Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2008, 14:16

Dominisia, no ja mysle z tego co piszesz ze nie jestes, ale lepiej sprawdzic :ico_oczko:
co tam u was sie dzieje? jak dajesz sobie rade z Jasiem i obowiazkami domowymi???
u nas coraz ciezej to pogodzic, pewnie za miesiac to czasu nie bedzie zeby obiad dla M zrobic :-D tyle ten maluch pochlania czasu no i trzeba go coraz wiecej miec na oku bo staje sie juz bardziej samodzielny :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-07, 14:18 ]
dzisiaj mam plan jechac do sklepu po pierwsze butki dla Szymcia
ale to dopiero jak M wroci z pracy
wczoraj napisali o 23.18 sms-a z agencji ze M ma isc na dzis do pracy :ico_szoking:
obudzili mnie oczywiscie tym smsem, dobrze ze Szymon nie wstal :ico_sorki:
a z drugiej strony to ciekawe ze jak ja do nich pisze w weekend to nigdy nie odpisza a jak oni potrzebuja to w srodku nocy potrafia sie odezwac :ico_oczko:
ale dobrze ze jest ta praca :ico_sorki:

ulamisiula

07 lip 2008, 14:26

Dominisia ja mysle że to dlatego że chorowałaś.Jeśli nie przyjmujesz tabletek antykoncepcyjnych to jest mozliwe że nawet zwykły katar moze wpłynać na przesunięcie okresu.Ale zawsze lepiej sprawdzić.

Szukam dzis kostiumu kapielowego i nic fajnego nie ma.Moze mam za duze wymagania :ico_brawa_01: Najchętniej to bym uszyła taki jek sche tylko nie mam maszyny a jak zaczne w ręku to na Boze Narodzenie moze sie wyrobię.A moze znacie jakies firmy które szyja stroje na miarę? :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 lip 2008, 14:31

Dominisia,

Mnie też wydaje się, że to nie ciąża bo teraz te testy naprawdę są skuteczne i przynajmniej raz wyszłyby dwie kreseczki. Ale jak się okaże, że jesteś to też fajnie :-D . Powodzenia!!!
Miej jej gadki w głębokim poważaniu i żyj po swojemu

Bardzo mi się podoba ta rada i na pewno z niej skorzystam :-D A sukienkę kupiłam u mnie w Piotrowicach w takim saloniku. Była przeceniona na 49 zł :-D
a czy wasze dzieciaczki tez wspinaja sie po was/????
Mój jeszcze nie potrafi. Narazie to raczkuje po mnie jak leżymy w łóżku :-D Aż boję się jak mój też zacznie tak wstawać :ico_olaboga:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2008, 16:43

Hej laseczki,

Nono, Ania, slicznie wygladasz, juz na NK Ci napisalam. Super fryzurka :ico_brawa_01: Czyzby jakis balejazyk tam widze? :-)

Dominika, no ja trzymam kciuki za to aby to bylo zwykle spoznienie. A robie to dlatego bo nie zycze Ci ciazy hehe Ale wredna jestem, co? ;-) Mi sie wydaje ze to tez przez tego wirusa. Zreszta ja powinnam dzis dostac, a tu czulam przedwczoraj ze mialam jajeczkowanie :ico_puknij: wiec bede miala cykl ok. 2 tyg opozniony... No chyba ze juz zle rozpoznaje znaki mo0jego ciala ;-)

Kocurka, swietnie ze macie wozio jaki chcieliscie. :ico_brawa_01:

Eve, moja tez tak robi, ze dobrnie jakos do mnie i jeczy i jeczy az podam jej dlonie a ta bach na nozki, trzyma sie moich kolan i stoi i wyyyje zeby ja wzasc do gory. Czy My kiedys narzekalysmy na brak czasu??? ;-)

A ja moje drogie bylam w sobote na piwku z kolezanka, i pilyyyysmy :-D Ale cudownie tak sie wyluzowac!!! Oczywiscie NEll uspilam i mialam komorke przy sobie, ale w sumie wrocilam do domku o 4.30 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: We wspanialym humorku :ico_haha_01: bo po gadaniu i piciu drineczkow poszlysmy na dyskoteke hahaha, nie bylam chyba z 2 lata i bawilam sie swietnie. Spotkalam kolege z podstawowki no i oczywiscie nie obylo sie bez zwierzen intymnych kolegi ze niby zawsze mnie kochal hehe :ico_haha_01: , no ale drineczki nam stawial i nawet kilka papieroskow sobie zapalilam , a co? :-D No szczescie na milion procent ;-) Ale jak wrocilam to moja mama bujala na rekach NEll i juz miala po mnie dzwonic. Mialam dobre wyczucie czasu jak widac i nie wiecie nawet jak poczulam sie szczesliwa jak sie kolo niej polozylam i zobaczylam te usmiechnieta buzke i wpatrzone we mnie pelne milosci oczka, no zyc nie umierac :-) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve81

07 lip 2008, 18:51

mama_zuzi1980, no pewnie ze trzeba sie odsteresowac, JESTEM ZA!!!!
od razu chumorek lepszy, ja mam dokladnie to samo, nawet jak jestem w glupiej pracy 8h tutaj to jak wracam do domu to tak mi brak tej mojej kochanej buzki smiejacej sie..
no ten kto powiedzial ze "dziecko to najwieksze szczescie na swiecie" mial absolutna racje..
i ciesze sie ze w koncu sie doczekalismy tego naszego cudu :-)
nooo ale sobie pojechalam wzruszajaco :ico_wstydzioch:

a my dzisiaj kupilismy Szymciowi pierwsze powazne buciki..sandalki
pojechalismy do specjalnego sklepu z obuwiem dzieciecym i byl szal wybierania
bo maja wyprzedaz -50% :ico_brawa_01:
ale jestem zadowolona, chodzilo mi glownie o to zeby byly dobrej marki no i ze skory bo w innych stopka mu sie pocila
i takie wlasnie ma :-D
a ze sklep sie znajdowal wewnatrz sklepu dzieciecego mathercare to jeszcze zanim doszlam do drzwi wyjsciowych Szymon byl bogatszy o bandamke i 2 kompleciki na lato bluzeczka bez rekawow i spodenki :-)
aaa i Szymon nie mogl oderwac uwagi od zabawek, wsadzilam go do rowerka a on najszczesliwszy na swiecie i nie chcial wyjsc :ico_nienie:
trzeba bylo szybko go wyciagac i uciekac ze sklepu bo jeszcze troche i mialabym konto puste :ico_wstydzioch:
a moj M by mu wszystko kupil, tylko sie mnie pytal :"kupujesz mu to"?? oczywiscie z zadowoleniem ze tak :ico_olaboga:
no i to by bylo na tyle :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2008, 20:31

Cześć!
Byłam dziś u okulisty. Normalnie jest mi lżej, bo wreszcie wiem, co jest z tym moim okiem, bo w Krakowie przyjmują milion osób i olewają wszystkich (zbywają).

Zuzia też się po mnie wspina. A czasem jak płacze i klękam przy niej to tak się wspina, żeby ja wziąść. To takie słodkie i milutkie (wiem, wredna jestem, przecież dziecko płacze), ale milutkie, bo do mnie idzie po pocieszenie.

majandraa ja się nie zgodzę,że ciuszki ze szmateksu są gorszej jakości, moim zdaniem jest wręcz przeciwnie.

eve81, my tydzień temu kupiliśmy Zuzi oficjalne sandały :ico_oczko: Zuzia przetestowała- raczkowanie- ok, ale wstawanie w nich nie jest fajne. Więc będę jej zakładać jak zacznie chodzić.

mama_zuzi1980, no, no mamuśka, ale się wyluzowałaś :-D a mężulo nie zazdrosny?

Awatar użytkownika
eve81

07 lip 2008, 20:41

majandra, TO DLA MACIUSIA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za nowe postepy :-D

a my robimy grilka i ja sobie drinka sacze..hehe
M popija piwko..
Szymon jeszcze nie spi, ale juz wydoil mleko przed nocnym spaniem a teraz czekamy az sie zmeczy i pojdzie spac :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2008, 20:42

Chodziło mi o to, że są na ogół znoszone
hihi, to Ciebie też zapraszam i chętne zabiorę na obchód!
Maciuś nareszcie raczkuje
:ico_brawa_01: teraz tylko musisz zaopatrzyć się w dodatkową parę oczu :-) Nie, nie, nie będzie tak źle. Zuzia to za mną chodzi, więc ja mam na oku.

eSKa zobacz sobie na promocje w Biedronce, bo chyba od przyszłego tygodnia mają być takie lampy, o jakich eve pisała. Ale nie wiem, czy takie dokładnie :ico_noniewiem:

NICOLA_1985

08 lip 2008, 09:44

ostatnio nie mam na nic czasu więc tylko wchodze i czytam co u was a z odpisywaniem ciężko. w końcu znalazłam chwile żeby pójść do kierownika załatwic staż - ale miał uśmiech na mój widok :-) chyba czekał na mnie bo mu już mówiłam o tym stażu ze dwa lata temu no i w końcu załatwione od wrzesnia zaczynam bo od wrzesnia nowy rok szkolny teraz byłoby bezsensu bo zaczyna się przerwa wakacyjna nie ma dzieci i nie byłoby co robić.
nie uwierzycie jakie ja mam szczescie. moze wam tez sie uda pokombinowac jak sie popytacie.. moja sąsiadka ma znajoma która pracuje w supermarkecie i gdy na supermarket przychodza paczki pampersów a jakaś ma uszkodzone opakowanie to oni nie mogą tego dac na sklep więc pracownicy biora sobie te paczki za pół ceny i sprzedają - tak więc mam paczke pampersów (87 pieluch rozmiar 3) za 22 zł! a za niecałe dwa tygodnie załatwi mi jeszcze 2 opakowania ale juz chyba poprosze o rozmiar 4 bo te 3 są na styk i boje sie ze karolina mi z nich wyrośnie mimo ze sa do 9 kilo juz jakieś takie małe mi sie wydaja - popytajcie może macie jakies znajome pracujace w supermarketach albo znajome ktore maja znajome :ico_oczko: można naprawde bardzo zaoszczedzić paczka pampersów za 20-pare złotych to jak za darmo nawet szajsowate pieluchy są droższe. wkoncu te których nie stac na pampersy będą mogły powiedziec ze je stać :-D

majandra nie chciałabym sie z toba zamienic na te 10 kilo :ico_oczko: ale 8 dla mnie to i tak juz sporo ja po prostu drobna jestem dziewczynka i jakoś tak nie mam za duzo siły :-)

ide troche posprzatac zaczne sobie juz obiadek robic to przynajmniej południe bedzie wolne . zajze pozniej jak znajde czasu troche a jak nie to moze jutro. jakos ostatnio z wolnym czasem u mnie ciężko.

ulamisiula

08 lip 2008, 10:19

Nicola fajnie masz z tymi pieluchami!!!Ja niestety nie ma takich znajomości.

Brawo dla Maciusia :ico_brawa_01:

Ja dzis ledwo zyje :ico_placzek: Od jakiegos czasu Benek budzi sie w nocy , zje i nie chce spać lub jeśli nawet zasnie to po 10 minutach sie budzi z wrzaskiem.Jedyne wyjscie to położyć sie z nim w salonie na kanapie.(dodam niewygodnej)Pośpi tak z pół godziny i od nowa przedstawienie.Czasem płacze przez sen.On rano jest w miare wyspany a ja po takiej nocy ledwo chodzę.W dzień ostatnio coraz częściej krzyczy lub zanosi sie płaczem z byle powodu, nie pozwole wyjść na balkon, posadzę na podłodze, zaczynam karmić itd.Nie wiem co sie dzieje i co robić.Lekarka mówi że jest wszystko wporządku.Jak jest jak on sie robi niemozliwy a ja nie mam siły na nic. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”