ja już po śniadanku i wywiesiłam pranko.. słonka za dużo nie mam, ale mam nadzieję, że je chociaż wiaterek przewieje

a jak tam Wasze plany na dziś?
ja za pól godziny jadę z mężem do teściowej po jabłka, potem obiadek, mąż na 14 do pracy, a ja pewnie wybiorę się na herbatkę do sąsiadki.
a jak tam Wasze plany na dziś?
tak mam taką nadzieję, że się dowiem 11 sierpnia już nie mogę się doczekaćto masz fajnie... i mam nadzieję, że Ci lekarz szybko powiezakupy dla dzidzi sa po prostu przefajne
![]()
powiem Ci, że ja teraz pogadałam z dziewczynami, które niedawno rodziły i ubranka, które mam na liście to mówiły, że po 3-4 sztuki rozmiaru kupowały/miały. Najmniej mówią, żeby kupować 56cm, bo dzidzia szybko wyrasta, a ciuszki na 62 cm posłużą dłużej, ja pamiętam, że Młodemu podwijałam rękawki i było suprr, zresztą dzidzia leży najczęściej te pierwsze miesiące, więc lepiej nawet, żeby miała ciut luźniej...czym się sugerować przy wyborze ubranek dla takiego maleństwa? jaki rozmiar kupić? moje urodzi się w styczniu, prawie pod koniec więc pewnie musimy mu kupić same jakieś cieplejsze. dla mnie to czarna magia jeszcze z tymi ubrankami i wogóle wyprawką dla dziecka
oo, Donatka, to juz za 2 tygodnietak mam taką nadzieję, że się dowiem 11 sierpnia już nie mogę się doczekać![]()
Ja wybieram się po południu na ploty do koleżanki bo Małego teście biorą i mam wolnea jak tam Wasze plany na dziś?
aniabella, tak jak juz pisałysy wcześniej nie kupuj raczej zbyt wielu rzeczy w rozmiarze 56,lepiej 62 i tak większość dzieci w mniejszy rozmiar nie wchodzi albo wchodzi przez dwa tygodnie :ico_haha_01:Napewno musisz kupić kilka sztuk cieplejszych body,z flanelki są dobre i z długim rękawkiem.Kilka ciepłych pajacyków albo śpioszków,jakieś komplety spodni z bluzami albo sweterkami,kilka par rajstopek,bo w zimie zwykle wkłada się je pod portki.No i kombinezonek na zimę,ze dwie ciepłe czapeczki i parę rękawiczek,bez palców są najlepsze.mam pytanko do mam, które już mają dzieci: czym się sugerować przy wyborze ubranek dla takiego maleństwa? jaki rozmiar kupić?
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość