asika82
4000 - letni staruszek

28 lut 2008, 13:49

Witam!
Porobiłam jakieś ostatnie zakupy typu kapcie do szpitala i mogę już tylko na synka oczekiwać.
Edita ale nas męczysz :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2008, 13:49

macie moj bebenek :-D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 lut 2008, 13:53

No nareszcie edit. Fajny bębenek. :ico_brawa_01: Czuję jednak niedosyt jak nie ma buźki... :ico_oczko:

Obejrzałam i się poryczałam ze wzruszenia:

http://pl.youtube.com/watch?v=m6trUqodK ... re=related

Myszka ja kapcie już mam odłożone, ale przypomniało mi sie właśnie że jeszcze klapki pod prysznic muszę kupić...

A kupujecie taką specjalną koszulę do porodu?

Awatar użytkownika
słoneczko4
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

28 lut 2008, 14:00

edit53, Brzusio super , poprosimy jeszcze zdjonko w całości :-) , tak żeby bużkę było widać.
mamamonia, zakupki dla Julki super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , teraz tylko czekać .Filmik robi wrażenie , świetny , jeszcze troszke i my będziemy szczęśliwymi mamami :-D

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2008, 14:01

mamamonia pisze:Czuję jednak niedosyt jak nie ma buźki... :ico_oczko:
buzka zmeczona i nie wymalowana dlatego ja schowalam :-D
mamamonia pisze:http://pl.youtube.com/wat...feature=related
super!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

28 lut 2008, 16:15

Witajcie kochane,
Joasia gdzie Ty masz te kilogramy :ico_szoking:
edit53, brzuszek śliczny noi spory już, rośniemy dziewczynki-rośniemy :-D
Asika, Monia ale smaka robicie tymi goframi :-P

co do koszuli do porodu, to dowiedz się czy w szpitalu w którym będziesz rodzic nie dają swoich, a jeśli nie to popytaj może ktoś Ci da swoją, po co koszule kupowac, która i tak prawdopodobnie wyląduje w koszu, a jeśli już to chyba taką tanią, najzwyklejszą, żeby nie było szkoda :ico_oczko: ja nie kupuje, bo przyjaciółka powiedziała że mi da- na szczęście, żeby mi się lekko rodziło - oby hehe :ico_haha_01:

jeśli chodzi o nasze dzieciaczki to mój to okropny wiercipięta jest, już nie kopie bo nie ma na to miejsca ale rusza się bardzo dużo i wypina się, albo pupke albo nóżki, a nie wiem czy Wam pisałam ale mój synuś ma bardzo długie nogo - lekarz 2 razy mierzył - po mamusi hhi, noi strasznie się rozpycha tymi swoimi nóżkami lub dupeczką.
On potrafi tak cały czas się wiercić a ja niekiedy mam dośc, bo już mnie wszystko boli, wierci się wierci, potem dzień lub dwa spokojniejsze i znowu akcja, ja się zastanawiam kiedy on śpi, ale mimo wszytsko lubię jak tam tak szaleje, choc nie raz faktycznie już błagam żeby przestał jak sobie za bardzo "pozwala" i niekiedy mo mężu też leży i mówi
"Daduś weź nózki, bo mamusie to boli" albo "Daduś daj mamusi dziś pospac bo mamusia zmęczona" fajne to jak on tak z nim rozmawia, ale najlepsze że mały zawsze reaguje, co do spania to raczej pospac mi jako tako nie daje, ale już sie tak nie rozpycha :ico_oczko:

wczoraj byłam u koleżanki i zasiedziała sie trochu, wróciłam do domu po 23, no ale tak się dobrze gadało, a tyle się uśmiałyśmy że szok - już dawno się tak nie śmiałyśmy, ale nie ma to jak powspominac "młode" lata hehehe :-D

asika82
4000 - letni staruszek

28 lut 2008, 16:27

Edit no nareszcie, brzuszek okrąglutki, że hej!
U nas w szpitalu nie trzeba koszuli ale ja już i tak kupiłam taką do karmienia dobrą. Pewnie pierwszych kilka dni to będzie moje główne wdzianko w domu.
Dziewczyny czy może któraś z Was albo Waszych mężów zna się na kamerach cyfrowych bo chcemy kupić a za bardzo nie wiemy na co zwracać uwagę?

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 lut 2008, 16:28

Myszka to widzę że Twój mężuś zachowuje sie dokładnie tak jak mój. To fajne jak nas tak bronią i gadają do dzidziolków :ico_brawa_01: A ja tu trochę się czuję samotnie w tej Warszawie. Nie mam zbytnio kumpelek, bo wychowałam się i studiowałam w innych miejscowościach, a tu... Ech, tu jacyś inni ludzie są. Każdy zamyka się w 4 ścianach, o szczerości i zaufaniu chyba można zapomnieć, każdy pędzi za kasą tylko...

Koszulę do porodu muszę mieć swoją+2 po porodzie. Ta do porodu to chyba mocno rozcięta powinna być z przodu...

Asika, my właśnie kupiliśmy kamerę. Zrobiliśmy research na rynku i wybraliśmy produkt roku 2007. To jest kamera HD, Canon HV20. Polecam!!!

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

28 lut 2008, 16:32

asika82, najlepiej to popatrz na internecie na co warto zwracac uwagę, są stronki na których wszystko fajnie opisują, mój mężu zawsze najpierw szuka a potem weryfikuje info w sklepie w starciu ze "najmądrzejszym" sprzedawcą; ja kiedyś oglądałam program ale mało już pamiętam, wiem tylko że jeśli nie ma się zamiaru kupować statywu i z niego korzystać to nie ma seansu kupować kamery z większym niż 10-krotnym zoomem, bo się i tak tego nie wykorzysta to nie ma sensu za to przepłacać. mogę popytać, może ktos u mnie się na tym zna :ico_noniewiem: męzu narazie wiedzy o tym nia ma, bo narazie za kamerką sie nie rozglądaliśmy :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

28 lut 2008, 16:37

Z tym statywem się zgadzam, my dokupiliśmy. Mega różnica w jakości nagrania. Co do sprzedawców to im kompletnie nie ufam bo guzik wiedzą o tym co sprzedają. Lepiej śledzić fora o tej tematyce.
Ja dziś rozstawiłam sobie kamerę, zjadłam łyżkę Nutelli i mówię No córa to teraz dawaj czadu mamie. A ona chyba skumała że będę nagrywać jak buszuje w brzuchu i ucichła. Ale kamerka czeka rozstawiona. Jeszcze ją nagram :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”