Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 lip 2008, 10:29

witam wszystkie mamusie
zirca super że udało Ci się kupić ubranka , ja też już mam całą komode ubranek dla Antka no i teraz został jeszcze wózek i łóżeczko :) Macie już wybrane wózki bo ja nadal nie umie się zdecydować jedno co wiem to to że musi mieć duże koła :)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2008, 10:42

Macie już wybrane wózki bo ja nadal nie umie się zdecydować jedno co wiem to to że musi mieć duże koła :)
Ja juz mam kupiony -tylko ja wlasnie chcialam z malymikolami-bo tutaj mamy ladne chodniczki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

01 lip 2008, 11:11

Witam wszystkie Panie :ico_buziaczki_big:
zirca przepiekny, wspanialy poprostu super opis z badania :-) normalnie az sie wzruszyłam i juz nie moge sie doczekac kiedy ja bede mogła wam cos napisac o mojej dzidzi :-)
mmarta81 ja od poczatku przytylam 8 kilogramów :ico_oczko: ostatnio pomiedzy wizytami u lekarza zdarzylo mi sie nic nie przytyc, ale teraz jak byłam(a chodze tam co 3 tygonie) to moja waga wzrosła o 3 kg :ico_olaboga: tak wiec wypadalo by 1kg na tydzien, smialam sie bo jak tak dalej pojdzie to do porodu przytyje jeszcze sporo :-D ale roznie to bywa.
A jezeli chodzi o wyprawke dla dzieciatka, to sporo rzeczy dostane od kuzynki ktora ma malego chlopczyka, tak wiec cos tam juz jest w drodze do mnie. Narazie jeszcze tych rzeczy nie odebralam ale wiem ze na mnie czekaja :-D
Z wozkiem nie mam problemu, bo juz sobie upatrzyłam taki jaki chce miec, a koszty ponosza tesciowie, na tego pierwszego wnuka czy wnuczke :-D mam juz kilka ubranek w takich neutralnych kolorach bo jeszcze nie wiemy czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka. Tak sie zastanawiam co z tymi kosmetykami dla niemowlat z jakiej firmy kupic bo jest tego naprawde sporo, a kazdy poleca cos innego wiec juz mam metlik w głowie :ico_olaboga:
Myslalam ze jak bede na chorobowym to bede miała wiecej czasu dla was, ale jakos nie mam :ico_placzek: jutro czekaja mnie urodziny tescia, w sobote ma moj maz, a niedługo po nim ja. Tak wiec imprezek duzo sie szykuje :-D Wszystko fajnie tylko najgorsza ta robota i przygotoanie jedzienia, a tak mi sie nie chce :ico_placzek:
No to ja zmykam w wolnych chwilach bede do was zagladac :516:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

01 lip 2008, 12:11

adia26, ja szukam ogłoszeń na www.gazeta.ie www.polskidublin.com www.dublinek.net www.gumtree.ie
te pierwsze strony są polskie i dotyczą całej irlandii, nie tylko Dublina. Czasem są fajne ogłoszenia, mozna też samemu dać, że się czegoś poszukuje. Ja właśnie tak zrobiłam.
slonko2008, ja też chce mieć wózek z duzymi kołami, bo słyszałam że jest stabilniejszy i lepiej zamortyzowany.
Ale na razie wstrzymałam zakupy do sierpnia, bo jeszcze naprawdę masę czasu. Mam całe 3 miechy żeby wszystko kupić... a po co ma się kurzyć w domu? ważne , że z ciuszkami finito, teraz kupię coś tylko wtedy, kiedy dopadnę prawdziwą okazję.
Przez najbliższe dwa miesiące zainwestuję trochę w drobiazgi do domu, bo jest trochę "szpitalnie" urządzony. Wszystko jasno kremowe, bardzo mało mebli...z jednej strony fajnie,bo dużo przestrzeni, ale z drugiej...coś trzeba zrobić...
mam upatrzone na ebayu parę lamnowanych plakatów do oprawienia-Klimt, Mucha, Dali i parę fajnych pop-art'owskich. na coś się zdecyduję i od razu dom nabierze wyrazu :ico_brawa_01:
wiola85, cieszę się że podobał Ci się mój opis :ico_oczko: czas na twój :ico_sorki: ciekawe, kogo tam masz....jakieś przeczucia?

Awatar użytkownika
wiola85

01 lip 2008, 15:25

ciekawe, kogo tam masz....jakieś przeczucia?
Ja to caly czas mysle ze to bedzie chlopczyk :-D ale jak same wiecie moge sie mylic. Tylko ciezko jak narazie nam z imionami bo kazde z nas chce jakies inne. Czas pokaze co bedzie a reszta to tylko formalnosc :-)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2008, 16:21

oj dzisisj mialam dluga wizyte u poloznej :ico_noniewiem: najpierw dostslam te przeciwciala ,potem mi 3 razy probowala pobrac kres-za 4 sie jej udalo :ico_zly:
Powiedzilala ze jest zadowolona jak mala rosnie-po tymjak macala mnie uslnie po brzuchu i na mierce brzuszka przybylo 3 cm :-D
Potem sluchalam serduszka a mala oczywiscie sie ruszala i kopala :ico_olaboga: no ale uslyszalysmy wiec jestem zadowolona :ico_sorki:
Na wychodne dostalam ulotki miedzy innymi taka o kuponie na 50F jesli wykupie pieluszki tetrowe -ale ja z tego nie skorzystam :ico_nienie: bo nie mam zamiaru sie bawic w pranie tetrowych pieluch :ico_haha_01:
A za tydzien dostsne zaproszenie na szkole rodzenia :ico_brawa_01: spotkania sa co czwartek :ico_brawa_01:
Ja to caly czas mysle ze to bedzie chlopczyk
no jestem ciekawa :ico_brawa_01: :ico_sorki:
Ale na razie wstrzymałam zakupy do sierpnia, bo jeszcze naprawdę masę czasu.
Zirka to na ktorego masz terez dokladnie termin??????
http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=3&p2=68&o=589 a to wozeczek Igusi tylko kolorek ciemnoniebieski z popielowo-jasnoniebieskim :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Nawt sobie juz kokardke czerwona kupilam do wozka zeby mi kto dziecka nie ociotowal :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2008, 17:17

mmarta81,
bardzo ladny wozek :ico_brawa_01:
Wczoraj moja kumpela z pracy urodzila zdrowa coreczke dala jej na imie Nikola :ico_brawa_01:
ja szukam ogłoszeń na www.gazeta.ie www.polskidublin.com www.dublinek.net www.gumtree.ie
te pierwsze strony są polskie i dotyczą całej irlandii, nie tylko Dublina.
dzieki za adresy zaraz bede sprawdzac :-D

Moj maly kopie dzis jak szalony az wpracy zaczelam stekac :ico_noniewiem: nie tak ze bolesnie ale uwziol sie na jedno miejsce i kopie :ico_oczko: maly footbulista smieja sie znajome

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 lip 2008, 19:33

mmarta81 piękny masz wózek ja niestety musze mieć duże koła bo mieszkam w lesie prawie na końcu świata :):) no i czekają nas długie wyprawy przez rózne drogi :/
Ja jak by mi ktoś pobierał tak krew to bym tam padła ( aż się boje co to będzie przy porodzie jakaś taka wrazliwa jestem na widok swojej krwi) Szkoła rodzenia fajna rzecz też już się kontaktowałam w tej sprawie ispotkania w wtorek i czwartek :-D
zirca my właśnie kończymy remont także teraz przyszedł czas na chodzenie po sklepach i oglądanie wszystkiego dla maluszka wózek musze zobaczyć na oczy żeby wiedzieć z czym mam doczynienia dzisiaj widziałam piękny ale jak na złość miał małe kółka z przodu i już odpadł :) szukam dalej i wiecie co mam manie patrzenia na młode mamy z wózkami :):) (wiecie biore miare czy taki chciałabym mieć )
wiola85 ja już też mam 8kg do przodu i wszystko mam na brzuszku , znajomi się ze mnie śmieją że nic się nie zmieniam po buzi i mówią że to na chłopca .
fajnie że teściowie kupują ci wózek przynajmniej jeden wydatek z głowy , ja też mam obiecane że mi kupia ,ale wolimy z Jarkiem sami ( aż strach pomyśleć co mogli by nam kupić )

Awatar użytkownika
wiola85

01 lip 2008, 21:29

ja też mam obiecane że mi kupia ,ale wolimy z Jarkiem sami ( aż strach pomyśleć co mogli by nam kupić )
no jasne ze tez sami wybieramy wozeczek, oni tyko maja wklad finansowy a wybor i fantazja wozka to juz nasza dzialka :-D no tylko nie mozemy przesadzic z cena :-)
A ja tez przybieram tylko na brzuszek narazie no i piersi mi urosły, ale to normalne. Zobaczymy co bedzie dalej, tez jestem niezbyt zmieniona :-D

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2008, 11:11

Dzien dobry wszystkim pania :064: przy sniadanku i herbatce z róży, normalnie nigdy jej nie lubilam a teraz moge ja pic litrami. Co tam u was ciekawego co porabiacie?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”