Urszula34, mój mąż mi mówił, że kiedy zaczął dojrzewać, to nie tylko że się masturbował, ale zwód miał, gdy tylko sobie pomyślał o jakieś koleżance z klasy, że fajnie się odezwała, albo coś w tym rodzaju, nic pod kontekstem sexu. I szczerze czasem był bardzo zły sam na siebie, że mu się to dzieje, bo np : rozmawiał z kolegami i .... , albo zawsze rano budził się z zwodem i nawet nie mógł iść się wysikać, i musiał z tym fantem coś zrobić albo by się skichał z bólu.
Powiem wam, że w Polsce wiele się na ten temat nie mówi, ale tu w kanadzie to jest chleb powszedni i leśli się nie masturbujesz to właśnie wtedy o ciebie się nie pokoją!!
Troche inaczej ale szczerze, wolała bym dowiedzieć się tego od mamy niż od męża kiedy miałam 23 lata, że takie rzeczy chłopaki przechodzą i to jest czasem bolesne i wogóle nie zależne od nich, Hormony tak samo jak my to przechodzimy.
Porada lepiej pogadaj z nim na ten temat.
My z moją pasierbicą 11 letnią już rozmawialuiśmy na wiele tamatów, wie o okresie o tym jak dzieci się rodzą i zachodzi się w ciąże, akurat sama byłam przykłądem, dodatkowo musiałam przejść temat podpasek jak je zakładać i najgorse apropo pedowfili, gwałtu i molestowaniu bo to częscto chłopcą i dziewczynkom się zdarza i nie wiedzą dlaczego to tak jest. A najważniejsze nie trzymać tego jako tematu tabu, być szczerym i otwartym, są specjalne porady, artykuły i książki. Poszukaj !!!
Gratulacje z okazji posiadania kolejnego mężczyzny w domy.
My czekamy na naszą dziewczynke aby stała się kobietą !!!