Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 lip 2008, 19:43

karolina-ch, ja robie dokładnie to samo, jeśli chodzi o kwestje ubierania na noc, bo u nas dodatkowo chodzi klima i jest nawiew, więc cieplej ja ubieram na noc i spi bez przykrycia, bo i tak po godzinie jest cała odkryta.
A wklej jeszcze raz fotke z mała, jak wygląda teraz w tym !!

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

08 lip 2008, 19:45

wkleje wam jak ja dzis wystroje na noc i wtedy bedzie porownanie to byla rozniaca 2 miesiecy, wtedy miala 8 miesiecy cos takiego.. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

08 lip 2008, 19:49

Lenka do niedawna spała w koszulce i spiworku, od 2 miesiecy czyli jak zaczela wstawac spi w pajacyku, jak jest cieplo to bawelnianym zwyklym a jak chlodniej to welurkowym, no i jak nie ma katastrofy na dworze to ma uchylone w okno. Spi pod kolderka i nawet sie tak strasznie nie rozkopuje

Kasia3

08 lip 2008, 20:35

Janiolek, ja kołdry od czasów Polski nie urzywam bo tu jest tak ciepło nawet jak na dworzu jest -30pare. zosia nacieplejszy miala wełniany kocyk i tyle. :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-07-08, 20:38 ]
my właśnie miałyśmy przerwe na kąpiel, bo mamy 39 st :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 20:40

Kasia3 Zdjęcia boskie. Zosia jest przesliczna, zakochałam się, normalnie nic tylko mis piekności z niej wyrosnie :-D

A Tośka spi w takich spichach co mają krótkie spodenki i krótkie rekawki, bez kołdry bo i tak się rozkopuje :-D a jak jest ciut chłodniej to ma spichy z długimi nogawkami żeby stópki nie marzły, ale ona generalnie nie lubi ciepłych ubrań, całymi dniami pół naga biega :-D znaczy sie turla.

Teraz własnie doturlała się do szafki z butami :ico_szoking: , właśnie zbieram się do kąpania jej...

Kasia3

08 lip 2008, 20:42

Pruedence, dziekujemy wielce za tak miłe słowa!!
:ico_oczko:

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 lip 2008, 21:01

no zgadzam sie zdjecia super:) taka dziewczynka a nie bobas:)
Kasia3 ja juz napewno na pogotowie nie bede jezdzic bo wiecej szkody niz porzytku:) ostatnio by mi dziecko wykonczyli zle dobranymi lekami i zla diagnoza... wierze tylko mojej lekarce... zobacze jak noc minie i jutro sie wybiore tylko najgorsze jest to ze tam trzeba juz dzwonic o 7 :ico_szoking: dalam Kacprowi Ibufen i sie mu humor poprawil... moze to rzeczywiscie zeby... nie za bardzo mial gdzie sie przeziebic... ale to rozwolnienie...
Kacper tez nie lubi jak jest grubo ubrany... na noc pajacyk bawelniany z dlugin rekawkiem albo body albo pajacyk z krótkim bez stopek rozkopuje sie oczywiscie ale spi ze mna to go przykrywam. a tak na marginesie tylko ja spie z dzieckiem.... moje pozycie legnie w gruzy jeszcze troszke :ico_oczko:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 lip 2008, 21:01

Janiołek, ona jeśli zsumowac, to zjada mniej niż rówieśnicy. Robilam przez 3 tygodnie notatki co i ile i kiedy je. Robiłam badania, bo może to jest przyczyna i niestety taka jej uroda i jest Tadek niejadek. Potem analizowałam wszystko z pediatrą. Jest tak wysoka jak inne dzieci, tylko znacznie szczuplejsza. Ale najważniejsze, że rozwojowo jest jak i inne. W tym wyprzedza, w tym się spóźnia. Próbuje teraz z chodzeniem. Staje sama, krok do przodu i na pupę. Komunikuje też już świetnie i nawet próbuje mówić. Repertuar słów ciągle powiększa.
Pruedence ze staniem i chodzeniem to spokojnie. Ja zaczęlam kiedy miałam 15 miesięcy i mama do tej pory się śmieje, że juz naprawde miala dosyć noszenia mnie. Poza tym wydaje mi się, że Tosieńka nawet jeśli umie coś, to jakoś nie pali się do prezentacji. Tak było chyba z siedzeniem i mówieniem/ gaworzeniem. Ma dziewczynka silny charakter.
Amelka moja woli raczkować niż próbowac się w chodzeniu i myślę, że mimo prób, to zacznie chodzić później, bo nawet jak coś próbuje to po chwili dawaj na czterech. Łatwiej.
A z jedzeniem, to jutro spróbuje wydłużyć ten czas między posiłkami do 4 i 4,5 godzin. Zobaczę może to poskutkuje. wieczorem próbuje ją karmić mój M, a w weekendy babcie i wierzcie mi jest jeszcze gorzej jak przy moim.
A dzisiaj bawi się na kanapie. Wszedł do domu mój M i jak zawsze po pracy CZeść wszystkim. A moje dziecko krzyczy tata i dawaj nie patrząc na nic leci do niego. Po zabawkach, psie i mnie. Do mnie tak nie lecie i z balkonu nie woła na mnie. W sumie mama to tylko wtedy, kiedy źle, ale w końcu córeczka tatusia.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 21:13

Kod: Zaznacz cały

Tosieńka nawet jeśli umie coś, to jakoś nie pali się do prezentacji
Oj święta racja, mega leniuch z niej jest i tyle. dlatego sama nie wiem czy ja stawiać czy nie, bo niby lekarka mówiła, że wszystko w swoim czasie, ale patrząc po siedzeniu to jakbym jej nie posadziła na siłe to by dalej nie siedziała, uparciuch jeden, Mój M mówi,że po mnie.....

ieczorem próbuje ją karmić mój M, a w weekendy babcie
Jak ja Ci zazdroszcze, u mnie to wszyscy sa od chuśania, cąłowania i bawienia, ale jak trzeba dziecko nakarmić to każdy umywa ręce,nawet szanowny tatuś :ico_placzek: a ja nie mam siły tak zostawić jej na głodnego bo tacie sie nie chce dziecka nakarmić...ech

W sumie mama to tylko wtedy, kiedy źle, ale w końcu córeczka tatusia.
Mnie to czasem smutno jest, bo na mnie się Toska tez tak nie cieszy. A jak tata niedaj boże nie weźmie na ręce po przyjściu to jest taki płacz i takie wielkie grochy.....

na pogotowie nie bede jezdzic bo wiecej szkody niz porzytku
Anta-Oj nie jeździj nie jeździj bo powiem ci że karetkami to jeżdża w wiekszości lekarze którzy się nie załapali na żadną specke albo tacy co chca dorobić i albo są nie douczeni albo przemęczeni, więc często gęsto gorzej zrobią niż by było bez interwencji.
Nie powinnam tak mówić, ale wiem ile sama wiem, a juz za rok mogę jeździć karetką do ludzi :ico_szoking: strach sie bać.....

tak na marginesie tylko ja spie z dzieckiem
Tosia spi w swoim łóżeczku prawie od początku, ale łóżeczko jest u nas w pokoju, bo niestety mamy tylko dwa :ico_placzek: , a ten drugi to salono-jadalnio-kuchnia. Ja bym tam wolała,żeby miała sój pokój, bo ona w nocy sobie pojękuje, a ja wstaje popatrzeć a jak nie wstane to i tak za chwile zasypia spowrotem, a ja nie wyspana chodze :ico_olaboga:
Ale u nas w łózku to bym się bała z nia spać bo ona się tak wierci przez sen,że spadłaby na bank z łózka, zreszta wtedy to bym się już wogólnie nie wyspała :ico_nienie:

Awatar użytkownika
karolina-ch

08 lip 2008, 21:22

wkleje wam te fotki co mowilam
jak miala jakies ponad 8 miesiecy
Obrazek
a to dzis, ciezko ja bylo utrzymac w takiej pozycji jak wtedy :ico_oczko:
Obrazek
i jeszcze jedno :ico_oczko:
Obrazek

[ Dodano: 2008-07-08, 21:25 ]
nie wiem czy widac roznice ale ja naprawde widze :ico_oczko: :ico_oczko: a co niech nam rosna nasze skarby :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
lece zaraz szykowac kolacyjke i mala spac potem wiec poki co DOBRANOC :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”