Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 cze 2008, 09:20

Hej,my już wróciliśmy ze szczepienia.Oj ale było,Kacperek tak sie rozpłakał :ico_olaboga: No tak sie do wszystkich śmiał,zagadywał a potem aż się zanosił płaczem :ico_olaboga: Niby ta ki mały śmieszek i nikogo sie nie boi ale jak np o coś się uderzy czy na szczepieniu to płacze jakby go zarzynali :ico_olaboga: ach z tego wszystkiego tak sie zakręciłam że chciałam wyjść a nie zapłaciłam za szczepionkę :ico_haha_01: .Dopiero sie uspokoił jak dałam mu pić i smoka do buzi i to na korytarzu bo w gabinecie to wył jak szalony.Lekarka go pochwaliła że bardzo ładnie siedzi i pytała sie czy zaczyna raczkować.

Kocura wszystkiego najlepszego dla Zuzanki :ico_brawa_01: :-D

NICOLA_1985

24 cze 2008, 09:38

Moja Karolina też na poczekalni wszystkich zaczepia i sie smieje a jak lekarka zacznie ja ogladac albo daje jej zastzryk to wrzask jakby ją ze skóry obdzierali :ico_olaboga:

U mnie pada.. taka pogoda jakas beznadziejna.. mam nadzieje że do południa sie rozpogodzi. Karolina śpi wiec mam chwilke, zaraz musze isc nastawić pranie i brac sie za obiadek - dobrze ze chociaz zupka gotowa. a prasowanie nadal czeka na mnie i czeka.. jakos nie umiem sie za to zabrac. prasuje tylko to co potrzebuje na dany dzien a tak to lezy sobie sterta ubran na łózku w pokoju u Karoliny.. aż wstyd :ico_wstydzioch:
musze sie wkoncu zebrac w sobie i jechac pozbierac reszte dokumentacji do zasiłku i na ksero. później zaniesc to do urzedu niech to wysyłaja bo mi termin minie..
i jeszcze dzisiaj na zakupy. normalnie doba powinna trwac 48 godzin bo dla mnie 24 to za mało :ico_oczko:
kurcze jeszcze po tabletki do apteki co bym nie zapomniała bo jutro mam wziasc 1 z nastepnego opakowania..
dobra ja sie zbieram jak bede miec zcas to jeszcze zajze dzisiaj a jak nie to jutro obowiazkowo

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2008, 10:24

Hej, a ja dzis mam prawdziwy luz. Zuzia juz nie chodzi do przedszkola wiec nie musze sie zrywac rano :-) Spimy do 9.30 :ico_brawa_01:

Dzis czeka mnie powoli pakowanie , a nienawidze tego robic :ico_zly: poza tym, tak jak Nicola mam mnostwo prasowania ale poprasuje tylko to co biore na wakacje reszta niech lezy i dojrzewa :-D

Kiciu, biedny acperek. Ale NEll jest identyczna, tak to bohater a potem okazuje sie co to za bohaterstwo ;-) I tak samo ma placz az w tylku dno widac ;-) Kiedys tez mazala sie jak tylko o cos sie mocniej dotknela, ale teraz jest lepiej. Jak upada czy cos to ja krzycze "Brawo" !!! I sie smieje i podchodze do niej i zagaduje (ale nie biore na rece) tylko raczej kucam do niej i pomasuje to w co sie uderzyla. I jakos powoli ona sie oducza tego placzu :-)

dobra ide sie ubrac, papaty

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

24 cze 2008, 10:45

Dzis czeka mnie powoli pakowanie , a nienawidze tego robic poza tym, tak jak Nicola mam mnostwo prasowania ale poprasuje tylko to co biore na wakacje reszta niech lezy i dojrzewa
Mamo zuzi pomogłabym Ci w tym bo w pakowaniuu jestem niezła.A jesli chodzi o prasowanie to dziś też mam taki plan ale zobaczymy co z planu wyjdzie :ico_brawa_01:

:ico_buziaczki_big: :ico_prezent: dla Zuzi.

Wczoraj poznałam dziewczynę z osiedla.Ma 3 letniego Jasia i 8 miesięcznego Maciusia.Maciek jeszcze sam nie siedzi.Najfajniejsze że każdy mysli że Benek juz rok dawno skończył :ico_brawa_01: i wszystkim muszę tłumaczyć że dopiero 9 niedawno zacznie.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 cze 2008, 13:25

Dziękuję dziewcyzny za zyczenia..

My wróciłyśmy od lekarza.. Marceklina ma przepisany Hacosept do grdełka bo troche czerwone.. mi się wydaje ze to od krzyku no ale dam. Ja byłam u Gin i przepisała mi tabletki anty "Yasmin" prawie 40zł za 21 tabletek a przepisała mi 3 opakowania!! M dostanie zawału hehehehheheh

eSKa http://www.allegro.pl/item385830619_lat ... zapka.html

Mała śpi a ja mam takiego lenia że szok!!

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 cze 2008, 13:49

hej dziewczyny,wczoraj za nic nie dane bylo mi dokonczyc post... :ico_zly:
Kicia moja Hania na poczatku w ogole nie plakla przy szczepieniu,ale przy ostatnim juz byla na tyle kumata ze plakla
mamo_zuzi ja tez nie cierpie prasowania..dlatego nie prasuje,maz sobie sam prasuje koszule i to co do pracy potrzebuje,a ja tak rozwieszam pranie ze nie trzeba pozniej prasowac,tylko Hani ubranka prasowalam ,ale teraz juz nie.chyba ze cos sie pogniecione no to wiadomo
pakowania tez nie cierpie,ale zawsze mam liste zebym niczego nie zapomniala,
u nas dzis upal sie zapowiada wiec pewnie nad ocean pojedziemy na plaze,bo tak chlodniej
dziewczyny co jedza w ciagu dnia wasze dzieci?
bo jak juz pisalam Hania niejadekiem jest,na szczescie polubila butelke wiec przynajmniej kaszka japodtucze bo wazy kolo 7300g ma niedowage,no ale duzo schudla przez ten szpital i potem rotavirusa,lekarka powiedziala ze dziecko najbardziej przybiera do 6 miesiaca,po drugie Hania jest potwornie ruchliwa,najp[ierw mi zaczela chodzi a potem dopiero raczkowac,z lozeczka juz probuje wylazic,wiec to co zje zaraz spali..

[ Dodano: 2008-06-24, 13:52 ]
Ulamisiula ja tez musze cos znalezc dorywczego..za bardzo nie wiem co to ma byc,bo jedynie weekedny wchodza w gre,bo na codzien nie bede miala Hani z kim zostawic a maz tak pracuje ze czasami go nie ma kilka dni
a o czym myslalas?

[ Dodano: 2008-06-24, 13:53 ]
Ulamisiula to Hani daja duzo mniej niz ma..
Justyna fajnie Ci...ja o leniu moge sobie pomarzyc.. :ico_spanko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 cze 2008, 15:11

Ulamisiula, to zapraszam do mnie na pakowanko :-) Ja kiedys lubilam ale co za czesto to niezdrowo i mi sie znudzilo :-(

Prasowanie nadal lezy :-D Lalka, ja kiedys nie prasowalam, w zimie mam mniej bo nie prasuje T-shirtow J. tylko dzinsy przelece po nogawkach, swetrow wiadomo ze nie prasuje. Latem mam duzo cienkutkich rzeczy Zuzi i Nell i one jak nie wyprasowane sa to wygladaja do niczegoo, wiec prasuje :ico_noniewiem: Zima bedzie lepiej :-)

Lalka, ja w ciagu dnia daje 2 razy obiadek ze sloika (tzn raz jest przeze mnie gotowany), tak ze ma 2 razy cieply posilek, ipo nim jesczze maly deserek wciaga na deserek. A w miedzyczasie jest kaszka, jogurt, owocki no i butla rano i wieczorem. Do picia woda.

Dzis Nell bije rekordy: nie spi od 9.30 az do teraz. Juz 2 razy probowalam ja uspac ale nic z tego drze sie i juz. No to niech siedzi i sie meczy.

Nell zis pierwszy raz siadla z pozycji lezacej do siedzacej i teraz robi to na dwa sposoby: albo normalnie sie podpiera lokciem i siada, albo przewraca sie na brzuch i z takiej pozycji jej latwiej.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 cze 2008, 20:41

Pochwale się Wam jaka jestem pomysłowa i zdolna... przyniosłam z piwnicy woreczek gipsu rozrobiłam wlałam do pudełeczka wyłożonego folią iiiiii........
Obrazek

Jutro jak wyschnie to bede malować i ozdabiac ... a to jeste PREZENT NA DZIEŃ OJCA :)

eSKa
4000 - letni staruszek

24 cze 2008, 21:00

jestem , ale aktualnie nadrabiam zaległosci w czytaniu :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-24, 21:39 ]
Dobra pewnie nie odpisze na wszystko ale coś tam skrobnę , a więc

Kicia bandamki świetne, szczególnie podoboają mi się te za 49,00zł , kurde ale ta cena ciutek mnie odstraszyła choć w przeliczeniu na jedną bandamke nie jest źle , ja jednak chyba poczekam bo kuzynka obiecała przywieźć małemu z Chorwacji w prezencie mam nadzieje że nie zapomni :ico_oczko:

Justyna Sto lat dla Marcelinki , spóźnione życzonka od Olusia :ico_buziaczki_big:

Majandra nawet nie wiesz z jaką adrenalinką czytałam twoje posty :-D będzie dzidziuś czy nie będzie? ;) i jednak nic z tego hihi , pewnie troszke odetchnęłaś co?

Ewasiek Michałek taki mały "pakuś" w przyszłości może pracować w ochronie ;) z resztą jak mój Olo haha
Zdjęcia super, fajnie otwiera buźke jak się smieje przynajmniej możesz zęby uwiecznić na fotce ,

aha Ulamisiula w tabelce możesz zaznaczyć że zęby Oluś ma już 2, dwie dolne jedynki (jedna widoczna, druga tylko kreseczka) reszty nie da sobie obejrzeć

Dominisiu duuuuuuuużooooooo zdrowia dla Ciebie i Jasia. Taka słoneczna pogoda a wy chorzy :ico_olaboga: ale ja glupiutka jestem przeciez nie wiem jaka u was pogoda :ico_puknij:

Nicola z tym prasowaniem to ja mam to samo, cholernie cięzko mi się do tego zabrać :ico_noniewiem: Chociaż ostatnio jak się zawzięłam to całą górę wyprasowałam zeszło mi do 23.30 ale przynajmniej miałam satysfakcję

Ulamisiula wiesz że to samo miałam pisać... Olka też biorą za starszego a potem się dziwią jak mówie że ma 9 miesięcy. Ostatnio tak myslałam ze skoro faktycznie wygląda na starszego to ludzie pewnie się zastanawiają czemu taki duży chłopczyk sam nie chodzi hihihi

Justyna "twoja bandamka" dla mnie rewelka ale u Olka raczej by się nie sprawdziła bo patrząc do góry będzie widział daszek a to nie da mu spokoju, zaraz będzie łapskami sięgał i ciągnął :ico_zly:

Mamo zuzi próbowałam sobie wyobrazić jak Nelcia siada z pozycji brzuszkowej i jakoś ciemnota jestem i nie potrafie, Olek śmiga do siadania tylko i wyłącznie z plecków, jak zostawie go na brzuchu to najpierw mig na plecy a potem siada.

Justyna bombowy prezent na DZien Ojca, czemu wczesniej tego nie napisałaś chybabym podkradła :ico_wstydzioch: a tak Kubeczek z napisem TATA musiał wystarczyć hehe Ale mężus i tak zadowolony :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-24, 21:43 ]
a u nas dziś tyle nowości :ico_brawa_01:
Olek dziś pierwszy raz pił z kubka niekapka i powiem wam że już to opanował, dałam mu najpierw bez tego zaworka żeby wiedział że w srodku jest soczek a potem wpakowałam zaworek i myślę "teraz się męcz" :ico_oczko: ale on dwie próby i już miał opanowane cwaniak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Poza tym dzis pierwszy raz zrobił siku do nocnika, wczesniej jak go sadzałam to płakał więc zrobiłam dłuższą przerwę a dziś już bez strachu i na dodatek zrobił co trzeba.
Takie pierdoły a tyle radości dla rodziców :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-06-24, 21:45 ]
Łoj zapomniałam o buziakach dla naszej Zuzi więc już sie poprawiam
Zuzinko wszystkiego naj naj :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 cze 2008, 21:58

Dziewczynki możecie mi te wasze stery prasowania podrzucić bo ja lubię prasować ale nie w upalny dzień :-D

Justyna super prezent wymyśliłaś :-D my mamy odbitki stópek i rączek Kacperkowych w takiej specjalnej ramce,zrobiliśmy jak mały miał jakiś tydzień :-D Musisz koniecznie wkleić zdjęcia jak już ozdobisz ten prezent.
Takie pierdoły a tyle radości dla rodziców :ico_puknij:
dokładnie :-D Kacperek nauczył sie dziś pokazywać "nie ma" rączką,ja wyłączyłam telewizor a on pokazuje palcem na niego a potem obrócił rączkę wewnętrzna stroną do góry co miało znaczyć że nie ma,tak go uczyłam :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”