eSKa
4000 - letni staruszek

08 cze 2008, 21:41

miso tez jak mu maja wyjsc zabki to troche kupek ze sluzem jest.
no to teraz nie mam już wątpliwości że przy zabkowaniu mogą pojawić się kupole ze śluzem.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 cze 2008, 21:42

Ale się zdenerwowałam naprawdę na tych naszych reprezentantów.

Wiecie ja tak narzekałam że Marcelina beczy jak wychodzę ale o tym że dziś 1.5 godziny siedziała cichuteńko w łożeczku i się bawiła to już mama nie napisała!! :ico_puknij: Normalnie w szoku byłam bo zdąrzyłam obiad ugotować, łazienkę ogarnąć siebie też a moje dziecko się bawiło jak makiem zasiał :)

mama_zuzi1980, pewnie juz odliczas dni do wyjazdu do Polski....??

[ Dodano: 2008-06-08, 21:43 ]
Chyba wszystkie się rzuciłyśmy na TT w przerwie meczu :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 21:47

ewasiek, :ico_brawa_01: wielkie gratulacje! I fajnie,że już mogłaś uczelnie pożegnać :-) A Misio super te zębiska wyszczerzył, fajniutko widać! A na nocniczku udaje się co nie co złapać?

eSKa, szaf nawet nie widać, bo wtopiły się w ściany, hihi. A zdjęć otwartym robić nie będę, bo już całe zagracone :-D
Przynajmiej ten Kubica ratuje nasz Honor!!
no właśnie! Polska i tak dziś do przodu :-)

[ Dodano: 2008-06-08, 21:49 ]
Idę już zdecydowanie do łózia. Może czytnę sobie i będę meczyk poglądać :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

08 cze 2008, 21:54

Eska i Eve, nie rozrozniam Waszych syneczkow w podpisach.
Obiecuje że w najbliższym czasie wrzuce nową fote w podpisie i kłopot będzie z głowy. Hihi bo faktycznie obydwoje w kwiatkach i jeszcze te kapelusze :-D Teraz siedze przy laptopie a tu nei mam fotek ale jak tylko uruchomie tamtego kompa to zmienie Olka w podpisie :ico_oczko:

Ewasiek nasze chłopaki mają takie same smoczki :ico_haha_02: , ząbki małego rewelka, Olek za chiny ludowe nei chce otworzyć paszczy jak chce pokazać komuś jego ząbka,
Sliczna ta dziewczynka na zdjęciu, co to za Martynka??
No i gratuluje odebrania dyplomu :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-08, 21:57 ]
. A zdjęć otwartym robić nie będę, bo już całe zagracone
:-D :-D :-D :-D Jak zagracone to lepiej nie pokazywać :-D :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-08, 22:41 ]
No i po meczu, zdziwiłabym się gdyby Polska wygrała, to było do przewidzenia :ico_oczko:
Ja już w piżamce więc teraz zmykam spać , DObrej nocki

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

08 cze 2008, 22:41

Jutro nadrobie czytanie.
Polska reprezentacja jest do D...............................Y :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: 2:0

Tylko powiedzmy sobie szcze rze że to że oni wogóle weszli do tych mistrzostw to cud a po za tym ile razy gra Krzynówek w 1 części to zawsze przegramy.

Za to Kubica :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
To jest reprezentant :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2008, 22:43

No comments .... Spuszcze zaslone ciszy na to co sie stalo ;-) A Podolskiego to mi normalnie szkoda :-D :-D :-D

ulamisiula

08 cze 2008, 22:49

majandraMaciuś 6 ząbków (dwa na dole, 4 na górze) :-D [/color]
ewasiek- Michałek 6 ząbków- 4 u góry i 2 na dole :-D
gosiaperelka - Lenka: 4 na górze i 4 na dole :-D
eve81 - Szymonek :1 ząbek :-D
agnieszka01.04- Dariuszek
ania0709 -Krystianek :2dolne i 1 górny :-D
eSKa -Oluś : dolna jedynka :-D
Kicia10-Kacperek :ząbków brak :ico_placzek:
Dominisia -Jaś :2 na dole :-D
Justyna_Bochnia- Marcelinka [/ :ząbków brak :ico_placzek:
Kocura Bura-[/color] Zuzia :dwie dolne jedyneczki i górna prawa dwójka :-D
ulamisiula - Benio-ząbków brak :ico_placzek:
Lalka-Hania
mama_zuzi - Nell : 1 ząbek :-D
dagmara1709-Maja :8 ząbków :-D
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 17:57 przez ulamisiula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 cze 2008, 10:58

Witajcie,dziś pobudka o 5.21, ale w tak pięknej scenerii jaka jest moja wioska, aż grzech spać dłużej. Moi rodzice dziś jadą na pogrzeb więc jestem z leną sama cały dzień. Wiecie nie było mnie trzy dni a tu aż6 stron do czytania, postaram się odpisać, ale jeśli kogoś pominę to z góry przepraszam.
Ula ja uczę języka angielskiego. Już od 6 lat jestem nauczycielką, wcześnie zaczęlam, ale nie żałuję bo lubię to co robię. Uważam że dla kobiety zawód nauczyciela jest świetnym zajęciem, bo są wolne wakacje, ferie, święta. Niestety zarobki wciąż są niskie ale miejmy nadzieję że kiedyś się to zmieni. Ula ja wierzę że kiedyś napewno skończysz studia i będziesz miała fajną pracę. Widzę że masz chęci i ambicję a to juz połowa sukcesu...
Justyna, każdy jak robi coś pierwszy raz to robi to niepewnie i z błędami... mamtu na myśli prowadzenie samochodu. Najważniejsze jest to aby sie nie bać i umieć zapanować nad pojazdem. Ja myślę że bedzie z ciebie dobry kierowca, bo z twojego opowiadania wynika ze lubisz jeździć i nie boisz sie samochodu. Ja na samym początku, mialam trudności z biegami, nie pojmowałam jaki bieg ikiedy, ale teraz wiem ze to nie takie trudne, i wbijam juz je mechanicznie nie zastanawiając sie nad tym wogóle. Noi ciągle zapominałam o redukcji biegów przed zakrętem, a teraz jest wszystko ok. JUZ ZA NIEDŁUGO ODBIORE SWOJE PRAWO JAZDY:))) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

"Kochana ta Twoja córcia i tak ładnie już stoi"
"Stojąca Lenka przy lustrze mnie rozbraja, śliczna jak mama"
Dzięki Aniu i ESKO:)))
Jak tam Dziewczynki- objadacie się truskaweczkami?
Pewnie kocurka, Lenka też wczoraj zjadła 5 truskawek:) Dałam jej kiedyś spróbować i było wszystko ok, więc wczoraj zjadła aż5 małych truskaweczek. Dziś jadła pierwszy raz parówki... ładnie gryzła, ale biedna ma katar i chyba nie do końca czuła smak parówki.
"...ważyła 8830, więc można przyjąc,że na golaska 8500"
Lenka waży podobnie. Widać chłopcy są masywniejsi,a dziewczynki drobniutkie, dobrze mniej kilogramów do dźwigania.
MamoZuzi fotelik super fajny i super drogi, ale pewnie w przeliczeniu na korony szedzkie plus standard życia w szwecji wychodzi to normalnie, niezbyt drogo.
Kicia, Lenka raczkuje sama na czworakach, wychodzi jej to dosyć zwinnie i szybko. A z chodzeniem też jest już coraz lepiej, nie chce chodzić za dwie rączki tyko za jedną, a drugą rękę wystawia do przodu niczym antenka która ma jej ułatwić złapać równowagę. Sama też próbuje, najpierw jednak sprawdza czy stoi stabilnie i dopiero robi swoje samodzielne kroki do przodu,trzeba ją jednak asekurować, bo jeszcze nie opanowała sztukę zatrzymywania się :-D
Ula ja też tak jak reszta dziewczyn uważam że to jest sprawa losu lub Boga jak kto woli, czy dziecko jest zdrowe czy chore, a nie od tego czy to dziecko jest pierwsze, drugie czy trzecie. Co ma być to bedzie, trzeba tylko przestrzegać pewnych regół które sa nam znane, czyli musimy dac odpocząć naszemu organizmowi i przygotować go do kolejnej ciąży. To wszystko a reszta nie zaeży już od nas. Także dziewczynki poczekajcie jeszcze trochę, aby organizm sie zregenerował i do dzieła.... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D
C.D.Nbo teraz ide na spacer, jak wróce to będzie wielkie odpisywanie ciąg dalszy:)

ulamisiula

09 cze 2008, 11:04

Wczorajszy mecz był poprostu do d...... nicego ale tego sie można było spodziewać.Najbardziej mi tylko szkoda Podolskiego.Pierwszego przepuścił, drugiego musiał strzelić bo były by jakies komentarze a trzeci -czyli 2 bramka to sie naszym należała.Widziałyscie jek go sfaulowali.Jeden podcina a drugi juz czeka z wystawionym kolanem.Ludzie co za hamy :ico_zly:
Podolski przeciez grał a nasi ledwo sie po boisku ruszali , czy oni myśleli ze Niemcy ustaną w miejscu a i oni wygrają!!Grając w piłkę trzeba troche pobiegać, na tym to polega.Normalnie mnie wczoraj chol............brała jak to widziałam.A Kwazimodo-tak nazywam Krzynówka ostatnio ile razy gra w pierwszym składzie to zawsze przegramy.Ja tylko nie rozumiem teori nadawania obywatelstwa obcym piłkarzom tylko po to by zagrali w reprezentacji.A jest tylu dobrze grających piłkarzy polaków , którym zalerzy na graniu a nie na gwiazdorswie tylko że trzeba ich poszukać w drugo i trzecioligowych klubach.To na tyle piłki. :ico_brawa_01:

Kubica to jest gość.Rok temu banda a w tym roku podium-1 miejsce. :ico_brawa_01:
Wiecie ja tak narzekałam że Marcelina beczy jak wychodzę ale o tym że dziś 1.5 godziny siedziała cichuteńko w łożeczku i się bawiła to już mama nie napisała!! Normalnie w szoku byłam bo zdąrzyłam obiad ugotować, łazienkę ogarnąć siebie też a moje dziecko się bawiło jak makiem zasiał :)
Benek tez ma takie dni ze jak tylko wyjde z pokoju ryk i nie wazne czy ktoś z nim jest czy nie.Ale tez są dni że moze bawić sie sam przez jakis czas i jest ok.
W sobotę była Justynka-chrzestana Benia, przywiozła mu ciągnik z przyczepą.potem wkleję fotki a teraz póki nie jest jeszcze za goraco idziemy do sklepu.

ulamisiula

09 cze 2008, 13:37

Benio przy ciągniku
Obrazek

Benio na przyczepie
Obrazek

Benio z nową fryzurką
Obrazek

Gosiu ja mam zamiar iść na pedagogikę wczesnoszkolną z elementami artystycznymi.Zobaczymy jak mi pójdzie.W dzieciństwie chodziłam do szkoły muzycznej , mam zaliczone 2 klasy a potem szkołę rozwiązano, a w podstawówce potrafiłam zagrać na kazdym instrumencie.Mam taki plan że będąc na wychowawczym zaliczę licencjat a potem zacznę magisterkę ale mając juz połowę za sobą mogę poszukać innej pracy.Przeglądałam ogłoszenia i jak narazie to niebyłoby problemu w znalezieniu pracy w tym zawodzie.a napewno zarobki byłyby wieksze niz miałam do tej pory.Mój tydzień pracy miał 13 dni(tylko 2 niedziele wolne w tygodniu)czasem praca 12 godzin i zapłata=913zł.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”