Emilka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

19 lip 2008, 18:28

a czemu byście sie nie odważyły na rowerze? jak wielki beben to ja tez bym sie nie odważyła, ale mały brzuszek bo juz zaczyna mi widac odstaje troszke. jestem poprostu maniakiem rowerowym u mnie to jak naług . atak wogóle nic nie wiem ja nie wiem jak dam rade dzieciątku, czuje sią jak gamoń, skad ja to będe wiedziec pózniej.skąd wy wiedziałyście?

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 lip 2008, 20:42

jak tam minąłdzionek..my wybieramy sie do kina..ale cos mnie zaczął brzuch kłuc i nie wiem co z tego bedzie...
a wiecie znalazłam cos takiego jak klasyka bobasa...fajna sprawa mozna ja puszczac maluszkowi jeszcze jak jest w brzuszku juz w 6 miesiacu :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

19 lip 2008, 21:21

skad ja to będe wiedziec pózniej.skąd wy wiedziałyście
Emilka, gwarantuje Ci,że w trzy się kapniesz co i jak.Ja jak wychodziłam z Małym ze szpitala umiałam wszystko z ubieraniem,kąpaniem,karmieniem i uspakajaniem włącznie,a wcześniej nie miałam styczności z małuszkami.No ale ja byłam cwaniara,bo aż 1,5 tyg w szpitalu byłam po porodzie :ico_haha_01:
A co do roweru,to ja bym zrezygnowała na Twoim miejscu.Nie chcę Cię straszyć,ale osobiście znam dziewczynę,która w 2 miesiącu spadła z rowera i poroniła.Zaznaczam,że była dobrą rowerzystką.Według mnie lepiej na zimne chuchać,w końcu jesteśmy za kogoś odowiedzialne.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 lip 2008, 07:39

Dzien dobry. Ja sie chcialam zameldowac :ico_haha_01:
U mnie taki skwar :ico_szoking: na dworze, ze zrezygnowalam z wycieczki nad morze :ico_placzek:
no ale poczekam do popoludnia,moze jednak sie jeszcze wybiore (jak sie ochlodzi na zewnatrz i bedzie juz mozna oddychac :-) ) Pozdrawiam Was mamuski z Waszego rana i zycze milego dnia :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

20 lip 2008, 08:54

dzien dobry wszystkim...ja juz po śniadanku.. :-) filmik był wcozraj fajny ale troszke długi i późnosie skończył ale wytrwałam.. :ico_haha_01:
dzis moze uda sie pojechać do bielska ale narazie mamy leniuszka..ogladam własnie nianie - i jak widze te rozwrzeszczane dzieciaki to modle sie tylko zeby dobrze wychowac moją dzidzie...i to mnie przeraza...czy sobie poradzę???

[ Dodano: 2008-07-20, 10:21 ]
jednak sie zebralismy ..wyruszamy... :-D :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 11:02

Witam wszystkich :-) , ja już też po śniadanku. My wczoraj byliśmy u znajomych na grillu i na ognisku, nawet było przyjemnie. :-) Miłego dnia! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lip 2008, 11:37

hej, hej :-)

to i ja na minutkę, przed kolejną wycieczką :-)

zasyłam całuski ze słonecznej póki co Szkocji i życzę miłej niedzieli wszystkim Styczniowym :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lip 2008, 12:22

To i ja się witam:)Właśnie wróciliśmy z Wystawy Psów Rasowych,teraz jakis obiadek a popołudniu do teściów na kawkę :-D
Miłych wypraw wszystkim życzę i pieknej pogody :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lip 2008, 19:09

hej laski:) ja dzis zwijalam sie z bolu 2 godziny:/ jajniki mnie bolaly i to strasznie ogolnie dzid mam parcie na nie ale i tak pewnie wszystklo ok po prostu maly rosnie ja nie bede miec laptopa bo meza kuzynka przyjchala z kanady i za bardzo po polsku nie umie i bedzie miala chociaz komp a ja u mamy jak bede napisze! zdrowka wam zycze:)

idziecie na usg 4D?? ja tak ale topiero pod koniec sierpnia :)

[ Dodano: 2008-07-20, 19:12 ]
i ja rowniez odradzam rower?? po co na co i tak przytyjesz!!! a jak masz byc szczupla po ciazy to bedziesz... a tak jestes nie powazna bo tylko narazasz swoje dziecko na stres i wysilek....

inne dziewczyny nie przejmuja sie ze tyja i ze beda grube po ciazy najwazniejsze jest malenstwo i z pasjii trzeba zrezygnowac

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lip 2008, 20:44

hej :-) to ja się melduję po wycieczce i że padam, bo się naspacerowałam, że szok :-) ale aż mi lepiej :-)
i ja rowniez odradzam rower?? po co na co i tak przytyjesz!!! a jak masz byc szczupla po ciazy to bedziesz... a tak jestes nie powazna bo tylko narazasz swoje dziecko na stres i wysilek....
inne dziewczyny nie przejmuja sie ze tyja i ze beda grube po ciazy najwazniejsze jest malenstwo i z pasjii trzeba zrezygnowac
i tu się nie zgodzę z Tobą, milutka204, bo właśnie wszyscy lekarze doradzają ruch... w ciąży powinno się przytyć nie więcej niz 13kg (taka norma podobno), a te laski, które bez opamiętania żrą (bo przecież mają fantastyczną wymówkę, bo "im się chce") tyją nawet po 25 do 35 kg :ico_puknij: to moim zdaniem już chore.
Trzeba się ruszać, a jak ktoś uprawiał sport przed ciążą to właśnie nie jest wskazane zaprzestanie... tylko umiarkowany wysiłek... przez ruch nie tylko dotleniamy organizm, ale również jest ruch jelit i nie ma zaparć i wychodzą z kobiety zbędne produkty przemiany, które dopiero mogą zaszkodzić dziecku. Mi, jako że jestem otyła sprzed ciąży, lekarz z Polski zalecił mnóstwo ruchu, żeby nie przytyć jeszcze więcej, nie powodować ucisków na kręgosłup trybem siedzącym i unikać zaparć...
ja mam ćwiczenia na DVD "Aktywne 9 miesięcy" i polecam je Wam, bo są specjalnie przygotowane dla ciężarnych...

noo, to się rozpisałam... sorki :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-07-21, 08:25 ]
dzień dobry z rana :-)

jak tam Styczniówki??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”