Być może w większych miastach w Polsce są do dostania. Jeśli tak to polecam, mój młody je uwielbia. Osobiście wolę jednak deserki Hippa i nie daję mu za dużo tych z Alete. Moim zdaniem produkty Nestle są słodsze.
Ładnie nas tu Mama_Kuby zachęcaDawno już widziałam ten jogurcik, kupiłam nawet ze dwa czteropaki i nawet smakował mojemu synkowi. Ponieważ mieszkam w strefie przygranicznej zwykle robię zakupy w niemieckim hipermarkecie ze względu na większy wybór. Tam seria Nestle dla dzieci nazywa się Alete. Kupuję z niej mleczne budynie Pudellino http://www.dooyoo.de/babynahrung/alete- ... g/1063127/
Być może w większych miastach w Polsce są do dostania. Jeśli tak to polecam, mój młody je uwielbia. Osobiście wolę jednak deserki Hippa i nie daję mu za dużo tych z Alete. Moim zdaniem produkty Nestle są słodsze.
Limonka, teściowa kiedyś kupiła Alicji te deserki. Nawet jej smakowały. Niestety u teściów jestem rzadko, więc rzadko mamy okazję kupować. Więc jemy nasze zwykłe naturalne jogurty do których dodajemy świeże owoce.
A tak na marginesie. To skąd jesteś? w profilu widzę dolnośląskie, teraz piszesz że w strefie przygranicznej mieszkasz, może okaza sie że gdzieś niedaleko teściów mieszkasz. Oni mieszkają jakieś 14km od bolesławca w kierunku zgorzelca
A ja za Zgorzelcem:)...skąd jesteś? w profilu widzę dolnośląskie, teraz piszesz że w strefie przygranicznej mieszkasz, może okaza sie że gdzieś niedaleko teściów mieszkasz. Oni mieszkają jakieś 14km od bolesławca w kierunku zgorzelca
Niestety, nie wiem. Nie kupuję tych jogurtów w Niemczech, na Misiowy Jogurcik trafiłam w polskim Rossmannie, ale zerknę sobie przy okazji. W ogóle mój młody je jogurty od jakiegoś 7 miesiąca, ale zwykle kupuję takie w słoiczkach. Za 190 ml płacę 1.10 - 1.55 euro. Wydaje mi się, że słoiczek 190 ml to już w miarę sycący podwieczorek. Jasiek łyka taki w locie.Zanim odpisze limonka ja tylko chce zapytac przy okazji pytania do niej ,jaka jest cena tych jogurtów w Niemczech ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość