Lobby jabłkowe górą !!
 Lobby jabłkowe górą !! podanie soczku kilka kropelek ,ale musi być oczywiście słodka pomarańczka, u mojej córy w tym przypadku nie sprawdziła sie  dalej zaparcie nie mijało kiedy była niemowlęciem ,widocznie   zalezy od organizmu  nie każdemu może pomóc.
  podanie soczku kilka kropelek ,ale musi być oczywiście słodka pomarańczka, u mojej córy w tym przypadku nie sprawdziła sie  dalej zaparcie nie mijało kiedy była niemowlęciem ,widocznie   zalezy od organizmu  nie każdemu może pomóc.U tak małego dzieciaczka to normalne, że nie robi kupki (ja też przeszłam przez to i byłam u kilku lekarzy, ale wszyscy mnie uspokajali, że moje dziecko po prostu wszystko co zjada to wchłania i nic się nie marnuje, ale co się nadenerwowałam to moje). Jeśli jednak bardzo chcesz, to radziłabym ci raczej wodę (np. gerbera, bo ma atest, że dzieci mogą ją pić) a nie herbatki, bo one zawierają cukier. Woda zawsze jest dobra na zatwardzenia. Na pewno nie podawałabym czopków.Pomocy ! czy macie jakis skuteczne metody na zaparcia u noworodka (ma 10 dni), co moze pomóc oprócz przegotowanej wody???
u 10dniowego maluszka to faktycznie nie ma innego wyjścia jak dobra woda mineralna na zaparcia. co do gerbera, to słyszałam, że na zaparcia właśnie mają śliwki suszone w słoiczku, ale to dla starszych maluszków - powyżej 4 mies.U tak małego dzieciaczka to normalne, że nie robi kupki (ja też przeszłam przez to i byłam u kilku lekarzy, ale wszyscy mnie uspokajali, że moje dziecko po prostu wszystko co zjada to wchłania i nic się nie marnuje, ale co się nadenerwowałam to moje). Jeśli jednak bardzo chcesz, to radziłabym ci raczej wodę (np. gerbera, bo ma atest, że dzieci mogą ją pić) a nie herbatki, bo one zawierają cukier. Woda zawsze jest dobra na zatwardzenia. Na pewno nie podawałabym czopków.Pomocy ! czy macie jakis skuteczne metody na zaparcia u noworodka (ma 10 dni), co moze pomóc oprócz przegotowanej wody???
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość