Awatar użytkownika
osita
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2008, 10:03

wiecie jak mi brzuch strzelił od zeszłego tygodia!!
moge sobie wyobrazic :ico_oczko: ja bylam u kolezanki w jedna niedziele i tydzien pozniej, w sob ona do mnie przyjechala. I pierwsze co powiedziala: CO CI SIE STALO??? :ico_szoking: no nic, w ciazy w koncu jestem :ico_haha_01: ze stanu, w ktorym ciezko bylo okreslic jakakolwiek ciaze stalam sie nagle torbaczem :-D Czulam jak napina sie skora, jak to wszystko "wychodzi" no i tyle :ico_oczko: Ale jak to ginek powiedzial, od 20 tc dziecko ma gwaltowny wzrost, tak wiec nasze brzuszki zapewne tez :ico_brawa_01:

No wlasnie, musimy galerie brzuchow zalozyc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2008, 10:28

hej grudniówki co tam u was slychac...? ja to dzis po lekarzach latałam ale zaden mnie nie przyjal tylko prywatnie moze byc,.... oj tam kupie sobie sachol i posmaruje sobie tam na dole pamietam ze troche popieklo ale przechodzilo mi :P

sluchajcie gupia jestem wiem... ale na ten moj prawie 18 tydzien nie cuzje bejbika i zadnych juz bąbelków boje sie ze cos jest nie tak???? :ico_placzek:

ale musze powiedziec ze brzuch strasznie mi wygielo do przodu....

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

02 sie 2008, 10:40

milutka204, nie martw się. Mój gin wczoraj powiedział że mamy prawo nie czuć ruchów jeszcze i to nic złego. ja mam drugą ciąże po drugiej i też mi powiedział że nie ma reguły.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 sie 2008, 10:49

No to ja tez sie przywitam mimo, ze Styczniowka :ico_haha_01: jestem ale termin mam na 2 stycznia, wiec tak do konca to nie wiadomo. Sama zreszta jestem wczesniakiem, bo tez mialam byc powitana na swiecie w polowie stycznia a pojawilam sie 5 grudnia :ico_szoking: Moze moja Fasola powtorzy historie swojej mamy :-D
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Grudnioweczki :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
osita

02 sie 2008, 10:50

milutka204, wiesz, to jest tak, ze przez kilka dni mozesz nie czuc dziecka na tym etapie :ico_oczko: ciesz sie, ze juz czujesz w ogole swoje malenstwo :ico_brawa_01: Ale jesli tak bardzo cie to denerwuje, przypomnij sobie, po czym malenstwo bylo bardziej aktywne i posil sie batonikiem, popij sokiem pomaranczowym... Byc moze poczujesz, choc gwarancji nie ma :ico_oczko: Z drugiej strony, rosnie ci brzuszek, macica sie rozciaga, moze malenstwo dostalo troche swobody i plywa sobie w swoim baseniku spokojnie zamiast pobudzac mamusine wnetrznosci do pracy :ico_oczko:

buuuuuch, jak goraco :ico_chory:

[ Dodano: 2008-08-02, 10:51 ]
oooooooooooooo, Sandrusia, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: witaj serdecznie i tutaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jak tam upaly w twojej czesci globu??? :-D

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 sie 2008, 11:02

jak tam upaly w twojej czesci globu???
powiem krotko - idzie zdechnac :ico_szoking:
osita, No i gratuluje chlopaka :ico_brawa_01: ja u siebie stawiam na dziewczyne.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2008, 12:39

Obrazek

dziewwczyny a to moj brzuszek dzisiejszy:P rozstepy mam po odchudzaniu bo schudlam 25 kg:P ale przyzwyczailam sie do nich teraz chociaz brzuch latwiej sie rzciaga:)

wlasnie przyszlam od brata jestem glodna jak wilk... zjadlam 2 kanapki ale to za malo!!!!!

u nas tez duszno a jestem z Lublina... podobno to dzis najgoretsze miasto.... i w ncy maja byc burze z gradem;|

asika82
4000 - letni staruszek

02 sie 2008, 16:08

Witam dziewczynki!
Dziękuję za uznanie mojego podpisowego zdjęcia. To podwieczorek w parku, karmę wszędzie gdzie Antoś tego potrzebuje.

Awatar użytkownika
osita

03 sie 2008, 10:36

idzie zdechnac :ico_szoking:
hahhahahha, witam w klubie :-D no i dzieki za gratulacje, a kiedy ty masz nastepne usg?
bo u nas dziewczynki cos wstydliwe sa i nie chca nozek rozlozyc :ico_haha_01: :ico_oczko:
schudlam 25 kg
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: rany! a w jakim czasie??? zreszta, gratuluje zapalu... ja nigdy sie nie odchudzalam, dzieki bogu nie potrzebuje... ale mysle ze baaaardzo ciezko by mi z tym bylo, bo kocham jesc :ico_sorki:
asika82, gratuluje takiego karmienia :ico_brawa_01: czasami jeszcze sa ludzie, ktorzy krytykuja jak widza karmiaca np w parku czy supermarkecie matke :ico_puknij: A przeciez my tez musimy wyjsc, nie wspominajac o zakupach i innych takich czynnosciach. A nie zawsze da sie zaprogramowac pore karmienia naszego brzdaca :ico_oczko: Ja tez nosilam bar ze soba i rozstawialam sie z nim tam, gdzie po prostu bylo trzeba :-D

a tak w ogole, dziendoberek!!!

caro

03 sie 2008, 14:30

Milutka nie martw się kochana, jeszcze będziesz narzekać na te kopniaki :ico_oczko: , a jak ostatnio ginowi mówiłam kiedy poczułam pierwsze ruchy to mi jakoś niespecjalnie chciał uwierzyć, że niby to za wcześnie :ico_noniewiem:

I gratuluje zrzucenia wagi :-) :-) , mój rekord to "tylko" -10 kg :-) , ja też mam rozstępy i też już się do nich przyzwyczaiłam :-)

Sandrusia no to moze faktyczmie bedziesz grudnióweczką :-) :-) , nie wiem czy dobrze mi się kojarzy, ale ty mieszkasz w Japonii, tak?

A u nas dziś dla odmiany zaczęło lać, jeszcze rano zdążyłam iść z juniorem na spacer- na szczęście :-) i kupiłam 3 body i śpiworek dla Filipka :-D

[ Dodano: 2008-08-03, 14:32 ]
asika a ja Ci zazdroszczę karmienia, ja niestety karmiłam bardzo krótko...mam nadzieję,ze teraz mi się uda....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”