Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

10 lip 2008, 10:49

hehe ja mam lenia jak nie wiem :-) i mam wymówkę od obowiązków domowych "Kochanie , żle się poczułam i wolałabym poleżeć, no wiesz, dla dobra dziecka ..ale poczekaj zaraz wstanę i zajmę się tym" (np sprzątanie czy coś) i słyszę .. " nie , nie ty sobie leż i odpoczywaj a ja to zrobię, naprawdę to nie problem dla mnie". ;-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

10 lip 2008, 10:56

aniabella, oo, widzę, że robisz tak, jak ja :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: suprrr, trzeba chłopów wdrażać w obowiązki :-)

[ Dodano: 2008-07-10, 10:57 ]
Janiołek mnie juz powoli bierze na sprzątanie :-)wczoraj półgodziny stałam przed garderobą i dumałam, jakby tam poprzekładać, żeby zrobić troszkę miejsca na składowanie rzeczy dla dzidzi, które się kupi teraz :-) więc pewnie na dniach zacznę robić porządek tam :-D

a teraz mykam do kuchni za ziemniaczki się brać :-)

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

10 lip 2008, 11:02

trzeba chłopów wdrażać w obowiązki
ja sprawe sobie zawaliłam. Nie wiem czemu jestem taka głupia i mówię, że dam sobię radę i że coś zrobię. No i mam teraz za swoje...

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

10 lip 2008, 11:06

ja sprawe sobie zawaliłam. Nie wiem czemu jestem taka głupia i mówię, że dam sobię radę i że coś zrobię. No i mam teraz za swoje...
ja tak mówię jak jestem za coś obrażona i unoszę się honorem ;-) ale zaraz mięknę i proszę o pomoc

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lip 2008, 11:31

Witajcie Dziewczynki :-D
hehe ja mam lenia jak nie wiem
To zupełnie jak ja,tylko u mnie to nie przejdzie bo jednak przy dziecku to trzeba chociaż parę rzeczy zrobić.Na męża nie mam co liczyć,bo go cały dzień nie ma,a jak wraca to jest taki strasznie zmęczony,ze ostatkiem sił obiad zjada :-D :ico_noniewiem:
ananke, ja też sie dzis za ruskie biorę,z tym,ze zaprosiłam sobie mamę i siostrę żeby sie raźniej lepiło no i żeby się udały :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lip 2008, 11:38

dziewczynki mam straszne zapalenie gardła az ropniaki sie zrobiły:( mam antybiotyk Doumox! 2 razy dziennie i ochrone i jakies cos do ssania ale tam pisze ze ich nie wolno ssac w ciazy! no to bede plukac gardlo woda uteniona jak sądzicie ten antybiotyk nie zaszkodzi malenstwu?? Doktor powiedziala ze nie...

Kupiłam wiśnie:D pycha:)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lip 2008, 11:42

hej hej :-)
ja dziś byłam rano na pobraniu krwi na TSH, morfologię i kilka innych rzeczy. Czuję się słabo jak zawsze ostatnio, cisnienie bez zmian niskie.
ja tez rano byłam u lekarza rodzinnego zbadali mi cukier i zrobili ekg serca i wszystko dobrze :ico_haha_01: :-) , nie chciała mi dać skierowania na te badania co gin zalecił, bo powiedziała, że jako chodzę prywatnie to muszę je prywatnie zrobić, ale chociaż dała mi skierowanie na morfologię i mocz, zawsze coś, a za resztę zapłacę. Ale pójde je zrobić jutro.

[ Dodano: 2008-07-10, 11:45 ]
dziewczynki mam straszne zapalenie gardła az ropniaki sie zrobiły:( mam antybiotyk Doumox! 2 razy dziennie i ochrone i jakies cos do ssania ale tam pisze ze ich nie wolno ssac w ciazy! no to bede plukac gardlo woda uteniona jak sądzicie ten antybiotyk nie zaszkodzi malenstwu?? Doktor powiedziala ze nie...
jak pani doktor powiedziała, że nie zaszkodzi to możesz być spokoja, mnie gardło pobolewa, kazała mi brać chlorchinaldin , ale jeszcze nie kupiłam na razie popiję herbatkę z cytrynką i miodem :-)

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

10 lip 2008, 11:47

ja też byłam zaziębiona i bolało mnie gardło ale mi lekarz oprócz witaminy C i domowych sposobów typu mleko z miodem i czosnkiem, herbata z miodem zakazał brać jakiekolwiek leki. mimo iż miałam lekką gorączkę. nie brałam ani witaminy ani nic i samo przeszło. ale z zapaleniem migdałów nie ma żartów. z tego co się orientuję antybiotyki w ciąży nie są wskazane :-/ duomox to mocny lek, brałam go na zapalenie zatok. zapytaj lekarza czy nie obejdzie się bez tego leku i czy koniecznie musisz go brać. przecież zdrowie dziecka też nalezy wziąć pod uwagę. może jest jakiś ziołowy lek, który Ci pomoże?
a ja mam pytanie czy któraś z Was miała może robione badanie na posiew z szyjki macicy? bo ja będę miała na następnej wizycie zapowiedział mi lekarz i nie wiem czego się spodziewać ;-) czy to wygląda jak cytologia mniej więcej? jest bolesne? będę wdzięczna za info

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lip 2008, 11:49

jak sądzicie ten antybiotyk nie zaszkodzi malenstwu??
milutka204, wpisz sobie w google duomox w ciąży i wyjdzie Ci,że przy zapaleniu dróg oddechowych w ciązy zazwyczaj właśnie go przepisują.Także się nie martw:)A próbowałaś płukać gardło wodą z solą,mi momentalnie pomaga.
Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia,bo najgorsze co może być to chorować w lecie na gardło. :ico_chory:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lip 2008, 11:50

lekarz powiedzial ze nie da sie innego wziasc bo jest znaczna infekcje/ a lepiej wziasc antybiotyk niz zaszkodzic tą infekcja dziecku... miejmy nadzieje ze nic nikomu nie bedzie mam go brac przez 7 dni! no i lezec:(

zaraz jade do domu...

Cytologie mialam robioną aniabella, nic nie boli tylko takie dziwne uczucie jest jak mocniej wklada....jezeli nie mialas nadzerki tonie bedziesz po tym krwawic bynajmniejja tak mialam:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”