Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:07

Hej hej.
a i ja padnieta przez te upaly, jeszcze bylam z siostra i Milanem nad morzem, milan sie kapal, oczywisci nie mozna go bylo wyjac z wody a woda lodowata jak to w morzu.

W domu tez gorac. W szpitalu na szczescie nie :ico_oczko:

Ja to jeszcze ani razu nie mialam mierzonego tętna dzidz, znaczy jeszcze nie sluchalam serducha, a o ktg nie wspomne , pewnie dopiero uslysze jak sie urodzi, ale wazne ze czuje ruchy to mi wystarcza. :-)

Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

31 maja 2008, 21:09

Jejku ja to bym tak chciała już :ico_noniewiem: nie chcę przenosić, nie mogę się doczekać tego 10 czerwca a co dopiero jakbym miała przenosić. z resztą mam łożysko IIIgo stopnia więc chyba coś zadziałają jakby co po terminie? :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Czasem myslę że chciałabym cesarkę, wtedy wiesz kiedy idziesz, kiedy rodzisz..a nie tak czekać do nie wiadomo kiedy... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:10

Małgorzatka, witaj, a moze jej sie pomylilo cos z tym rozwarciem, :ico_noniewiem: choc jak doswiadczony gin to pewnie i zna sie, ale pociesz sie tym ze jak juz zacznie sie porod to pewnie pojdzie bardzo szybko skoro juz rozwarcie na 5 cm.
A w ogole sama sobie liczylas termin?? na kiedy sobie sama wyliczylas , zazwyczaj to sie bardziej sprawdza niz przewidywania ginow

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

31 maja 2008, 21:12

ja mialam tu ktg dwa razy robione.Raz wydawalo mi sie, ze maluszek sie nie rusza, a drugi raz w zeszlym tygodniu, gdy mialam te perypetie z wysokim cisnieniem. A dzisiaj to nawet nie malam czasu mierzyc :ico_olaboga:
Maz poszedl na nocke do pracy a ja odpoczywam z nogami w gorze. Od tego goraca strasznie spuchly mi stopy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:13

Czasem myslę że chciałabym cesarkę, wtedy wiesz kiedy idziesz, kiedy rodzisz..a nie tak czekać do nie wiadomo kiedy... :ico_sorki:
no co ty :ico_szoking:
Pocisz sie tym ze juz tyle nosilas, a teraz nawet z przenoszeniem max w ciagu 3 tyg dzidzia bedzie z toba, wiec moze byc tylko lepiej, :-)

[ Dodano: 2008-05-31, 21:14 ]
Od tego goraca strasznie spuchly mi stopy :ico_noniewiem:
hihihi, skad ja to znam, pewnie jak my wszystkie :ico_oczko:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

31 maja 2008, 21:14

Ja bym chciala aby moj Filipek tak akurat na swoj czas wyszedl.Ani za wczesnie ani za pozno.To wtedy bede przeprowadzona i moze nawet z lekka zaklimatyzowana w nowym domku.

Awatar użytkownika
murdemille

31 maja 2008, 21:15

dziewczynki a czy jak w tygodniu miałam szyjkę na 2 cm to możliwe że przenoszę? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:17

janoszka, ja nie pomoge, bo ja nie mam zielonego pojecia o szyjkach o rozwarciach i innych takich sparwach, bo tu jak przyjdzie na ciebie czas to rodzisz i juz, a nie spotkalam jakiejs osoby zeby tu z moich znajomych przenosila, wiec nie wiem co robia w takich sytuacjach.
No ale widzisz Malgorztka, juz jak dlugo z 5 cm rozwarciem chodzi, i napewno ma ostry zapierdziel przy synku a narazie nic sie u niej nie dzieje.
Dzidzia bedzie chciala wyjsc to wyjdzie

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

31 maja 2008, 21:18

Tak ale z drugiej strony to jednak jest operacja i troche dluzej pewnie trwa rekonwalescencja. No i maluszka za bardzo nosic nie mozna :ico_olaboga:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 21:21

A w ogole sama sobie liczylas termin?? na kiedy sobie sama wyliczylas , zazwyczaj to sie bardziej sprawdza niz przewidywania ginow
No kochana, nie sama, z @ (ostatnia 16 sierpień) mi wychodził 23 maj i z ruchów, które czułam według tej daty w 16 tc ale dzidziuś jest a raczej był malusi więc USG jak to maszyna policzyła, że na 5 czerwiec termin wychodzi i tak mój lekarz kazał mi być gotową już na tego 23 maja, no a jak byłam u niego 15 maja na ostatniej wizycie, to mi powiedział o tym rozwarciu i się smiał, że poroód ekspres będzie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: ... No a ja juz do niego dłuuugo chodze przed obiema ciążami, w ciaży z Wojtusiem też do niego ( teramin miałam na 23 luty, ale mi powiedział, że nie donosze nawet do hihihihi 20 lutego,bo miałam ciąże zagrożona i tez rozwarcie duże miałam 4 cm no i faktycznie urodizłam 13 dni przed terminem 38 tc 1 dzień dokladnie no i wszystki mmoim paniom dobrze wage oszacował), moja mama mnie przy nim rodziła :-D , siostra dwoje dzieci no i ja Wojtusia.... No i tak pomyślałm, że wie facet co mówi ..ale jak widac... nie zawsze mu się sprawdza :ico_oczko: !

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”