Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 lip 2008, 14:48

karolina-ch, ale masz super z tym wyjazdem do Polski. Ja też chce !!!!! :ico_placzek: To były dla mniej najlepsze wczasy w świecie. No ale teraz musze poczekać 11 miesięcy jak to moja mama mówi nie rok !! :-D
A ja jestem przezięboiona na dworzu +34 a ja męcze się z katarem i z gardłem. Rewelka !!!!
:ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-08, 17:04 ]
yvone a czy wieczorami może mężuś karmić ją?? Albo babcia?? I może znaleść kogoś inneg kto by ją nakarmił nie ty, bo ty już jesteś zestresowana wystarczająco a ona jeszcze bardziej a jak by byl może ktoś inny??
Spróbuj zacząć coś takiego w piątek bo może w weekend więcej osób by się znalazło na coś takiego aby nawet przez cały dzień cię nie widziała jak ją karmisz no i może wydłuż jej godzinke pożniej ją karm.
Wiem dobrze się radzi, ale wierze, że ci się uda!!!
Obrazek
Zosia w niedziele na plaży!!
A tu stoje z moim pierwszym pomidorkiem, mama mówiła że nie dobry !!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

08 lip 2008, 18:41

Dziewczyny ja już nie wiem jak karmić amelie. Zero przekąsek, nawet picia i kazdy jej posiłek to dla mnie stres.
a powiedz dokładnie co i ile jej dajesz jesc

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 lip 2008, 18:43

oj dziewczyny mam problem ... kiedy to juz temperatura? Kacper jakis goracy zmierzyłam temp 37.4 do tego moze jeszcze nie rozwolnienie ale kup dzisiaj 4... w tamtym tygodniu bylam z nim u lek. i stwierdzila ze to od zebow dala Smekte i cos na uregulowanie pracy jelit dawalam jej do niedzieli i dzisiaj znowu to samo i do tego jakas rozpalona... az sie boje nocy zeby znowu nie dostal mi takiej temp jak ostatnio... czy to mozliwe ze az tak przechodzi zabkowanie? do tej pory nie mialam takich problemow :ico_placzek:

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

08 lip 2008, 18:54

mysle ze tak, ja tam malej dawalam czopki jak miala juz stan podgoraczkowy a to tez dlatego ze tez dziala przeciwbolowo, u nas tez amelka w miare jakos przechodzila a ostatnio zarwane noce i to wszystko przez gorna jedynke, ja tam slyszalam ze objawy moga byc rozne

kasia zdjecie tylko to na plazy sie u mnie otwiera i super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: my bylismy na plazy ale mala miala troche kataru wiec tylko my moczylismy lekko nogi a ona patrzala na fale i sie smiala

dzis w sklepie dala popis, zaczepila sobie kobitke, jak juz z nia pogadala mowi do amelki ze musi isc a amelka do niej zrobila papa, ja to sie tak smialam, zaczepia juz nie tylko dzieci, gada na caly sklep, i nauczyl ja tatus robic wiecie tak paluszkiem bo wardze ze wydaje taki fajny odglos, takie brbrbr wiec dzis to oapnowala do perfekcji, a dzis jak siedziala na wersalce a ja przy niej sobie kleklam nauczylam ja juz dawac porzadnie dziubka i buzi, kilka razy to mnie nawet zlapala za szyjke i nadstawila takie scisniete usteczka, az mi sie plakac chcialo ze szczescia bo do tej pory dawala buzi ale z otwarta buzia, poki co padla i spi po spacerku :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 18:58

Anita To jest jeszcze stan podgoraczkowy, 38 to juz tempeartua, ale wiesz jak poza tym nic mu sie nie dzieje to może być rzeczywiście od zębów. Mam nadzieje, że noc będzie spokojna. Może mu daj czopek z paracetamolem 125mg na noc.

Yvone Oj jak ja Cie elu rozumiem, ja to mam zawsze serce w gardle jak przychodzi pora karmienia, ale u ans tak jest od samiutkiego początku, też czasem soebi m yśle,że jakby z drugim miały być takie problemy to ja nie chce :ico_olaboga: a do tego jeszcze to serce, ale potem jak jest taka kochana jak się bawimy to sobie mysle, że nie jest tak źle. Jedno dziecko jest takie drugie inne. pociesz się że Amelcia to przynajmniej ruchowo dobrze rozwinięta :-D A u nas też i to szwankuje. Ja mam teraz taka filozofie,że jak nie chce to nie daje bo już nie mam siły,a mój M to jej wogóle nie karmi, zwalił wszystko na mnie i już. Efaekt jest taki,że dziś zjadła rano 190mlo kaszki i potem troche mojego obiadku plus soczek i tyle a jest 19, ale co zrobić przecież jej nie wepchne na siłe do gardła.

karolina No z ta nauka to wyobrażam sobie,że nie masz jak się na niej skupić jak Amelka taka ruchliwa. :ico_brawa_01: dla niej za takie ładne nasladowanie rodziców.

A my byłyśmy dziś u lekarki, w końcu mi sie udąło ją na te pneumokoki zaszczepic i dostalam recepty na leki na wakacje więc jest git. Teraz oczywiście Tośka na kolanach próbuje napiżać w klawiature bo jak ją zostawiłam samą to był wrzask i tak cały dzień jak się nią nikt nie zajmuje to się szybko złości. Może jestem wyrodna matka, ale czasem mam dość :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-08, 18:59 ]
A Kasia3 Zosik wygląda cudnie, ma przepiekne oczka, będzie łamać serca chłopakom!!

Kasia3

08 lip 2008, 19:03

Janiolek, dobre pytanie, ja właśnie chciałam je zadać, bo zosiak ja zje odemnie mleka ok 7 rano tak do 11:40nie dostaje nic , no może jedną truskaweczke i maluteczką kostke chlebaka ok 8 rano i na głodniaka około 10 idzie lulu i dopiero jak wstanie to flacha butli i dzięki temu zjada około 180ml a przypomne że zaraz w polsce w połowie kwietnia nie zjadala wiecej jak 40 ml, bo łaśnie jej dawali za dużo za często!!
79anita, słońce ale ty masz przechlapane z tym swoim chłopaczkiem. Współczuje ci!! Ja jak w nocy by coś się działo to bym wezwała pogotowie oni najczęściej pomagają !!
karolina-ch, ale numer a ja widze oba moje zdjątka.
To super że malutka się tak rozkręca.
Zosia ma od prawie 2 tygodnie dziwaczny kaszelek ale i tak w wodzie siedziala bo 35 stopni było w niedziele.
A dzisiaj jest jeszcze więcej i teraz zbiera się na burze tylko temperatura nie spada, jak wychodzisz na dwór to tak jak byś była w wodzie, taka jest wilgotność. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
karolina-ch

08 lip 2008, 19:03

Kazdy ma dosc, ja tez mam takie dni ze mam po prostu dosc, jak mala sie zlosci i okazuje mi to w kazdy mozliwy spokoj, ale coz, sa dni spokojne ze jest kochana i sa ze jest nieznosna, no coz... u mnie nie moge narzekac na mojego meza, czesto go nie ma bo jest w pracy ajak juz jest w domku to bardzo mi pomaga :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-07-08, 19:07 ]
a ja wam powiem ze malka je ladnie i w miare o stalych, przynajmniej podobnych porach ale nie daje jej herbatki ani soczkow, bo nie mam jej kiedy dac, boje sie ze bedzie pelna przed nastepnym jedzeniem, pzoa tym ona tak nie chce bardzo pic jak kiedys, czy to zle :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: bo jak cos to bede jej dawac, jak daje niekapek to go tylko gryzie bo on fajny dla dziasel, a ten co kiedy z niego pila to wiecej wyleje gdzie popadnie a malo co pije... i sama nie wiem :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Janiolek

08 lip 2008, 19:10

ale co zrobić przecież jej nie wepchne na siłe do gardła.
widać pojadła :-) ja sie kiedys stresowalam, ze Lenka nie zjada wszystkiego, teraz dostaje kiedy chce i ile chce, no i je sporo jakby to zsumowac

Kasia3

08 lip 2008, 19:11

Pruedence, dzięki wielkie za pochwały !!
DZiewczyny dajcie sobie spokój z tym pchaniem dzieciom jedzenia .
One się nie zagłodzą wierzcie mi. Ja miałam tak z 8 letnią pasierbicą niechciała jeść kiedy my jej wyznaczaliśmy pory i jadła kiedy była głodna i wkońcu udało nam się ją przestawić, trwało to ale się udało i teraz jest pora jedzenia i je co jej podajemy.
Mogła bym wam podać mnie nawet za przykład jako 1 miesięczne dziecko niejadłam z piersi nie jadłam z butli moi rodzice pchali we mnie łychą bo inaczej się nie dało i to jeszcze gorzej było, potem doszło do tego że niejadłam nic i musieli mi zatykać nosa abym otworzyła buzie i cokolwiek było mi podawane to była masakra.
nadal to pamiętam !!
Odpuście im, czy wy zawsze macie ochote na jedzenie, czasem jest gorąco a czasem zły chumor dajcie sobie jednego dnia spokój i dajcie im o danej porze coś a potem po 4 godzinach coś innego, i zobaczcie jaknie to jeszcze póżniej.
Bo to się póżniej dziecą na psychice odbije!!!

Awatar użytkownika
Janiolek

08 lip 2008, 19:13

nie zjadala wiecej jak 40 ml, bo łaśnie jej dawali za dużo za często!!
to jedno, a druga sprawa to to ze moze jej nie smakowac. Lenka woli byc glodna niz zjesc zupke bobovity, i sie nie dziwie, bo dla mnie tez sa bez smaku, natomiast gerbera i hippa jadła, zalezy co, ale generalnie jadła, moje zupki tez je róznie, smakuje jej to co mi :-) bardzo lubi ziemniaczki tak jak mamusia

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”