kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

05 sie 2008, 08:38

hej, ja niewyspana, podugka o 4.20, Mat gorący temperatura 39,5.... czopek zapodany ja już cała w nerwach bo niby skąd ta temperatura....
Mat jeszcze śpi, co chwilę sprawdzam czy aby nie gorący... może zęby, może to 3 dniówka (druga :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ) sama nie weuim nie kaszle, kataru nie ma... trochę powiekszone węzły szyjne i pachwinowe... więc infekcja...

nie mówiłam Wam moi wcześniejsi lokatorzy nie zapłacili za prąd 1066 zł i musiałam zapłacić... próbuję odzyskać pieniądze już 500 zł mi dali dziś muszę jechać po 566... no a Mat i ta gorączka.... normalnie porażka... wczoraj był cholernie nieznośny ciągle tylko u mamusi... do Anity nie pójdzie płacze... do T też ie bardzo... no wychowałam maminsynka ciągle tylko spódniczka.... super....
mam nadzieję zę mu przejdzie w miarę szybko... a no może faktycznie to zęby bo jak byliśmy na szczepieniu to lekarka sama stwierdziła ze idą 4 ... no i ślini się niesamowicie.... w nonono mam te zęby :ico_zly:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

05 sie 2008, 09:30

hej
u mnie spokój (względny). W nocy z niedzieli na poniedziałek prawie wogóle nie spałam. Alicja była jakaś marudna. Spała tylko jak jej rękę trzymałam, wystarczyło że puściłam zaraz był lament. Dziś już spała w miarę normalnie, była tylko jedna pobudka na picie i musieliśmy ja przebrać, bo była cała mokra od potu. Czy wasze dzieci też sie tak masakrycznie pocą. W ciągu dnia muszę Alę przebrać przynajmniej 3razy, w nocy też trzeba zmienić bodzik. Śpi i biega po domu w samym bodziaku najczęściej na ramiączkach, więc raczej nie jest jej gorąco.

Dziś cały dzień mam zamiar sprzątać, prasować prać itp. Muszę w końcu doprowadzić mieszkanie do idealnej (w rozumieniu idealnej przy małym dziecku) czystości. Ostatnio trochę się zaniedbałam pod tym względem. A wiczorkiem lrobię sobie wieczór relaksu. Wanna pełna wody z pianką, maseczki wszędzie gdzie sie da, depilacja itp

o Ala się obudziła z pierwszej drzemki, trzeba będzie ama naszykować :-D

[ Dodano: 2008-08-05, 09:31 ]
kate_k82, to raczej nie możliwe eby była druga trzydniówka, tą chorobę dzieciaczki przechodzą tylko raz

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 09:40

hej

Mila ost sie przyzwyczaiła ze zaraz jak sie obudzi musi sie napic herbatki, daje jej butle do łózeczka i se popija, czasem potem jeszcze zasnie a czasem tak leniuchuje nawet z godz i wtedy ja sie wysypiam :ico_brawa_01:

zbora wspołczuje chorobska i tobie i Hani!!
jagodka czemu cie tak długo nie było?
ewcik Milka tez sie dosc mocno umie spocic, ja jej robie wtedy kapiel zeby ciałko sie nie kleiło, w nocy tez czesto jest mokra szczegolnie jak sa takie hyce ale sie nie wybudza wiec jej nie przebieram..
kate 1066zł za prad?? :ico_szoking: za 2 m-ce??czy juz dłuzej nie placili? :ico_olaboga: chyba na niezbyt rzetelnych lokatorów trafiłas :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

05 sie 2008, 09:59

ladybird23, Ala właśnie dlatego sie wybudza bo jest mokra :-) i też kąpię ją ostatnio 2 albo 3 razy dziennie

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 10:10

jejku laseczki a dlaczego te wasze dzieciaczki sie tak pocą?
moja spi w rampersie i jest przykryta kocykiem polarowym albo takim z dziurkami

a ja byłam nad jeziorem pisałam wam
z kolezanką i jej synkiem mlodszym o pol roku od jagody
fajnie bylo

aha no i wyszly nam dolne 4 nie wiem jak gora bo nie pozwala sprawdzic
takze jestesmy szcześliwymi posiadaczami 10 zębów

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 10:33

Hej ho .

Wczoraj odniosłam kolejny sukces na Allegro :ico_brawa_01: Sprzedałam komplet do chrztu :ico_brawa_01:

Wiktor też jest nieznośny przez te zęby :ico_olaboga: W nocy źle nam śpi, wybudza się z płaczem, masakra :ico_olaboga: Wczoraj nie spał mi w dzień a i tak wieczorem usnął dopiero o 21 :ico_olaboga:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 11:11

Mila pewnie te pocenie bedzie miała po tatusiu, bo A wystarczy praktycznie wziecie Mili na rece i juz ma pot na czole :ico_noniewiem:

jagodka a faktycznie pisałas cos o tym wyjezdzie..i tylko we dwie laski byłyscie bez facetow? :-)

u nas Milka ma zawsze drzemke przynajmniej raz dziennie...własnie teraz sobie ucina.. :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 11:52

Hej!!!
Glizdunia ale Wam tam wesoło musi być :-D A ze spaniem małej to nie wiem...widzisz, ona już o 11 gotowa na drzemkę...a jak wstanie o 13 to za Boga nie wytrzyma do 20...położę ją o 16 i po godzinie obudzę, może będzie lepiej.
Kate przybij piątkę, akurat wiem co znaczy gorączka nie wiadomo skąd...mam nadzieję, że powodem będą zęby, które wreszcie się pokażą i bęzie spokój. A lokatorów to masz...w ogóle kobieto To ciągle coś się dzieje u Ciebie...ech...
Ewcik ja właśnie skończyłam sprzątanie...ale na razie nie jest idealnie, bo i ja nie mam siły...Moja się nie poci...czasem, ale rzadko, śpi jak Jagódka w rampersie i pod narzutką...ale często się odkrywa i jest ok. Póko co, to ja się pocę...wyszłam spod prysznica dopiero, a już jestem mokra...a temperaturę mam niby...35,5!!! chyba idę po lepszy termometr...
Jagódka gratuluję zębulców!!! ja też chcę mieć już to za sobą...i fajnie, że Wam się ten wypad udał!
Kamizela śliczne zdjęcie Witkorka!!!

widzę, że większość dzieci źle sypia? Na szczęście teraz poszła spać bez marudzenia, na hasło "idziemy spać?" od razu stała przy łóżeczku i nawet na mleko nie czekała...wypiła w łóżeczku i padła...nawet odkurzacz przy otwartych drzwiach jej nie przeszkadzał...hurra!
za to ja umieram...dzięki kroplom katar ciut lepiej, ale całą noc tak kaszlałam, że chyba ledwo spałam. I jak pomyślę, że za dobre 2godziny zaczynam pracę i do 19 to płakać mi się chce...nie wiem jak dam radę...
lecę, papapapa!!!

a, może macie pomysł na nazwę mojego gabinetu??? będzie studio urody...ale nie wiem co dalej... :-D

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

05 sie 2008, 12:08

jagodka24, u nas nie ma szans żeby Ala spała w rampersie i jeszcze pod jakimkolwiek przykryciem.... śpi w samym bodziaku i przy otwartym oknie.

ladybird23, ja mam wrażenie że to pocenie się to ma po mnie. Podobno tak do 3roku zycia się pociłam że strach. Mama przebierała mnie i poszewkę na poduszkę kilka razy w nocy.
Przez to całe pocenie Ale dostała tyle potówek że strach. Nie wiem jak sobie z nimi poradzić. Kąpię w gencjanie na zmianę z krochmalem. Daję wapno. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

zborra, mnie jeszcze prasowanie zostało, ale muszę z tym poczekać na Mariusza, bo sama z deską i Alą nie będe walczyć. Posprzątane jest tak jak lubię. Czyściutko aż sie świeci, ale jeszcze tylko kilka minut póki Alicja śpi. Potem zabawki bedą na środku pokoju.

kamizela, :ico_brawa_01: za allegro

GLIZDUNIA, to szykuj sie szukuj na romantyczny wspólny wieczorek póki masz z kim Mayę zostawić. Ja jak będę w Wieluniu to Alicję zostawimy moim rodzicom i idziemy z moją kumpelą na winko, bo niedawno ślub brała i sie nawet nie pochwaliła. Ba nawet rodzice nie wiedzieli że ślub biorą. Tylko oni i świadkowie.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2008, 13:50

tak same bylysmy od wtorku do piatku a potem chlopaki przyjechali :)
fajowo bylo

to straszne z tym poceniem nie zazdroszcze

no wladnie daria to wy teraz szybciutko na romantyczny wypad do knajpy bo taka okazja moze sie dlugo nie powtorzyc

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”