Witajcie,dziś pobudka o 5.21, ale w tak pięknej scenerii jaka jest moja wioska, aż grzech spać dłużej. Moi rodzice dziś jadą na pogrzeb więc jestem z leną sama cały dzień. Wiecie nie było mnie trzy dni a tu aż6 stron do czytania, postaram się odpisać, ale jeśli kogoś pominę to z góry przepraszam.
Ula ja uczę języka angielskiego. Już od 6 lat jestem nauczycielką, wcześnie zaczęlam, ale nie żałuję bo lubię to co robię. Uważam że dla kobiety zawód nauczyciela jest świetnym zajęciem, bo są wolne wakacje, ferie, święta. Niestety zarobki wciąż są niskie ale miejmy nadzieję że kiedyś się to zmieni. Ula ja wierzę że kiedyś napewno skończysz studia i będziesz miała fajną pracę. Widzę że masz chęci i ambicję a to juz połowa sukcesu...
Justyna, każdy jak robi coś pierwszy raz to robi to niepewnie i z błędami... mamtu na myśli prowadzenie samochodu. Najważniejsze jest to aby sie nie bać i umieć zapanować nad pojazdem. Ja myślę że bedzie z ciebie dobry kierowca, bo z twojego opowiadania wynika ze lubisz jeździć i nie boisz sie samochodu. Ja na samym początku, mialam trudności z biegami, nie pojmowałam jaki bieg ikiedy, ale teraz wiem ze to nie takie trudne, i wbijam juz je mechanicznie nie zastanawiając sie nad tym wogóle. Noi ciągle zapominałam o redukcji biegów przed zakrętem, a teraz jest wszystko ok. JUZ ZA NIEDŁUGO ODBIORE SWOJE PRAWO JAZDY:)))
"Kochana ta Twoja córcia i tak ładnie już stoi"
"Stojąca Lenka przy lustrze mnie rozbraja, śliczna jak mama"
Dzięki Aniu i ESKO:)))
Jak tam Dziewczynki- objadacie się truskaweczkami?
Pewnie kocurka, Lenka też wczoraj zjadła 5 truskawek:) Dałam jej kiedyś spróbować i było wszystko ok, więc wczoraj zjadła aż5 małych truskaweczek. Dziś jadła pierwszy raz parówki... ładnie gryzła, ale biedna ma katar i chyba nie do końca czuła smak parówki.
"...ważyła 8830, więc można przyjąc,że na golaska 8500"
Lenka waży podobnie. Widać chłopcy są masywniejsi,a dziewczynki drobniutkie, dobrze mniej kilogramów do dźwigania.
MamoZuzi fotelik super fajny i super drogi, ale pewnie w przeliczeniu na korony szedzkie plus standard życia w szwecji wychodzi to normalnie, niezbyt drogo.
Kicia, Lenka raczkuje sama na czworakach, wychodzi jej to dosyć zwinnie i szybko. A z chodzeniem też jest już coraz lepiej, nie chce chodzić za dwie rączki tyko za jedną, a drugą rękę wystawia do przodu niczym antenka która ma jej ułatwić złapać równowagę. Sama też próbuje, najpierw jednak sprawdza czy stoi stabilnie i dopiero robi swoje samodzielne kroki do przodu,trzeba ją jednak asekurować, bo jeszcze nie opanowała sztukę zatrzymywania się
Ula ja też tak jak reszta dziewczyn uważam że to jest sprawa losu lub Boga jak kto woli, czy dziecko jest zdrowe czy chore, a nie od tego czy to dziecko jest pierwsze, drugie czy trzecie. Co ma być to bedzie, trzeba tylko przestrzegać pewnych regół które sa nam znane, czyli musimy dac odpocząć naszemu organizmowi i przygotować go do kolejnej ciąży. To wszystko a reszta nie zaeży już od nas. Także dziewczynki poczekajcie jeszcze trochę, aby organizm sie zregenerował i do dzieła....
C.D.Nbo teraz ide na spacer, jak wróce to będzie wielkie odpisywanie ciąg dalszy:)