Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

08 lip 2008, 16:03

Ula no to Cie może troche pocieszę bo ja mam dokładnie to samo.Kacper wczoraj zasnoł o 12 w nocy i obudził sie juz o 5 rano i w między czasie jakies 5 pobudek jeszcze mieliśmy takich dłuższych.A ile sie namęczyłam żeby go uspic :ico_olaboga: :ico_olaboga: Ja zwalam narazie wszystko na wyrzynające się ząbki bo idą aż 4 naraz u góry :ico_olaboga: choć podejrzewam ze nie obejdzie sie bez chorego gardła przez to krzyczenie. I tez nie mam ochoty na nic.
Wybaczcie dziewczynki że nie odpiszę :ico_sorki: :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2008, 20:29

HEj,
Nie zazdroszcze dziewczyny tych nocek , nie bede chwalila Nell bo jeszcze jej sie cos pomiesza, na razie w kazdym razie nie narzekam.

Nicola, fajnie z tymi pieluchami, tylko pozazdroscic. :ico_brawa_01:

Nell jest przeslodka, no normalnie kazdy nie moze sie jej nachwalic , no i ten jej lobuzerski ale jednoczesnie slodki wyraz twarzy to rozbraja wiekszosc osob :-)

Wiecie, tak mi teskno do J. Juz ponad tydzien sie nie widzimy i juz sie nie moge doczekac jak przyjedzie.... Ech, z facetami zle a bez nich jeszcze gorzej...

Zla wiadomosc to taka ze w M. gdzie mamy mieszkanie od samego poczatku same problemy: porysowali nam 2 razy auto, okazalo sie ze ktos otwieral listy polecone mojego J., musimy zaplacic podatek do skarbowki, no i hit wczorajszej nocy to taki ze w nocy odkrecil ktos nam tablice rejstracyjne :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2008, 20:31

ulamisiula, Kicia10, ale mi Was żal, dzieciaczki też biedne, bo pewno nie wkurzaja się tak bez powodu :ico_noniewiem: Dobrze,że Zuzia jest grzeczniutka i jestem jej bardzo wdzięczna, bo nie wyobrażam sobie jakbym miała cały dzień funkcjonować w pracy taka niewyspana jak Wy. Zuzanka przesypia calutkie noce, zasypia tak po 20 i do 6 conajmniej śpi.

Dzisiaj mija 7 lat od naszego pierwszego spotkania z M. I tak się zaczęło... Umówiliśmy się,że nic sobie nie kupujemy, bo ten wózek dla Zuzi miał być na tę okazję,a ja i tak dostałam piękne długachne róże- cudne :-) A ja nic nie miałam...

[ Dodano: 2008-07-08, 20:32 ]
nikola dzięki za pomysł z pampersami! Będę miała kogo zapytać :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 lip 2008, 22:22

Dobry wieczor :)
Ja dzis wstalam o 6, bo Jasiek sie przebudzil i nie spal do 7, jak on zasnal to ja juz musialam ubierac sie do lekarza. Z moczu wyszlo ze nie jestem w ciazy, a na krew musze czekac tydzien,wiec w nastepny wtorek znowu do lekarza... Juz nie wiem o co chodzi,nigdy tak nie mialam.

Popoludniu przyjechali znajomi, nocuja u nas w namiocie :) A jutro przyjezdza znajoma z tt z dwojka dzieciaczkow tak wiec bedzie wesolo :)

Zmykam wiec do lozia :)

eSKa
4000 - letni staruszek

09 lip 2008, 10:15

Mamo Zuzi ale fajnie że mogłaś tak się wyszaleć :ico_brawa_01: , hihi a takie zwierzenia kolegów to świetnie działają no nie? człowiek od razu czuje się taki sexi atrakcyjny :-D Oj jak się taka dowartosciowana rzucisz na J po tej rozłące to się chłopok ucieszy hihi :ico_oczko:
Wiesz ja też już tęsknie za jakąś dyskoteką tylko z mężem się śmiejemy że musimy poszukać takiej wcześniejszej bo my o 22.00 już ziewamy :ico_haha_01:

"
porysowali nam 2 razy auto, okazalo sie ze ktos otwieral listy polecone mojego J., musimy zaplacic podatek do skarbowki, no i hit wczorajszej nocy to taki ze w nocy odkrecil ktos nam tablice rejstracyjne"
Co za ludzie, wrrrrrrrr :ico_zly: , a z tymi tablicami to juz naprawde przesada, mam nadzieje że większych kłopotów z tego nie będziecie mieli,

Majandra brawa dla Maciusia za raczkowanie
Pisałaś o szmateksowych ciuszkach więc ja uważam że materiałowo to są lepsze od niektórych sklepowych a jeśli chodzi o ślady użytkowania to dla mnie to nie problem bo przecież nowe po 1 czy 2 praniach wyglądaja tak samo jak te ze szmateksu. No ale masz racje że body dla takich dzieci jak nasze to cięzko znaleźć i ostatnio też kupowałam "nówki".

Kocurka dzieki za info o lampkach, ale my juz kupilismy w OBI , niestety efektów jakoś nie widze, dziś do 1.00 walczylismy z komarami, nocka okropnie niespokojna bo Olek popłakiwał przez sen a rano jak go zobaczyłam to myślałam że ja bede płakać, cała buźka pogryziona , france nie umieją się dostac do reszty ciała to głowę atakują :ico_zly: .
Wszystkiego naj z okazji rocznicy :ico_prezent:

Nicola ale masz super z tymi Pampersiorami , wiesz dałaś mi do myślenia, może poszukam jakichś znajomości w hipermarketach hehe :ico_oczko:

Ulamisiula czyli z Benia mały buntownik się robi co? Olek też czasem wali fochy ale na szczęscie jest to do opanowania i wytrzymania :ico_sorki:

Dominisia no to teraz na brak towarzystwa nie możesz narzekać :ico_nienie: :-D
Bawcie się dobrze :-)

c.d.n
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 10:28 przez eSKa, łącznie zmieniany 1 raz.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2008, 10:22

Ula no to Cie może troche pocieszę bo ja mam dokładnie to samo.Kacper wczoraj zasnoł o 12 w nocy i obudził sie juz o 5 rano i w między czasie jakies 5 pobudek jeszcze mieliśmy takich dłuższych.A ile sie namęczyłam żeby go uspic :ico_olaboga: :ico_olaboga: :
Kiciu ja dziś na noc dałam Benkowi czopek Virbukol.I dzis wstawałam tylko 2 razy.Był spokojny i spał ładnie.Kupisz w aptece bez recepty .U mnie na osiedlu kosztuje to 17 zł.To jest lek homeopatyczny i jak pisze na ulotce nie ma skutków ubocznych.Można go stosować nawet 3 razy na dobe.Zmniejsza ból spowodowany ząbkowaniemi ma melise wiec uspokaja.

Kocurka wszystkiego NAJ...NAJ...NAJ... z okazji rocznicy :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Od dzis jestem studentka I roku pedagogiki wczesnoszkolnej z elementami artystyczymi.I zjazd 4-5 październik.Cieszę sie jak dziecko, które idzie po raz pierwszy do szkoły.Misiek sie śmieje że jak tylko przyjdzie sesja to będę kur...... i inne "koleżanki" słać ze po co mi to było na stare lata :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

09 lip 2008, 10:36

Od dzis jestem studentka I roku pedagogiki wczesnoszkolnej z elementami artystyczymi
WOOOW pięknie brzmi i pasuje mi do Ciebie ten kierunek (szczególnie te elementy artystyczne :ico_oczko: ) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Trzymam kciuki żeby przepowiednie twojego męża się niespełniły :-D

A my dzis z Olusiem odwieźlismy A. do pracy a w drodze powrotnej wstąpilismy do mnie do pracy, kobitki były pod wrażeniem i wszystkie miały jedno zdanie, że Olek ma dziewczęcą urodę :-D Oj nasłuchałam się komplementów pod jego adresem i kurcze tak mi było przyjemnie :ico_haha_02:

teraz mały w końcu padł, a ja biore się za gotowanie zupki, po obiadku mamy w planach odwiedziny u cioci :ico_brawa_01: Jakos ostatnio nie lubie siedziec w domu :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-07-09, 10:37 ]
Acha zapomniałam o najważniejszym
GDZIE WY JESTEŚCIE???????? :569: :569: :569: :569:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2008, 11:03

Mamo Zuzi nie wiem czy dobrze kojarzę ale Ty chyba niedługo masz urodziny??????

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2008, 12:00

Po pierwsze to Super Brawa dla Uli za status studencki :ico_brawa_01: Ja tez jestem po pedagogice a ten kierunek to pewnie bedzie super-fajny :-) Zycze powodzenia !!!

Eska, no dowartosciowalam sie niezle :ico_haha_01: A teraz jak go widze na ulicy a to mala miejscowosc to wieeeje :-D A na J. pewnie sie rzuce a jak ;-) Tyle wstrzemiezliwosci ze az boli hehehe ;-)
No i szkoda mi Olusia, Nell nie wie co to komar! Eska, kup preparat dla niemowlat odstraszajacy komary, juz podawalam nazwe Moustidose, drozszy albo Asio Ziololeku bodajze albo Zaji. bo szkoda malucha!!! Nie wiem czy mozna takie niemowlaeta smarowac Fenistilem? Bo wtedy mniej swedzi.

Ula, ja tez uwazam ze Viburcol jest swietny. Dawlam go tylko 2 razy malej ale widzialam roznice.

Jesli chodzi o tablice rejstracyjne to J. zglosil kradziez na policje i wydali nam zaswiadczenie ze nam zakosili, no i zglosilismy to tez w szwedzkim wydziale komunikacji i na szwedzkiej policji. W zasadzie to nie ma mozliwosci cos z tym zrobic, dopiero jak przekroczymy granice to na najblizszym posterunku policji dadza nam duplikat. A tu bedziemy jezdzic bez tylko z z zaswiadczeniem ze nam ukradli :ico_olaboga:

Ula, urodzinki swietowalam 13 maja, moze inna z nas bedzie swietowac?

NEll spi, a ja zaraz ide do banku puscic dwa przelewy i umowic sie do kosmetyczki na pazurki, nigdy nie bylam a mam teraz czas to czemu nie skorzystac. No i wstapie do lumpeksu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wreeeszcie :-D Dzis byla dostawa dzieciecych ciuszkow :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

09 lip 2008, 12:30

Nie wiem czy mozna takie niemowlaeta smarowac Fenistilem? Bo wtedy mniej swedzi.
Jak nic innego nie wymysle to trzeba będzie smarować ale wolałbym uniknąc smarowania co wieczór :ico_noniewiem: dzis narzuce mu na łóżeczko firanke tak jak radziła Ulamisiula , bo moskitiera zakrywa tylko góre a miedzy szczebelkami dziury.
Ula, ja tez uwazam ze Viburcol jest swietny. Dawlam go tylko 2 razy malej ale widzialam roznice.
Nam też pomógł :ico_brawa_01:
No i wstapie do lumpeksu wreeeszcie Dzis byla dostawa dzieciecych ciuszkow
Ale super, ja to mam już te dziecięce ciuchy tak przegrzebane że nie ma co kupować :ico_placzek: nie wiem czy w nowych dostawach mają tylko wielkie ubrania czy jak, ale od jakiegos czasu na dziecięcym dziale wisi jedno i to samo. W każdym razie tobie życze udanych łowów :ico_oczko:

A ja dzis chyba troszke przesadzam , od rana na kompie i tylko zupke Olkowi zdążyłam ugotować, a na nasz obiad nie mam pomysłu ani towaru zresztą też :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-07-09, 15:53 ]
ja zdążyłam pół świata objechać a tu ani jednego króciutkiego pościka nie przybyło :ico_placzek: :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”