Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 cze 2008, 13:37

Polskie prawo jest do niczego.
Pewnie że do niczego, już sie przekonałam wielokrotnie. Jak trzeba od nas wysępić pieniądze to wystarczy jeden podpis, a jak ja potrzebuję od państwa pieniądze to trzeba sie nachodzić aby sie dowiedzieć ze się nie kwalifikuję do pomocy finansowej. Aby dostać wychowawczy to trzeba miec 504 zł na osobe dochodu a ja mam 650 netto to nie duzo przecież ale u nich granice sa wyraźne. Nie kwalifikuję się i koniec. Ale podatki trzeba płacić....
Poradzę sobię, bez tej ich pomocy.
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Ze mnie laska???? :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: dużo mi do niej brakuje. Ale dziekuje, to było miłe :-D
dopiero po urodzeniu odkryłam prawdę... też w cioąży to przezywałam i zastanawiałam się czy zdradził czy nie...
Justynko nie byłam w temacie bo ja po tym jak sie dowiedzialam ze mój były mnie nagminnie zdradzał, nie miałam ochoty na nic i przestalam pisać z dziewczynami z tt. Mam nadzieję że cie nie zdradził... bo pewnie tego byś nie wybaczyła. Ale człowiek nie wie tak do konca jak zareaguje. Ja też cały czas mówiłam mu że jak mnie zdradzi to mu nie wybaczę. A jak to sie stało to chciałam mu dać kolejną szansę, ale on odszedł do kochanki.
U Nas dobrze pani Nefrolog powiedziała ze wszystko jest dobrze i że we wrzeńniu do kontroli...
A co było nie tak? Bo Lenka tez jest zapisana do poradni Nefrologicznej potym jak miała infekcje dróg moczowych. Narazie jest wszystkoopanowane, ale bierze codziennie FURAGINUM i bedzie musiala jeszcze długo go lykać.
Dominika miło że się pojawiłaś, WYBACZONA CI JEST TA DŁUGA NIEOBECNOŚĆ, ale musisz napisać nonono :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

10 cze 2008, 15:02

kicia to zdjecie w chodziku nie jest zrobione na ulicy tylko na wewnetrznym parkingu, tam samochody nie jezdza bo jest droga zamknieta, na ulice bym go w zyciu tak nie puscila :ico_nienie:

gosia w przychodni oczywiscie wszystko po angielsku, ale dajemy rade :ico_oczko:
przed wyjsciem zawsze sobie pisze co chce powiedziec zeby pozniej mi slow nie braklo jak do tej pory to dzialalo :-D

a u nas zamieszanie bo zamieniamy sie na pokoje z kolezanka
bo do tej pory mieszkalismy w pokoju mojej siostry a ona sie przeniosla do takiego malego dla gosci, a teraz juz musi wrocic do swojego bo chlopak do niej przyjezdza na weekend :ico_oczko: niby teraz bedziemy na II pietrze i z tym moze ten jeden minus, ale bedziemy miec wejscie do lazienki bezposrednio z pokoju a to przy dziecku duza wygoda :-)

[ Dodano: 2008-06-10, 15:04 ]
Szybko wróciłam bo byłam w tej samej sytuacji co Wy, ptraca dorywcza się skończyła
ja bym wracac nie chciala, bo tutaj jest naprawde duzo latwiejsze zycie
na razie jestesmy dopiero miesiac, gdyby M mial juz papiery to moglibysmy sie starac o wszystkie benefity a wtedy to byloby extra, jakies 500F miesiecznie dodatkowo
w Polsce w zyciu bym tyle nie miala nie pracujac.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 cze 2008, 15:25

kicia to zdjecie w chodziku nie jest zrobione na ulicy tylko na wewnetrznym parkingu, tam samochody nie jezdza bo jest droga zamknieta, na ulice bym go w zyciu tak nie puscila :ico_nienie:
no tak myślałam że to jakich chwyt i to nie jest ulica :-D :ico_sorki: :ico_sorki:

Dominisia dobrze że już jesteś,pisz dużo:-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2008, 16:17

Jestem dziewczyny, ale napisalyscie. Waidomo, bo mnie nie bylo :-D Moze ja odstraszam :-D???

Co tam bylo.... hmmm... a wiem... Kiciu , ja kupilam cos takiego
http://www.cosmetica.pl/produkt/452_gua ... promocyjny
tyle ze w szwecji wiec cena dwa razy taka :-) Ale dokladnie to samo. Cena powalajaca wiec jak k***a nie pomoze mi to to chyba pania dystrybutor zabije :ico_zly: obiecuje cud :-D ;-) Mam okropny cellulit na udach, brzuszek super, wszytko a uda jakby nie moje :ico_szoking: pije dzuo wody, jem raczej zdrowo, nie wiem skad to u mnie :ico_szoking: Lirene mi nie pomagalo, Avon tez nie, Vichy do d**y, Galancyl tez, tylko Body art daje sobie z tym rade w dosyc widocznym stopniu, ale tu go nie ma, wiec skusilam sie pod wplywem dziewczyn na www.wizaz.pl , bo opinie o tym blotku sa powalajace... Pochwale sie jak juz bede miala, zmierze sobie obwody ud :-D chociaz mi tam o obwody w sumie nie chodzi tylko o strukture skory. a Kiciu te tabletki wydaja sie tez fajne, moze sprobuje jak juz bede w Pl? W sumie nie zaszkodza, co?

Ewasiek, ja sie przychylam do opinii Gosiperelki z tymi ocenami, wezwac rodzicow, pokazac dobra wole a jak nie to "do widzenia"... chociaz ja to bym chyba nie dala rady byc nauczycielem... Nienawidze sprawiac komus przykrosci. A to czasem konieczne w tym zawodzie. A wiecie ze w Szwecji pierwsza ocene dostaje sie w 12 klasie, tznn. jak sie ma 19 lat? Fajnie nie? :-D To jest bezstresowa szkola :ico_haha_01:

Eve, oj zeby juz Szymusiowi pomogl ten antybiotyk. I super ze sobie tak radzicie, brawa dla Was :ico_brawa_01: A probowal M. szukac pracy na wlasna reke, no na budowach , itp???
Zdjecia powoalajace!!!! Szymonek jest sliczniusi, taki kochany smieszek :-)

Justyna, ale ma Krolestwo Twoja ksiezniczka , slicznie!

Polskie prawo jest do nonono, ja tez jak bylam samotna matka, to nie mialam prawa do roznych zasilkow bo UWAGA , moj dochod przekraczal cale 12 zl!! No comments.... Gosia, a ten patafian twoj byly, placil ci do tej pory alimenty? Czy muci ci teraz je wyrownac od dnia kiedy sie wyprowadzil? Mam nadzieje... :ico_sorki:

Dominisia, no jestes!!!!
Mam smoczusie dla Jasia!!! Przyjedziesz? :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 cze 2008, 16:54

Wystawiłam Swoją ulubiona torebkę na aukcję :) hehe ale nei wiem czy ja sprzedam... chyba za bardzo się do niej przywiązałam :P

http://www.allegro.pl/item380705113_bia ... lsce_.html

My narazie w domku bo upał jak cholera...

mama_zuzi1980, mi Lirene pomogło widać nie było tego dużo ale masz racje cena błotka powalająca :ico_szoking:

gosiaperelka, ja właśnie wtedy pisałam z dziewczynami bo jakbym miała z tym zostać sama to bym chyba umarła... Naszczęscie wrześniowe Tiktakówy są WSPANIAŁE!!! JUŻ NIE RAZ TO PISAŁAM ALE NAPISZE JESZCZE RAZ KOCHAM WAS!! BEZ WAS ŚWIAT BYŁBY SZARY!!

Wpadnę do was później :*

ulamisiula

10 cze 2008, 17:34

Wystawiłam Swoją ulubiona torebkę na aukcję :) hehe ale nei wiem czy ja sprzedam... chyba za bardzo się do niej przywiązałam :P
ja ostatnio tez wystawiłam buty na allegro.Nie są nowe i cholernie je lubie ale po ciąży rozmiar nogi mi sie zmienił i za chiny nie dam rady w nich chodzić.
I tu jest mój odwieczny problem .Mam a przynajmniej miałam wąską stopę i nigdy nie mogłamkupić butów dopasowanych.Więc jesli juz miałam jakąś okazje to kupowałam najczęściej sandałki na obcasie i je przerabiałam, wkońcu wnuczka szewca :-D
a tak naprawdę to żadna filozofia wystarczy dłutko szewskie lub ostry nóż, klej np kropelka, kombinerki i noga od stołu.
Mam okropny cellulit na udach, brzuszek super, wszytko a uda jakby nie moje pije dzuo wody, jem raczej zdrowo, nie wiem skad to u mnie Lirene mi nie pomagalo, Avon tez nie, Vichy do d**y, Galancyl tez, tylko Body art daje sobie z tym rade w dosyc widocznym stopniu, ale tu go nie ma, wiec skusilam sie pod wplywem dziewczyn na www.wizaz.pl , bo opinie o tym blotku sa powalajace...
W aptece na osiedlu babka powiedziała mi ze najlepszym środkiem , który skutkuje jest Cellasene.Oni to sprzedają.Cena też niezła-129 zł ale podobno działa.Jakbyście chciały zamówić , bo apteka prowadzi sprzedaż przez internet to podaje namiary
Apteka internetowa "Izyda"

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2008, 18:35

Ulamsiula, no wlasnie slyszalam tez o tyc tabsach, jak mi bloto nie pomoze to tabsy sobie walne. W sumie to ja nie lubie lykac tabletek, wystarczy ze codziennie musze Omege i witaminy, bo mi sie czesto w glowie kreci, szczegolnie po okresie, bo strasznie duzo wtedy krwi trace.....

A Ty Ula, specjalistka jestes :-D :-D :-D Czym Ty nas jeszcze zaskoczysz!!!! :-D :ico_brawa_01:

Justyna, torebka sliczna!!!! A powiedz w tajemnicy jaka jest cena minimalna?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2008, 21:32

Ulka, normalnie mnie rozwaliłaś tymi przeróbkami butów :-D Super,że jesteś taka wszechstronna! Pewno i domek dla Was sama wybudujesz :-D

mama_zuzi1980, ja też nigdy nie usypiam Zuzi. Po kąpanku do łózia, za chwilkę buteleczka. Dziewczynka musi się jeszcze powygłupiać z pół godzinki (zawsze ma suuuper humor i strasznie się śmieje). Potem wkłada sobie smoka w buźkę, toczy walkę z kocykiem i pada, w bardzo dziwnych pozycjach :-)

Justynka, ładnie idzie licytacja! Powtórzę za mama_zuzi1980, - zdradzisz cenę min?

Jutro jedziemy do kliniki na kontrolę z moimi oczkami....

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 cze 2008, 21:44

Zdradze zdradze... dałam 300zł bo wiecie jakby mi ją zlicytowali za 20zł to wiecie nie oddam jej tak tanio... jak narazie 54zł a to dopiero pierwszy dzień licytacji, jakby za 200zł ja ktoś chciał to sprzedam :P Ale móie Wam mam do niej straszny sentyment.... tak marzyłam o torebce Chanel... i w końcu dostałąm... ale w sumie teraz marzę o torebce od Prady!! :ico_noniewiem:

Ja znów podarłam koty z M a wiecie o co poszło... bo jak ostatnio rzucił mi słuchawką dwa dni z rzędu to się wkurwiłam i dałam sobie opis W końcu Cię zdradzę zobaczysz zrobię Ci to HAHAHA no i ktoś mu o tym powiedział rozumiecie jakiś nonono jego kuzyn i po nonono sie wpierdala tam gdzie nie trzeba :ico_zly: :ico_zly: i mu powiedziałam że jak się nie opamieta to tak zrobie no i się chłopina wystraszył czy co... oczywiście nie przejmuje sie tymm.... do jutra mu przejdzie ale mu napisałam że jest jak dziecko bo się o byle co obraża.

Kocura Bura, trzymamy kciuki za Ciebie i oczka.....

O moja córa sie wierci i chyba się obudziła,...

[ Dodano: 2008-06-10, 21:49 ]
Idę już do łóżka :-) Do jutra!!

ulamisiula

10 cze 2008, 22:12

Ulka, normalnie mnie rozwaliłaś tymi przeróbkami butów Super,że jesteś taka wszechstronna! Pewno i domek dla Was sama wybudujesz
Mam taki plan :-D
po nonono sie wpierdala tam gdzie nie trzeba
Święta racja.Tez nie cierpie tych "życzliwych"Niech się nie pchają w nie swoje spra
Znowu nie udało mi sie obejrzeć CK Dezerterzy :ico_placzek: to jest jeden z moich ulubionych filmów .Niestety Benek nie chciał zasnąć.Po kąpieli jest butla i zazwyczaj pod koniec już śpi a dzis wypił i nie chciał zasnąć.Więc musiałam go poprzytulać i ponosić.I po pół godzinie padł.Zobaczymy ile pośpi.A Misiek znowu w pracy do późna.Ciekawe o której wróci???//

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”