Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

09 cze 2008, 14:51

Tak jak obiecałam,ciągdalszy...
Ula, a teraz w jakim mieszkaniu mieszkacie, bo jak kojarze, to mieliście problemy z wcześniejszą właścicielką, a teraz też wynajmujecie? Jesteście zadowoleni?
No ztym pozytywnym myśleniem to ja też tak mialam, wszystko układało nam sie dobrze, nie kłóciliśmy się,wszystko po kolei, finansowo też nam na początku było dobrze, dopóki mój mąż nie narobił głupot, kupił 2 samochód na kredyt bez mojej wiedzy, wział kilka innych pożyczek, ja nawet o tym nie wiedziałam, dopiero sama odkryłam prawde, na pytanie kiedy miales mi powiedziec o tych pożyczkach i kredycie, odpowiedział nigdy. Ja przez jego nieuwage sie dowiedziałam otym, wszystkie rachunki przychodziły na adres naszego sklepiku.Po prostu żyłam z oszustem. Nie wiem jak można być tak obłudny. Wiem że nadal ma problemy ze skarbówką i mnóstwo długów i w sumie czworo dzieci:) nieźle co?
Ja się bardzo balam o Lenkę, odkąd się dowiedziałam o jego kochance,czyli w7m-cu, żyłam cały czas w stresie, płakałam, rozpaczałam, wszyscy mi mówili ze dziecko na tym ucierpi, ale to było silniejsze ode mnie. Chodziłam codziennie do kościoła i modliłam się o zdrowie dla Lenki. I dzieki Bogu wszystko jest ok,Lenka jest bardzo pogodnym dzieckiem, mam nadzieję że w późniejszym wieku nic nie wyjdzie.
Eska no piżamka super, bardzo mi sie podoba. Napisz nam jaka była reakcja męża:)
No domyślamy sie ze reakcja będzie napewno podniosła:)))) Ja mam same takie piżamki, ostatnio kupiłam sobie 2 bo robiłam selekcje i musiałam wyrzucić kilka,bo jeszcze akademik pamiętały. I ja też lubię czasami rano chodzić w koszulce, więc tak jak eska lubię takie skromniejsze, falbanki i koronki mogą gdzie niegdzie być :-D
EVE trzymam kciuki aby w końcu się wam wszystko udalo, bo oszczędności pewnie bardzo szybko topnieją. Zycze zdrowia dla Szymonka.

"Wydaje mi się, że lepiej mieć jedno dobrze wychowane i wyedukowane niż 2 zaniedbanych."
majandra, ja myślę że jeśi tylko Bóg da to lepiej jest mieć dwoje lub wiecej dzieci. Ja jestem za dwójką, jedynaki zwyke wyrastają na zarozumialców, przepraszam jedynaków, ale taka jest prawda. Trzeba bardzo ostrożnie i rozsądnie wychować jedynaka aby nie wyrósł na PANA. Życie często weryfikuje pewne cechy charakteru, ale ja uważam że każdy powinien miec rodzeństwo, wtedy się uczy kontaktów międzyludzkich tych nieoficjalnych. Bo te oficjalne nie trudno jest okazywać, ale te na codzień już trudniej. Jeżeli jesteś wspaniałą mamą dla jednego dziecka to bedziesz wspaniałą mamą dla dwojga i trojga dzieci.

"A wy jakie macie pomysły na prezent dla tatusiów swoich pociech ??"
Ja ten probem mam zgłowy.....

"ale M nie lubi za bardzo jak ja ubieram. "
Justyna czemu nie lubi? Koszulka bardzo sexi... no chyba że woli cię bez niczego:)

"Wiecie co miałyśmy pomyśleć o pogawędce na Skypie i co..../?"
Ja jestem w dalszym ciągu chętna. Czy ktoś ma ochotę na konferencję???
Justyna Marcelina świetnie wygląda z tą flagą, wogóle to śliczna z niej dziewczynka:)
Widzę moja droga że twój narzeczony nieźle cię wkurzył, padło kika ostrych słów, ale dobrze, my tu jesteśmy aby sie wspierać i mówić co nam leży na sercu. Macie wybuchowe charaktery, to nie jest łatwe we współżyciu,ale wierz mi lepiej jest jak człowiek wybuchnie, powie co go boli, niż milczy, udaje ze wszystko jest w najlepszym porządku a za plecami zdradza, klamie i oszukuje. Wierz mi, wiem co mówię, doświadczyłam tego nie raz i wiem jak to boli.

Kocurka świetne zdjęcia, najbardziej mi sie podoba, jak twój mąż trzyma na kolanach Zuzie i ma na sobie podkoszuek z zdjęciem córeczki. Bardzo miły widok, aż zazdroszczę...

Mamo zuzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Nell za pierwszego ząbka.

"A Maja chyba jest najbardziej uzębiona wśród naszych dzieciaczków "
ESKA Maja ma tyle samo ząbków co Lena,muszę cię poprawić:)

[ Dodano: 2008-06-09, 15:03 ]
Ja termometr mam elektroniczny, dostałam od kolezanek z pracy na prezent. Mierzę temp pod paszką i jestem z niego zadowolona, bo jest dokładny i szybki. Lena nawet nie zdarzy sie znudzić. Dziewczyny chciałabym kupić lence sandałki ale juz takie do chodzenie, macie jakieś sprawdzone firmy?
"Ale mam dwa nowe komplety bielizny czarnej, biustonosze plus stringi, jeden push-up zeby te nieszczesne cycki troche powiekszyc i jeszcze mam nowy stroj kapielowy z H&M, fajny taki, kolorowy: braz, czerwony bialy rozowe takie asymetryczne wzorki"
Moze załapiemy sie na jekies fotki:)

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2008, 15:33

Ja mam taki termometr.Kupiłam go jeszcze w ciąży u tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/item376077205_ter ... th50z.html

Gosiu teraz mamy mieszkanko 3 pokojowe a płacimy jak za2.Fakt że jest nw 4 piętrze bez windy ale jakoś daje rade codziennie wchodzic z /małym na górę i z zakupami.STRANG WOMAN :ico_brawa_01: Wprowadzilismy sie tu sobotę 29 wrzesnia a w poniedziałek urodził się Benio.Poczekał :ico_brawa_01: Włascicieli nie ma w Polsce, mieszkają w Belgii, są w naszym wieku i mają 2 letniego synka.Często piszemy do siebie e-maile lub rozmawiamy na gg.Są ok.

Benek zrobił sie ostatnio straszną paplą i przylepką.Gaworzy cały czas.
Jesli nawet bawi sie z kims innym to przychodzi do mnie , wspina sie na kolana i sie do mnie przytula.Ściska mnie mocno za szyję, zastęka że tak mocno kocha, czasami da buziaka i wraca do zabawy.Jest to bardzo miłe.Ostatnio
też nauczył sie żartować i kiedy Misiek kaszle, bo jest teraz przeziebiony. Benek tez udaje ze kaszle.A jak pytam kto tak brzydko kaszle on mówi tata lub się śmieje.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 cze 2008, 15:43

Cześć dziewczynki
Wczorajszego meczu niezkomentuję,wiedziałam że tak będzie :-D
Ja termometr mam elektroniczny, dostałam od kolezanek z pracy na prezent.
ja kupiłam teraz elektroniczny do ucha firmy SOHO i jak narazie dobrze mierzy tylko trzeba dokładnie włożyć do ucha.
Dziewczyny chciałabym kupić lence sandałki ale juz takie do chodzenie, macie jakieś sprawdzone firmy?
ja mam sandałki "catch" firmy mc.Arthur
i jestem zadowolona,bardzo łatwo się zginają,Kacperek ładnie w nich chodzi.

Ula super ten ciągnik,taki duuuży :-D Benio widać zainteresowany :-D

Eska świetna trąbka,jeszcze cię uszy od niej nie bolą??
Benek tez udaje ze kaszle.A jak pytam kto tak brzydko kaszle on mówi tata lub się śmieje.
hehe mały agent :-D

Pamiętacie jak pisałam że Kacperek ma białą plamkę na dziąsełkach w miejscu ząbka?I dziąsełko miał już takie zgrubiałe w tym miejscu a teraz od kilku dni dziąsełko gładziutkie,nawet tej plamki białej niema,no nie wiem o co chodzi :ico_olaboga:
A i nie chce mój synuś powiedzieć mama :ico_placzek: cały czas nadaje coś ale mama niepowie.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 17:17

JUZ ZA NIEDŁUGO ODBIORE SWOJE PRAWO JAZDY:)))
o kurcze, a ja mam prawko od 10 lat i nie jezdze bo sie boje..... Po prostu jestem tak roztargniona osoba, nie potrafie sie skupic na jednej rzeczy na dluzej, ciagle mysli wiruja o tym co ugotowac, gdzie pojsc, co trzeba zalatwic i boje sie ze bym sie zamyslila i jeszcze wypadek spowodowala.... Dziwine to bo bystrzak do nauki jestem i jakos na tym potrafie sie bez problemu skupic. Maz mnie ciagnie abym jezdzila, a ja mam opory. Uczylam sie na Fiscie Uno a mamy Mitsubichi Galant Kombi wiec nie czuje tego auta , nie mam zmyslu czy sie nim zmieszcze czy nie, wydaje mi sie taki dlugi, a w lusterku to wszystko inaczej mi sie wydaje. No i mamy automat , nic nie trzeba robic tylko gaz i hamulec a ja dalej cykor :ico_puknij:
Widać chłopcy są masywniejsi,a dziewczynki drobniutkie, dobrze mniej kilogramów do dźwigania.
hehe, no comments :-D :-D :-D Moje male Sumo :-)
MamoZuzi fotelik super fajny i super drogi, ale pewnie w przeliczeniu na korony szedzkie plus standard życia w szwecji wychodzi to normalnie, niezbyt drogo.
Kurcze nie wiem czy go kupimy bo jest mozntowany przedem do kierunku a w Szwecji zalecaja jak najdluzej tylem, i wiekszosc fotelikow jest tylem montowane , przynajmniej to do 18 kg. I mas zracje za te kase tu kupilabym najzwyklejszy fotelik bez bajerow....

Ulamisiula, sliczne zdjecia a Ben jaki jest powazny facecik :ico_brawa_01:
Z praca to swietny pomysl, masz talent dziewczyno, potencjal mysle ze dasz rade!!!!
wział kilka innych pożyczek, ja nawet o tym nie wiedziałam, dopiero sama odkryłam prawde, na pytanie kiedy miales mi powiedziec o tych pożyczkach i kredycie, odpowiedział nigdy.
To ja widze ze mialas cholerne szczescie ze ta szmata Ci go zwinela z zycia, bo bys tak czy siak miala z tym facetem przerabane. Naprawde przysluge Ci zrobila, niech teraz ona sie zastanawia czy jej nie klamie, nie kreci no i nie zdradza... bo wiadomo ze jak ktos 1 zdradzil to najprawdopodobnie zrobi to po raz kolejny. Taka natura....
Chodziłam codziennie do kościoła i modliłam się o zdrowie dla Lenki. I dzieki Bogu wszystko jest ok,Lenka jest bardzo pogodnym dzieckiem, mam nadzieję że w późniejszym wieku nic nie wyjdzie.
Eska no piżamka super, bardzo
Bog na pewno Cie wysluchal i to do konca. Jestem pewna ze Lence nic nie bedzie. Tak naprawde to tylko w malym stopniu nasze nastroje wplywaja na dziecko juz tak mocno uksztaltowane w brzuszku. Tak mi mowila moja p. psycholog. Mnie to pocieszalo, bo ja cierpialam na strasznie zmienne nastroje w ciazy i depreche :ico_olaboga:
ostatnio kupiłam sobie 2
nooo, zycze Ci zeby za jakis czas mogl Cie w nich obejrzec jakis fantastyczny absolutnie facet!!!!!!! :-)
Moze załapiemy sie na jekies fotki:)
hehe, no no..... :-) lepiej nie :-D

Szczegolnie ta bielizna jest nieco sexi :-D

aha, maz mi "pozwolil" na zamowienie takiego blota z alg na cellulit, bo dziewczyny mam straszny :ico_placzek: nigdy takiego nie mialam, a jestem szczupla wiec to nie z nadwagi, po protu co nie tak z wydalalniem toksym u mnie. Wybulilam sporo kasy na to i czekam na przyslanie.

Dzisiaj przyszly smoczki dla Jasia, moze to skusi Dominiczke aby sie odezwala :-D :-D :-D hop, hooop!!!!! :-D
Jesli nawet bawi sie z kims innym to przychodzi do mnie , wspina sie na kolana i sie do mnie przytula.Ściska mnie mocno za szyję, zastęka że tak mocno kocha, czasami da buziaka i wraca do zabawy.
ja tak piszesz to odnosze wrazenie ze piszemy o kilkulatku a nie o bobasie. Moja mala nie dosc ze nie ma szans aby "podeszla" to jak juz mnie dorwie to ciagnie za kolczyki, lancuszek, robi "buc" a nie w glowie jej przytulanie o nie..... :-D
gosiaperelka napisał/a:
Dziewczyny chciałabym kupić lence sandałki ale juz takie do chodzenie, macie jakieś sprawdzone firmy?
ja mam sandałki "catch" firmy mc.Arthur
i jestem zadowolona,bardzo łatwo się zginają,Kacperek ładnie w nich chodzi.
Ja dla Nell nie mam, ale dla Zuzi mialam sandalki z zakrytymi paluszkami i wysokim zapietkiem firmy Mariquita, polska, solidna marka, swietnie sie nosily. Polecam rowniez Bartka, przetestowane rowniez, oraz Elefanten z Deichmanna.
Pamiętacie jak pisałam że Kacperek ma białą plamkę na dziąsełkach w miejscu ząbka?I dziąsełko miał już takie zgrubiałe w tym miejscu a teraz od kilku dni dziąsełko gładziutkie,nawet tej plamki białej niema,no nie wiem o co chodzi
Kicia, jest cos takiego jak torbielki przydziaslowe, moze to bylo to. One sa niczym niebezpiecznym i same znikaja. A brakiem zabka sie nie martw, w koncu przeciez wyjdzie :-)

ulamisiula

09 cze 2008, 17:54

A i nie chce mój synuś powiedzieć mama cały czas nadaje coś ale mama niepowie.
Kicia nie przejmuj sie z Benkiem jst to samo.Jak go proszę by powiedział mama to jest :tata, baba, lub jeszcze coś nnego.Ale niech tylo wieczorem zgaszę swiatło a on sie obudzi to jest głosno"MAMA".Kacperek niedługo będzie owłał mama i będziesz
miała czasem tego dość.Jeszcze sie przekonasz.

W piątek sie dowiedziałam,że dziewczynę, z którą lezałam w szpitalu zostawił mąż.Zmieił prace i poznał kolegę, który sam zostawił rodzine.Zaczął później wracać do domu, przepijać wypłaty i robić awantury,W piątek rano wyszedł z domu i wrócił tylko po rzeczy.
Mają synka Dawida ,który w marcu skońcył roczek, nieskończony remot w mieszkaniu.Marta niedawno zrezygnowała z pracy bo nie miał kto sie zająć małym.Jej rodzina jest w Grecji a tesciowa , chociaz mieszka poo drugiej stronie miasta(pracuje u mnie na osiedlu)powiedziała że to Marty wina, bo jeśli nie potrafi sie określic to teraz zostanie sama.I niech na nich nie liczy bo oni mają inne sprawy na głowie.Z tym okresleniem to chodzi o to że kiedy tesciowie byli w Belgii Marta z mężem i małym mieszkali w ich mieszkaniu.Potem gdy niespodziewanie wrócili Marta miała dość zajmowania sie małym, wysłuchiwania wiecznych uwag tesciowej , kłótni teśćiów i postanowiła wymówić lokatorom mieszkanie i tam zamieszkać.Ale na okres od wypowiedzenia do przeprowadzki musiało upłynąć troszke czasu więc musiała sie jeszcze gnieźdźić u teśćiów.No to teściowa dała jej "prawdziwą szkołę życia"Jej zdaniem jeśli mówisz że sie wyprowadzasz to już jutro ma cię nie być.
DEBILKA.

W piątek tez była u mnie koleżanka, której mąż jest w Niemczech.Mają 2 synów 2,5 i 9 miesiecy.Młodszy Piotruś nie słyszy i trzeba niedługo jechać na operację a potem na turnus dla dzieci z implantemi nie ma z kim zostawić starszego.Jeśli go wexmie ze soba musi zapłacić 2000 zł.A tatus nie chce przyjechać.Już prosiła go kilka razy by wrócił na dobre.Przed porodem był w kraju 2 miesiace i miał prace, gdzie zarobił prawie tyle co za granicą.Gdyby wrócił praca czeka.Ale Sylwia obawia sie że te coraz rzadsze wizyty są spowodowane inną babką.
Ja nie wiem co sie dzieje z tymi facetami.Kobieta zajdzie w ciążę, urodzi i musi nagle wydorośleć, być odpowiedzialna nie tylko za siebie ale i za dziecko ,a faceci zamiast wydorośleć zaczynają dziecinnieć.Misiek w niedzielę mnie tak wkur......Umówił sie z kumplem-szefem na jazde motorami.Wstał o .................5 rano.Normalnie go przed 7 wołami nie zwlecze, do Benka tez wsta wał tylko o 1 w nocy a potem spał .A tu skowronek się zerwał.Jeszcze mnie obudził żeby mu warkocz zapleść.Zaplotłam ale wiązkę tez dostał ,bo tak sie po domu wiercił że małego obudził.Powiedział że wróci ok.11 .Zadzwonił o 10,45 ze wróci najpóźniej za pół godzi ny a wróił za półtora.I jeszcze jedzonko mu podaj.A weź sobie sam.Trzeba było sie nie spóźniać.Potem pojechaliśmy do teściów i biedak pożalił się tesciowej to dostał kolejne kazanie.I dobrze.Faceci to DEBILE!!!!!!!!!!!!

Kicia, Justyna chyba tylko nasze pociechy są bezzębne.Lekarka mówi że to dobrze bo będa miały dłużej zdrowsze i mocniejsze ząbki.Zobaczymy.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 18:05

Ulamisiula, napisalas esencje tego jacy sa faceci.... nic dodoac nic ujac. Oczywiscie nie wszyscy ale wiekszosc.... Moj jest tak nie do konca, ma zrywy typu "Kocham moja rodzine najbardziej na swiecie" ale rowniez czesto "jestem takim zmeczonym,biednym Robaczkiem i nikt mnie nie kocha".... nie musze pisac jak ta druga postawa dziala mi na nerwy, prawda? :-D

Tyle ze J. mi wiele wynagradza jakimis prezentami, kasa, dobrze zarabia... Ale wiecie, ja tak bardzo wolalabym miec mniej kasy i zeby on byl przez wiekszosc czasu takim facetem jakim byl gdy sie poznalismy... Coz, marzenia nic nie kosztuja.....

ulamisiula

09 cze 2008, 18:26

Ulamisiula, napisalas esencje tego jacy sa faceci.... nic dodoac nic ujac. Oczywiscie nie wszyscy ale wiekszosc.... Moj jest tak nie do konca, ma zrywy typu "Kocham moja rodzine najbardziej na swiecie" ale rowniez czesto "jestem takim zmeczonym,biednym Robaczkiem i nikt mnie nie kocha".... nie musze pisac jak ta druga postawa dziala mi na nerwy, prawda?
Dokładnie :ico_sorki:
Tyle ze J. mi wiele wynagradza jakimis prezentami, kasa, dobrze zarabia...
Zazdroszczę.Mój ledwo kupi coś na urodziny czy na rocznicę.Tak ogólnie to u nas nie jest za wesoło z kasą ale o tym nie bedę pisać. bo głupio.
ja tak piszesz to odnosze wrazenie ze piszemy o kilkulatku a nie o bobasie
Ja bardziej sie martwie że z niego będzie mamisynek, za bardzo do mnie przywiązany.
o kurcze, a ja mam prawko od 10 lat i nie jezdze bo sie boje..
Ja po odebraniu prawka jeździłam całe 5 razy.# razy jeszcze przed porodem i 2 po.Ostatnio Benek nie pozwala mi siedzieć z przodu, woli jak jestm obok niego z tyłu.Teraz sie już troche boje wsiąść sama.

Awatar użytkownika
eve81

09 cze 2008, 19:46

dziewczynki wybaczcie ze nie napisalam dalszej czesci postu
ale nawala nam internet :ico_placzek:
i teraz jak mam warunki zeby do was napisac to znow sieci nie ma..normalnie zglupiec mozna
bylam dzis z Szymciem u lekarza, dostal antybiotyk bo ma taki nieladny kaszel i swiszcze mu w klatce piersiowej :ico_placzek:
pewnie zarazil sie od syna kolezanki, bidulek moj kochany
a humor mu dopisuje i nawet lekarka go pochwalila ze idelany pacjent z niego taki usmiechniety :-)

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 cze 2008, 20:05

Hej dziewczyny
bylam dzis z Szymciem u lekarza, dostal antybiotyk bo ma taki nieladny kaszel i swiszcze mu w klatce piersiowej :ico_placzek:
Niech Szymonek szybko wraca do zdrowia.

Ja sie musze dziewczyny zmobilizowac i zapisac na egzamin z prawa jazdy. Może zdam :ico_oczko:

Eska ta Martynka to córcia mojej przyjaciółki Uli. Super dziewczynka, uwialbiam ja :-D

Ufff gorąco .. siedzialam z misiem na dworze ale uciekalam co jakis czas do domu bo tak strasznie goraco. Teraz misio tarza sie w łozeczku, usypia po swojemu :-D Założylam mu tylko body z krotkim bo goraco, wiec niech dziecko ma troche chlodniejj do spania

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 cze 2008, 20:28

hej dziewczyny
nie wiem jak wstawiać cytowanie jak chce coś napisać na zdanie które jest np 2 stronki wcześniej:(
więc pisze ogólnie
po pierwsze popieram,że faceci to dupki!!mój np uwielbia piwo i mnie tym denerwuje nie zabraniam 1 lub 2 ale on jak już zacznie to i 5 potrafi:( i z tego powodu są nieporozumienia:( 8 miesięcy był spokuj ,aż przyjechała wiedzma teściowa na chrzest i wszystko się zawaliło,nienawidzimy się jak diabli,buntowała mi męża i cieszyła się jak się kłóciliśmy,a on już w pewnym momencie popierał mamusie i były jazdy na całego,on był 35 lat kawalerem i nie bardzo umiał się przystosować i mamunia go podpuszczała i same niefajne sytuacje wynikały....ehhh płakałam po nocach i pewnie gdyby moja mama żyła to by mnie nie zobaczył,przez pobyt teściowej! a tak to wie,że mam tylko jego i czasem to wykorzystuje a mnie przykro jak diabliii:(
mam nadzieje,że wróci wszystko do normy bo wiedzma odleciała i mam nadzieje,że szybko nie przyleci.
ale się pożaliłam....
sesja idzie wielkimi krokami a ja zielona,Maja wstaje tak wcześnie i o 20 jestem padnięta.
a jeśli chodzi o prawko to ja zaczełam kurs jak byłam w ciąży i pod koniec przerwałam ... potem wrócłam do pracy i na studia i nie mam kiedy dokończyć tylko termin egzaminu przekładam,bo jeżdzić nie potrafie i jazdy musze dokupić a to też 900 zł trzeba wyłożyć a ciągle coś wyskoczy... i z czasem krucho.
Maja ma alergie po mnie,katarek ją męczy daje jej zyrtec ale mało co pomaga,dzisiaj pkąpałam ja w brodziku i chciałam polać ją prysznicem ale tak się przestraszyła że szok :ico_szoking:
ewasiek przepiękne zdjęcia
Zazdroszczę.Mój ledwo kupi coś na urodziny czy na rocznicę.
mój identycznie ale o piwku nie zapomina :ico_puknij:
ide się uczyć mąż Majke usypia

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”