Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 cze 2008, 23:31

Pamieta mnie jeszcze ktos??
Bylam na tik takowej odwykowce. Bo najpierw ja chora, potem Jasiek przeziebiony. I tak jakos wypadlam z rytmu, ze pozniej nie umialam znalezc czasu zeby popisac. Mam teraz mase roboty. Jak Jasiu zasypia to ja wprowadzam do komputera dane pracownikow Krzysia, jego zleceniodawcow itd. Mamy taki specjalny program i musze wszystko w nim umiescic, a od zeszlego roku to troszke sie nazbieralo, wiec kazda wolna chwile, czyli wtedy kiedy Jasiu spi, wykorzystuje zeby to robic, nie gniewajcie sie ze was zaniedbalam, i jeszcze troszke bede zaniedbywac :ico_wstydzioch: Tak na prawde to bede miala dopiero troszke luzu po wakacjacj, bo pewno polowe lipca zajmie mi wstukiwanie do kompa tego co trzeba a 22 lipca wybywam na wakacje i wracam 20 sierpnia, no a na wakacjach to ja bez netu jestem. Najpierw 10 dni we Wloszech a potem od 4 do 20 sierpnia w Polsce.

Jasiu ostatnio strasznie kombinuje. To chyba zeczyna sie ten etap w ktorym dzieciaczki chca nas sprawdzac. Nie bardzo chce jesc obiadki, tylko mleczko. Nauczyl sie sam siadac, tak normalnie z pleckow i z brzuszka, podciaga nozki pod siebie, przyjmuje pozycje do raczkowania, zarzuca nonono i juz siedzi, super to wyglada :) Tylko przezto zasypianie trwa dluzej, bo ja go klade a on wstaje :-D

Przeszlismy na pampersy numer 5, bo czworki jakies takie male sie zrobily a tutaj nie ma 4+. No i gadula z niego straszna, mowi: mama, tata, baba, dada, dzidzi, pa, daj, nie... I jakies inne takie dziwne wyrazy po swojemu i kilka razy powiedzial ciocia i Ania.

Caluje was mocniutko :*

I wszystkiego naj dla pieknej Lenki :ico_tort:

[ Dodano: 2008-06-30, 23:34 ]
Mam pytanko:W czym śpią wasze dzieciaczki
Jasiu spi w pizamce, takiej z krotkimi nogawkami i krotkimi rekawkami... hmm moze bardziej to pajacyk albo rampers... Zaraz Ci znajde :)

http://www.ubranka.websystemy.pl/rampers-p-156.html
o cos takiego albo takie tylko zapinane z przodu na zatrzaski

NICOLA_1985

01 lip 2008, 08:48

czesc miałam troche zaległości ale właśnie skończyłam czytać.
jakoś nie bardzo miałam czas ostatnio siedziec przy komputerze.
troche czasu byliśmy w raciborzu u babci od mojego S - załapaliśmy się na jagody :-)
Karolinka ma tam wujka starszego od siebie o 3 miesiące fajnie razem sie bawią tak po swojemu :-D byliśmy tam na basenie ale Karolina za nic nie dała sie przekupić, żeby wsadzic ja do wody, byłam z nia tylko na brodziku ledwo zamoczyłam jej noge a ona już wrzask.. chyba bała się że tak duzo wody i tyle dzieciaków biega i krzyczy.. za dużo na raz ale nic na siłe :ico_oczko:

Lalka super prezent z gipsu - taki oryginalny pomysł :-) może ja w przyszłym roku zrobie takie coś z odbita łapką :ico_oczko:

gosiaperełka Lenka prześlicznie wyglada w tym stroju kąpielowym fajna sukieneczka - wogóle taka mała modelka i te spineczki hehe taka kochana laleczka :ico_brawa_01:

eska super fotki na nocniczku ja moje Karoliny nie sadzam na nocnik bo ona kupki zazwyczaj robi do ubikacji :ico_oczko:
co do wyjadania z talerza to moja Karolina też uwielbia i zamiast sama sie najeść to musze Karolinie dawać wszystko próbowac bo ja nie to mi łapki do talerza wsadza, mojej mamie tak niedawno z rozmachem surówkę z talerza ręka zmiotła na podłogę :-)
i powiadasz, że na śląsku mieszkasz??? :-D to tak jak ja! :-)

Kicia brawa dla syneczka za pierwsze kroczki moja Karolinka dopiero sie nauczyła siedzieć.. wiec do nauki chodzenia chyba jeszcze troche czasu minie...

Eve gratuluje postepów w zasypianiu, moja Karolina juz zasypia sama bardzo zadko się zdarza żebym musiała usypiac ją na rękach - tylko w sytuacjach gdy bardzo bola ją dziąsła i ma naprawde duzy problem z zasnięciem, wózek trzymamy w bagażniku w samochodzie wiec o bujaniu w wózku tez nie ma mowy choć na początku tez tego próbowałam

Kocura Bura co do mleczka to ja daje mojej Karolinie samo mleko bez dodawania kleików i kaszek bo ona poprostu nie wypije z butelki kaszki. kaszke daje jej tylko i wyłącznie łyżeczką. mleko pije jeszcze około 2 - 3 razy dziennie po 90 - 120 ml.

gosiaperełka wszystkiego najlepszego dla Lenki :ico_tort: :ico_brawa_01:

ulamisiula moja Karolinka śpi w podkoszulku lub bodach na krótki rekaw czasem zakładam jej majtki takie bawełniane na pampersa :ico_oczko: jak jest chłodniej to zakładam jej body i spiochy ma tez kilka piżamek takich pajacyków na długi rekaw .

Dominisia życze miłych wakacji mam nadzieje, ze po wakacjach bedziesz odwiedzac nas bardzo czesto.

Kupiłam wczoraj pampersy Heppy bo były na promocji i chciałam je przetestowac bo wczesniej uzywalam tylko Pampers i jak narazie nie jest źle. cena całkiem fajna za 90 pieluch 39,99zł. uzywa ktoras z was tych pieluch?
kupiłam tez krem z nivea baby na odparzenia do pupy ale jest beznadziejny wyszły Karolinie jakies takie krostki koło odbytu białe... musze dzisiaj isc po sudocrem i juz nigdy wiecej go nie zmienie.

to ja zmykam bo Karolina juz nie spi ide zjesc sniadanko i zabieram sie za obiadek i sprzatanie. w tym tygodniu czeka mnie mycie okien tylko firanki musi mi mój S ściagnac bo nie mamy drabiny. ale to nic że Leroy Merlin od nas 5 minut drogi na nogach :-) a tam drabiny na 30 zł..
trzeba bedzie zmobilizowac tyłek i się wybrać po tą drabinę bo nawet mojemu S bedzie ciężko zdjąć te firanki a potem je powiesic bez drabiny.
zajze tu pozniej mam nadzieje ze bedzie co czytac :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

01 lip 2008, 11:20

Witajcie w ten słoneczny dzień
Byliśmy tez na zakupach,mały dostał piaskownicę
Kicia droga taka piaskownica, bo ja chyba Lence też kupię. Jeszcze się w piasku nie bawiła.
mój braciszek zdał maturę
wielkie brawa i gratuacje. No to teraz zaczyna nowy etap w życiu:)
Mam pytanko:W czym śpią wasze dzieciaczki?
Moja mała śpi albo w pajacykach w chłodne dni, ma też 2 pary śpiochów z bodami z długim rękawem, a jak jest gorąco to spi w pajacyku bez stópek, i z tego jestem zadowolona bo ma to już długo i nie wyrasta :ico_haha_01: tylko nogawki powoli robią się w rybaczki, czasami śpi w samym body, a ostatnio spała w koszulce z krótkim rękawem i w samym pampersie.
Dominisia, pewnie że pamiętamy i tęsknimy, ale twoja wymówka nie jest usprawiedliwieniem :ico_nienie: :ico_nienie: Parę słów napewno możesz do nas napisać. Tęsknimy za twoimi postami, wiem wiem, doszły ci nowe obowiązki i wszystko jest na twojej glowie i nie mamy ci za złe, ale napisz czasami co u ciebie :ico_sorki: :ico_sorki:
Najpierw 10 dni we Wloszech a potem od 4 do 20 sierpnia
Zazdroszcze Ci tych wakacji, a jedziesz sama czy z mężem?
gosiaperełka Lenka prześlicznie wyglada w tym stroju kąpielowym fajna sukieneczka - wogóle taka mała modelka i te spineczki hehe taka kochana laleczka
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Dzięki:)
ja moje Karoliny nie sadzam na nocnik bo ona kupki zazwyczaj robi do ubikacji
Oczywiście to był żart???? HM????
i powiadasz, że na śląsku mieszkasz??? to tak jak ja!
Ja tez mieszkam na śląsku więc probemwysokich mieszkań znam bardzo dobrze. Mycie wielkich okien i zdejmowanie i zakladanie firanek. Ale teraz w nowym mieszkaniu nie mam juz tak wysoko, a okna małe, zgrabne:) Teraz też wchodzę na drabinkę ale dostaję głową do sufitu:) Więc nie jest źle.
Karolina juz zasypia sama bardzo zadko się zdarza żebym musiała usypiac ją na rękach

to tak samo jak Lenka, kladę ją do łóżka i sobie leży a ja ją głaskam po główce i usypia, czasami oczywiście musi kilka fikołków zrobić, dopiero jak się wyskaka to usypia :ico_haha_02:
Kupiłam wczoraj pampersy Heppy bo były na promocji
Ja kupiłam kiedyś Happy z belli od 8 do 18kg ale nie jestem zadowolona, niby wszystko ok ale jak pielucha jest mokra to wisi Lence taki wór między nogami. Wiadomo że przebieram ją wtedy ale czasami np czekam już do kompieli i wtedy wisi jej takie coś. Może dlatego ze są troche za duże, ale ich już nie kupie.

[ Dodano: 2008-07-01, 11:21 ]
Zmykam już bo za godzinkę jadę z Lenką do Krakowa, na zakupy, bo jej się wszystko pokończylo. papatki:) i piszcie dużo.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2008, 12:59

kocura Szymon pije mleko 3x dziennie rano po 150ml w tym jedno z owsianka a na noc 180ml +kaszka

gosiaperelka, fajne te teledyski, puscilam Szymonowi to wpatrywal sie jak zahipnotyzowany..heh on wogole bardzo reaguje jak mowie pokazujac mu dziewczynke albo chlopczyka, no szczesliwy wtedy nad zycie...lubi dzieci

Kicia10, pochwal sie piaskownica na fotkach i pogratuluj braciszkowi, teraz pewnie egzaminy na studia, co???

ulamisiula, moj Szymon spi tutaj w body z kr. rekawem albo w body na ramiaczkach, przykrywam go kocykiem ale i tak zawsze rozkopany spi

Dominisia, witaj mamusko!!! nieladnie nas tak zostawiac :ico_nienie:
na dodatek wpadasz i ani jednej fotki Jasia nie wkleilas :ico_placzek: a ja chce go zobaczyc :ico_sorki: jakbym mogla to bym Ci pomogla z wprowadzaniem tych danych...hehe :-D
To Ty pracujesz na zlecenia? Tak z doskoku? Z jakiejś firmy dostajesz namiary?
pracuje przez agencje pracy, ktora dzwoni do mnie jesli jest praca na weekend
oni wiedza ze mam dziecko i tylko w weekend moge pracowac
moj M tez pracuje przez ta agencje tylko on caly tydzien.

NICOLA_22, ja nie uzywalam tych pieluch z happy, wg mnie pampersy sa najlepsze, ostatnio kupilam wielka paczke haggisow i normalnie jestem zla jak nie wiem
dla mnie to totalny szajs normalnie gorsze niz te biedronkowe dada, bo zostawiaja takie zelowe kulki na pupci :ico_zly:
a tutaj ceny pieluch sa nizsze niz w PL, ostatnio w Asdzie kupilam mega pake pampersow 176szt za 20F to jakies 90zl :-)
Zmykam już bo za godzinkę jadę z Lenką do Krakowa
pewnie od rodzicow masz blizej niz od siebie z K-C, co??

my juz wrocilismy z miasta, pogoda superowa, sloneczko przygrzewa i wiatr fajnie powiewa to goraca sie nie czuje
moze zaraz rozloze sobie wielki materac na ogrodku to jak mlody wstanie to bedziemy siedziec na dworku
aaa i mialam wam napisac u nas w sklepie funciaku sa te podwojne podklady maxfactora za 1F cos jak u nas 5zl :ico_szoking: dokladnie takie: http://www.maxfactor.co.uk/uk/products/ ... etail.aspx
normalnie w szoku bylam jak to zobaczylam, kupilam jeden na probe bo kolory dosc ciemne i nie wiem jak to sie stalo bo chcialam kupic kolor carmel a w domu patrze a tu mam bronze :ico_zly:
no ale nic nawet spoko, wcale taki ciemny na skorze nie jest

ulamisiula

01 lip 2008, 14:12

Dzis mój Benio kończy 9 miesiecy :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wysypka dalej jest.Wkurzyłam sie na te dobre rady lekarki i zrobiłam po swojemu.Kupiłam Calcium o smaku bananowym i daje 2 razy dziennie po łyżeczce i skutkuje.Dzis pozostało i tylko kilka krostek i zbielały .Widac działa.Tylko przeczytałam na ulotce że ni mozna dawać z witamina D bo w wapnie jest wiec na kilka dni odstawiłam Vigantol.A lekarka mówiła ze to potówki i nic nie robić.A z dnia na dzień mały robił się bardziej czerwony i krostki z brzuszka przeszły już na nóżki i twarz.
Chyba trzeba pomyśleć nad studiami medycznymi :-D

Awatar użytkownika
eve81

01 lip 2008, 14:28

ulamisiula, wszystkiego NAJ dla Benia :ico_brawa_01:

no widzisz jaka z Ciebie lekarka, instynkt macierzynski ponad wszystko!!!

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 lip 2008, 16:59

Wszystkiego najlepszego dla Benia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Eve no teraz to już niema egzaminów na studia tak jak za naszych czasów,hehe :-D teraz jest rejestracja elektroniczna przez internet,każdy kandydat ma swoje konto na stronie uczelni i na to konto też będą wysłane wyniki rekrutacji :-D a dopiero w lipcu trzeba zawieść dokumenty jeśli zostanie przyjęty.Chyba trochę lepiej bo mniej stresu mają :-D
Eve jak tak czytam o twoim Szymonku to mój Kacper do niego bardzo podobny :-D no dzis tak szalał,masakra,krzyczał na cały deptak,tzn.nie płakał tylko tak sie cieszył i ciągle biegać i biegać.

Gosia za piaskownice dałam 36 zł w kauflandzie,nie wiem czy u was tez jest ten market :ico_noniewiem: tylko że nie jest przykrywana,Kacper na razie tylko raz bawił sie w piasku ale za to bardzo mu się podobało :-D Teraz muszę skądś piasek przynieść,jutro pójdziemy na działkę to może ją wypróbujemy :-D No i jeśli pójdziemy to tez zrobię dla was kilka zdjęć,szkoda że niemoge wam nagrać filmu z Kacperkiem rozbójnikiem,byście padły co on wyprawia no i oczywiście najlepiej jak są do towarzystwa dzieci.

Eve super tani ten podkład,jak Ł był w Londynie też nakupił tyle tanich rzeczy w tym funciaku :-D A ja wychaczyłam dziś w lumpeksie spódniczkę dżinsową,krótka firmy GAP nową bo jeszcze miała metkę papierowa i dałam za nią 25zł a na metce jest cena 58 euro czyli jakieś 200 zł :ico_szoking: tak sie cieszę z tej spódniczki :-D jak dziecko,hehe.

Ula na wysypkę najlepsza jest kąpiel w krochmalu i właśnie wapno.Mój mały miał jak wróciliśmy ze szpitala po narodzinach,chyba od tych ich ciuszków(swoich niemożna było mieć)i on był aż cały czerwony bidulek,a podobno to bardzo swędzi,jak położna do nas przyszła to właśnie kazała wykąpać w krochmalu i szybko zeszło.

Eve Szymon to taka minkę zrobił na tym zdjęciu w podpisie jak już dorosły facet,hihi :-D Chyba nie jedna laseczka sie skusi na tą minkę :-D

Dominisia właśnie dziś o Tobie myślałam że chyba nas już zostawiłaś :ico_placzek: napisz chociaż czasem co słychać :ico_sorki: tzn ja bym chciała żebyś cały czas pisała no ale jak nie masz kiedy to chociaż czasem wpadnij.

NICOLA_1985

01 lip 2008, 18:16

gosiaperełka ja nie zartowałam z ta ubikacją :-D naprawdę moja Karolina przeważnie robi kupki do kibelka siku tez czasem zrobi. jak widzę, że zaczyna cisnac do pampersa to jej go zdejmuje i biegne z nią do kibelka bo wiem, ze jak zrobi do pieluchy to bedzie masakra wrzask i lament bo kupa nie moze dotkna jej pupy.. :-)

co do tych pieluch happy to przekonałam sie juz dzisiaj, że to nie był dobry pomysł trzeba je często zmieniać po jedna z pieluch po niecałych dwóch godzinach przelała!
tak naprawde to co niby jest tańsze wychodzi duzo drożej... ja tylko jestem ciekawa co to bedzie w nocy... gdy używałam Pampresów nie musiałam w nocy przewijać karolki bo w zupełności jeden pampers wystarczał na cała noc i nie zdarzyło sie zeby były jakies wycieki....
Jednak Pampers to Pampers i jak tylko skończy się ta paczka Happy to odrazu wracam do Pampersów - nie ma mowy zebym wymieniała pieluchy co godzine i co 15 minut musiała zagladać czy juz trzeba przebrać nawet na spacerze to jest stres..
po za tym zauważyłam, ze gdy Karolina nasikała to te pieluchy są mokre jak się rekę przyłoży i Karolina miała wilgotna skórę na pupie. strata pieniędzy, no ale musiałam sprawdzic bo jakoś dziwnie moja kuzynka ich uzywa i zona mojego kuzyna też bo ich nie stac na Pampersy ale jak pytałam czy są zadowolone z tych pieluch Happy to mówiły że są zadowolone ..
nie wiem czy moze ja juz mam jakieś większe wymagania co do jakości bo dla mnie Pampersy są najlepsze. nie mam zamiaru juz testować innych pieluch.
tego kremu nivea baby na odparzenia tez już nie stosuje kupiłam nowe opakowanie sudocremu i tez juz nie bede testowac innych.

Moja Karolka dzisiaj zjadła serek homogenizowany zmiksowany z jagodami ale się oblizywała "tylko słyszałam cały czas "mniam mniam mniam.." :-D
taka była zadowolona jak se pojadła jagódek .

[ Dodano: 2008-07-01, 18:16 ]
ulamisiula wszystkiego naj dla Benia :ico_tort: :ico_brawa_01:

ulamisiula

01 lip 2008, 18:26

Ula na wysypkę najlepsza jest kąpiel w krochmalu i właśnie wapno.Mój mały miał jak wróciliśmy ze szpitala po narodzinach,chyba od tych ich ciuszków(swoich niemożna było mieć)i on był aż cały czerwony bidulek,a podobno to bardzo swędzi,jak położna do nas przyszła to właśnie kazała wykąpać w krochmalu i szybko zeszło.
To tez próbowałam.Wróciłam nawet do kąpania w Oilatum i tez nie pomagało.Nprawde próbowałam wszystkiego , i nowego i starego sposobu.Wkońcu wapno pomogło.Chyba zaczne orzeczenia lekarskie pisać,haha :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

01 lip 2008, 20:49

a ja chcaialm cos napisac ale chyba nie dam rady , bo Olek zamiast juz grzecznie spac to skacze mi po kolanach, a na dodatek czuje jeszcze jakis smrodek, tez znalazł sobie czas na kupe, po kąpaniu :ico_olaboga:
Jak zasnie to wpadne na dłuzej,

Wszystkiego dobrego dla Benia :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-07-01, 21:19 ]
Jednak Pampers to Pampers
ja też eksperymentowałam i zawsze wracałam do pampersów :-)
Kupiłam Calcium o smaku bananowym i daje 2 razy dziennie po łyżeczce i skutkuje
Ja też musze coś działać i zaraz jutro po pracy biegne do apteki bo Olo ma czerwone krostki na pleckach i udach z tyłu a pojedyncze wyskakują na buzi, wygląda mi to na potówki ale może calcium troszke to złagodzi :ico_noniewiem:
A ja wychaczyłam dziś w lumpeksie spódniczkę dżinsową
no świetnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ja wcozraj obskoczyłam 4 szmateksy i nic nie upolowałam :ico_placzek:

Dominisia ty nas nie zostawiaj na tak dlugo, wprowadź 3 pracowników i potem 10 min na tt :-D :-D a tak wogóle to zgadzam się z Eve, dawaj nową fotkę Jasia tzn miało byc w liczbie mnogiej - FOTKI :ico_oczko:

cdn

[ Dodano: 2008-07-01, 21:25 ]
Gosiaperełka fajne te piosenki, zainteresowały Olka. Ja ściągnełam mu piosenki ze strony pampersa i slucha jak zahipnotyzowany, Póżniej wkleje wam linka.

Ulamisiula , ja Olka na noc ubieram w pajacyka bez stópek i chyba już troszke z niego wyrósł bo nogawki sięgają mu do połowy łydek a rękawki takie 3/4 , taki strój wydaje mi sie dla niego najlepszy bo on spi na koldrze a nie pod

[ Dodano: 2008-07-01, 21:26 ]
http://niemowle.onet.pl/pl_PL/downloads.php?id=piosenki

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”