09 cze 2008, 17:16
pracowałam jako opiekunka do dziecka - chłopczyk którym się zajowałam też miał takie objawy o których piszesz i ja informowałam jego mame o tym po jakimś czasie to zupełnie zanikło.Ten chłopczyk miał takie objawy w rączkach i nóżkach. najprawdopodobniej to nic poważnego. moim zdaniem powinnaś zgłosic sie z tym do pediatry który prowadzi twoje dziecko i opowiedzieć o swoich obserwacjach, poproś o skierowanie do OWI (ośrodek wczesnej interwencji) do neurologa, lub idź sama bez skierowania do neurologa dziecięcego prywatnie ponieważ do neurologa w ośrodkach czeka sie od 2 tygodni do nawet 2 miesięcy.
nie matrw sie to pewnie nic powaznego ale dobrze by było by obejrzał ją neurolog.
[ Dodano: 2008-06-09, 17:20 ]
moge ci jeszcze tylko tyle napisać, że małe dziecko ciagle sie rozwija i to bardzo szybko. czasem mózg i mięśnie które nie są jeszcze przeciez do końca dojrzałe wysyłaja do siebie niekontrolowane impulsy co moze byc widoczne jako wzdrygnięcia, drgawki, a nawet mozemy zaobserwowac, ze dziecko sie przez krótka chwilę trzęsie.