotuje to osobno, używa tylko soli, ja wrzucam kawalątko rosołku czasem tylko. No i zupki zazwyczaj gęstsze są niż nasze i z warzywek głównie. Mój syn nie lubi jak mu mięsko wrzucam do jedzenia. Jak chcesz to mogę naskrobać parę przepisów :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2008, 17:42

czesc dziewczyny

my juz w hiszpanii upal jest straszny bylam juz z majka na spacerze i chyba jej za cieplo bylo musi sie przyzwyczaic do takiej temperatury

Klaudia ja juz na poczatku pozalatwialam majce papiery jeszcze z hiszpanii wysylalam akt urodzenia i jak przyjechalam do tlumaczxenie na mnie czekalo, nawet juz zlozylam wniosek na paszport tylko nie zdarzylam odebrac i bede musiala w okolicach pazdziernika jechac do polski

Majka nawet droge zniosla ok troche poplakala jak chciala spac lub jak kupke zrobila no ale wiadomo tyle kilometrow
jak weszlismy do mieszkania do rozgladala sie po calym mieszkaniu

ostatnio nauczyla sie pluc i co chwilke puszcza banki i sie smieje

mam pytanko jak robicie zupki dla dzieci bo chcialabym sama robic tylko nie wiem czy moge tak jak sobie tylko mniej przyprawic czy cos specjalnego sie robi

jeszcze zdarzylismy dzisiaj z mezem zalatwic majce rezydencje normalnie trzeba jechac w nocy stac w kolejce po numerek a maz byl dzisiaj odebrac inne dokumenty i powiedzieli mu ze jak zdarzy do 14 to mamy przyjechac z majka

dobra uciekam bo majka zaczyna plakac

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

28 maja 2008, 17:51

Iwonka, super, że cało i szczęśliwie dojechaliście na miejsce, kawał drogi, dobrze, że Maja zniosła dobrze podróż :-)

Awatar użytkownika
Fintifluszka

28 maja 2008, 18:41

ale i suszrka pod ręką :ico_oczko:
no suszarka to podstawa :ico_haha_01: ale Gabriel powoli przestaje na nią reagować... nie raz ratowała mnie w sytuacjach kryzysowych, teraz pomaga raczej jak trzeba brzuszek na ciepło pomasować, albo szybko lecieć siku, żeby się Gabriel czymś zainteresował... no i czasami rano, Go ten dźwięk usypia choć na trochę, jak się obudzi o 4.30 a ja nie moge oczu rozkleić...

Moje dziecko dzisiaj bardzo ładnie usnęło, 15 po 20 juz nynał... ale to pewnie oznacza, że znowu się obudzi przed 5-tą, wczoraj położyłam Go spać o 9-tej to do 6-tej spał... pierwszy raz od dawna spał tak długo (oczywiście z dwoma karmieniami w nocy) :ico_noniewiem:

Iwona dobrze, że jesteście cali i zdrowi w domu, teraz to chyba pozazdrościc pogody :ico_oczko: choć nie mogę narzekać, bo dzisiaj było cieplutko tylko czasami taki wiaterek dmuchnął... :ico_olaboga:

No i dzisiaj spacer w nosidle-poszliśmy nad rzekę, szliśmy specjalnie za domami przez łąkę, w takich chaszczach-Gabik całą drogę piał z zachwytu... Później poszliśmy do biedronki, a to chyba dalej niż nad rzekę, bo mama jakieś dresy chciała, żebym jej kupiła :ico_noniewiem: tylko przy bankomacie się wkurzał, bo staliśmy długo przed jakąś wstrętną ścianą... a poza tym mu się podobało, a ponieważ spacery w nosidle Go bardzo zajmują i męczą troszkę, więc zawsze na samą końcóweczkę-dosłownie przed domem mu główka opada i drzemie, jak wejdę na podwórko to Go wypinam i do wózka, to od pół do dwóch godzin spania jest...
idę coś zjeść...

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2008, 19:11

Renia brawa dla Arturka za kupke w nocniku a nie w papersie :ico_brawa_01:

moja Majka juz spi znowu powrocililismy do usypiania samemu w lozeczku a nie na rekach u babci

jak bylysmy na spacerku to prawie cala droge musialam ja niesc bo bala sie samochodow i motorow mam nadzieje ze sie przyzwyczai do tego halasu

dzisiaj byla pierwsza proba w krzeselku co dostala na chrzciny nawet sie jej podobalo

renia jak mozesz to poprosze o pare przepisow a teraz pare fotek

na hustawce
Obrazek

zjadam lozeczko
Obrazek

na festynie
Obrazek

i z drogi
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”