Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 cze 2008, 10:50

"Gosiu teraz mamy mieszkanko 3 pokojowe a płacimy jak za2."
No to super Ula, fajnie że wam się ułożyło z tym mieszkankiem, ja też miałam obawy co do mojego mieszkania a teraz już mam swoje to znaczy z urzędu miasta, nie martwie sie gdzie ja i moja córeczka bedziemy mieszkały...
Ja sie przeprowadzałam miesiac po porodzie, a później mieszkałam 7 tyg u teściowej bo u mnie nie bylo gazu a mam ogrzewanie gazowe i musiałam podpisać umowe z gazownią a tyle to niestety trwa. Ja wydobrzałam to pakowalam mieszkanie, szwagierka mi tylko pudła przywoziła a ja sama pakowałam jak lena spała. Mój były spakował sobie swoje rzeczy bo wtedy juz mieszkal z kochanką ale swoje rzeczy miał u mnie jeszcze.
MamoZuzi, Lena też robi 'buc" i 'noski noski":) fajnie to wygląda, bo naprzykład ktoś chce ją pocałować w policzek a ona robi "baran buc"
Ula no te historie tych dwóch rodzin mnie powaliły, ja nie wiem jak faceci tak mogą robić. To ze nie mają instynktu ojcowskiego to "pal licho" ale to ze nie maja nawet instynktu ludzkiego to już jest probem. Najbardziej cierpią na tym dzieci.

"Tak ogólnie to u nas nie jest za wesoło z kasą ale o tym nie bedę pisać. bo głupio."

Ula, kochanie, nie masz sie czego wstydzić. Pieniadze to rzecz, raz się je ma a na drugi dzień już może być różnie. Ja tez bieduje, jestem na wychowawczym bezpłatnym i od stycznia wogóle nie mam pieniędzy. Zyłam z oszczędności a teraz pożyczam i bede oddawać jak wróce do pracy. Dlatego wyjechałam z dzieckiem do rodziców bo nie mam za co żyć w katowicach. I to tez wina faceta, bo mnie zostawił w takim momencie, gardze nim za to ze sie tak zachował w stosunku do mnie i dziecka.

"Ja bardziej sie martwie że z niego będzie mamisynek, za bardzo do mnie przywiązany."
Ula to przecież niemowlak, malutkie dziecko, płci męskiej a nie facet 18 letni. Dziecko to dziecko nieważne czy dziewczynka czy chłopczyk, przecież oni nawet jeszcze nie rozróżniają płci. Nie masz sie czym przejmować, tylko dawać tyle czułości swojemu synkowi ile tylko możesz i sie ciesz że masz takiego wspaniałgo synka.

Eve mam nadzieję, że Szymon wróci do zdrowia szybciutko, dobrze ze jest wesoły, dzieki temu ty lepiej znosisz tą chorobę. Lena też jeszcze kaszle, i ma katarek strasznie dlugo ją to trzyma.
A w przychodni rozmawiacie po angielsku? czy jest polska przychdnia:)?

"Ja sie musze dziewczyny zmobilizowac i zapisac na egzamin z prawa jazdy. Może zdam"
Ewasiek życzę zatem ci większej mobilizacji, to troche trwa, wiadomo że tylko szczęściarze zdają za pierwszym razem przynajmniej tak jest w katowicach.

Witaj Dagmara, bo my się nie znamy:) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

"ja już nie mogę sie doczekać kiedy Ł przyjedzie to trochę odpocznę"
doskonale Cie rozumiem Kiciu, bo ja teżciągle jestem sama z dzieckiem i wiem co to zmeczenie, teraz troche odzyłam bo rodzice mi pomagają, ale po wakacjach wracam do pracy to wtedy dopiero bedzie sajgon....

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 cze 2008, 10:51

Gosiaperełka :ico_brawa_01: za wagę Lenki :) I śliczne zdjecia :) Sliczna córeczka i śliczna mama :) Pisałaś jak modliłaś się o zdrowie dla dziecka będąc w ciąży, ja w ciąży będąc dowiedziałam się ze M mnie zdradził tzn. to były podejrzenia dopiero po urodzeniu odkryłam prawdę... też w cioąży to przezywałam i zastanawiałam się czy zdradził czy nie... wiele nerwów mnie to kosztowało i też modliłam sie żeby nic nie było mojemu dzidziusiowi. Pytałaś czemu M nie lubi takich koszulek... hmmm Musi mnieć do tego dzień ale w sumie z drugiej strony wraca tylko na dwa dni do polski i większość tego czasu przesypia.. w sumie to mu się nie dziwie bo tam się nie obija tylko pracuje.. ale czasem ma takie napady że chce żebym ja zakąłdała.

Ulamisiula Super zdjęcia i Benio taki zainteresowany nową zabawką :ico_brawa_01: Nie martw się tym że nie mówi mama.... za to widzisz że jak w łóżeczku mu źle to woła kogo ...? Ciebie :) Marcelka też na ogół tata baba dada mama rzadziutko ale jak dzieje się coś złego czegoś się wystraszy czy zostaje sama w pokoju to woła MAMA :) Widać jak Nas kochają i potrzebują :) A to że jest taki przylepek to tylko pozazdrościć Marcelhlina np. daje mi buzi tylko przez zaskczenie kiedy najmniej się tego spodziewam. np. wczoraj przed wejściem do gabinetu lekarskiego... a jak w domu się nastawiam i prosze to mnie bije po buzi albo wystawia język. wiesz coś w tym jest w mówię o tym że mąż jak miał wyjsść na motor to tak wcześnie wstał... z moim M jest to samo jak jest w Polsce to o 20:00 juz zasypia a jak jest w Wiedniu to dzwoni do mnie o 23:00 i mówi no kłade się własnie spać :ico_zly: :ico_zly: normalnie wkurza mnie to!!

Kicia 10 a ja sie tak zastanawiałam co to jest na tych dziąsełkach takie małe poduszeczki myślałam że to żabki ida i się przebić nie mogą :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Mama_Zuzi Ile ja bym oddała żeby juz mieć prawo jazdy normalnie przez ten czas jak M nie ma w domu to nie siedziełabym w miejscu tylko jeździła :ico_brawa_01: ale w sumie też paliwo idzie w góre mamy diesla ale i tak poszłoooo dużo do góry!! Mój M tez nie jest taki jak wtedy gdy się poznaliśmy... częściej mnie tulił i był bardziej spontaniczny.... czasem mi tego brakuje ale z drugiej strony wydaje mi się ze to tez jest jakaś oznaka wydoroślenia :) Pisałyście chyba z Kicią o cellulicie ja znalazłąm super serie kosmetyków Lirene taka pomarańczowa 4 kroków.. peeling, żel pod prysznic aktywne serum i jeszcze jedna tuba... i muszę Wam powiedziec ze efekty sa powalające!!

eve81 Jaki motorniczy z Szymcia super :) Fajne zdjecia... niech Szymcio wraca szybciutko do zdrowia!! dobrze że nie jest zmęczony tą choróbka tylko ma energię!!

Dagmara Co do piwa to masz zdecydowaną rację :0 CHociaż ja też lubię piwko zwłąszcza z M :) ale co za dużo to nie zdrowo :) Od piwa brzuszek rośnie :) A teściową się nie przejmuj poprostu olej to nie warto się denerwować!! :ico_nienie: :ico_nienie:

ewasiem dziewczyno PAŁY IM POSTAW!! A co... im nie zależy to Ty bedziesz za nimi biegać? Mieli szanse i co... widać bardzo chcą zostać w klasie jeszcze rok pozatym może to ich czegoś nauczy... dostaną nauczkę a pozatym docenią to że zeby być kimś trzeba się uxczyc bo jak 3 lata posiedzą w jednej klasie to się mozeopamietają!! Naprawdę Oni pewnie wiedzą ze pał nie dajesz więc lajtowo sobie bimbają!!

U Nas dobrze pani Nefrolog powiedziała ze wszystko jest dobrze i że we wrzeńniu do kontroli... Marcelinka wczoraj była na spacerku z ta swoja zabawką i chodziła o gbetonie aż miło oczywiście mama asekurowała ja z tyłu.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 cze 2008, 10:56

http://www.cefarm24.pl/biodrain-x-60-tbl-p5300.html

[ Dodano: 2008-06-10, 10:57 ]
Mamo Zuzi to jest ten link.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 cze 2008, 11:04

Ewasiek ja bym dała im jeszcze jedną szanse, taką ostatnią. Ale zadzwoniłabym do rodziców i poinformowała ich że wtedy i wtedy ci uczniowie beda mogli zdawać, podać im zakres materiału i ze jesli nie przyjda lub sie nie nauczą to niestety ale bedziesz zmuszona postawic jedynki. I wtedy bedziesz miala czyste sumienie. Ja czasami nawet zapraszam rodziców na takie odpytanko, aby widzieli ile ich pociecha umie, bo w domu to uczniowie mówią ze to nauczyciel nie pytał tego co trzeba, albo był niesprawiedliwy, a tak to wszystko jest jasne.
A z tymi jedynkami jest tak, mymozemy postawić, owszem, bez skrupułów ale później pod koniec wakacji sa poprawki, i zamiast wypoczywać to trzeba wymyslac tym jedynkowym testy, najepiej dać do sprawdzenia metodykowi, aby nikt się do nich nie doczepił i poswiecic jeden dzien na egamin. A to boli ze to wwakaje musi sie odbywac.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 11:07 przez gosiaperelka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 cze 2008, 11:06

Ja tez bieduje, jestem na wychowawczym bezpłatnym i od stycznia wogóle nie mam pieniędzy
:ico_pocieszyciel: gdybym tylko mogła to z chęcią bym ci pomogła.

[ Dodano: 2008-06-10, 11:07 ]
Ja czasami nawet zapraszam rodziców na takie odpytanko, aby widzieli ile ich pociecha umie, bo w domu to uczniowie mówią ze to nauczyciel nie pytał tego co trzeba, albo był niesprawiedliwy, a tak to wszystko jest jasne.
bardzo fajny pomysł.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

10 cze 2008, 11:32

http://www.rodzicpoludzku.pl/poradnik/p ... oria_id=37

http://www.femina.org.pl/index.php?opti ... &Itemid=28

Gosiu to znalazłam na temat wychowawczego.A czemu ie mozesz sie starac o dodatek.To wprawdzie 400 zł ale jak dla mnie to jest sporo.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 cze 2008, 11:36

A to są nasze ostetnie zdjęcia. Byiśmy w krakowie na zakupach bo nam sie wszystko pokończyło.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-06-10, 11:39 ]
Ula, byłam w MOPSIE wiele razy ale nie należymi się bo miałam za wysokie zarobki, a samotną mamą nie jestem bo nie mam rozwodu, takie głupie prawo... musze poczekać do rozwodu... Głupie co nie?

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

10 cze 2008, 11:52

Polskie prawo jest do niczego.
Ja zastanawiam sie nad znalezieniem pracy chałupniczej ale nic nie ma ciekawego.Składanie długopisów i bizuterii odpada, juz sie w to bawiłam.

Gosiu ale z Ciebie laska :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Kiedy ja będę tak wyglądać :ico_placzek:

Eve rotki świetne.Mamy chyba podobne chodziki.
Ja byłam kilka lat temu w Anglii i tam jest o wiele inaczej niz u nas.Tak że widok Szymonka w chodziku na chodniku mnie nie dziwi.Tam nie ma takiego ruchu jak u nas , jest o wiele .....inaczej.Szybko wróciłam bo byłam w tej samej sytuacji co Wy, ptraca dorywcza się skończyła. polscy pośrednicy oszukali, oszczędności sie skończyły a płacić za mieszkanie trzeba było i to sporo.Wiec wróciłam.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

10 cze 2008, 12:25

Pamieta mnie ktos jeszcze?? :ico_oczko:
Bylam na przymusowym odwyku od tt. Rachunki za neta nie przychodza do nas, tylko do wlascicieli domku, a oni zapomnieli, nie zapalcili w pierwszym terminie, a jak przyszlo upomnienie to byli gdzies na wycieczce i tym sposobem zostalismy na kilka dni pozbawieni dostepu do sieci. Na dodatek talerz na dachu sie przestawil i bylam bez polskiej TV. Super... Zero informacji ze swiata i z kraju. Od piatku wieczor juz wszystko jest ok, ale w sobote mialam gosci, w niedziele bylismy calutki dzionek w wesolym miasteczku, a wczoraj czulam sie tak fatalnie ze pol dnia spedzilam w sypialni. Jasiu bawil sie obok a ja lezalam. Dzisiaj czuje sie juz lepiej ale cos mnie w gardle drapie, tylko Jasiek taka maruda ze szok, normalnie sniadania w spokoju zjesc nie moglam bo wyl, nie wiem czy to kolejne zabki czy proby wymuszenia czegos. Pogode mamy nadal fantastyczna, dzisiaj tylko straszne wiatrzysko wieje. Sprobuje przeczytac chociaz kilka ostatnich stron...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 cze 2008, 13:00

Swiat zabawek mojej córki
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”