Anuszka, dzięki za wsparcie :ico_buziaczki_big: i za info.
Czytałam ze polip przy porodzie naturalnym moze sam odpasc i nie jest wskazaniem do cc.Masz krwawienia przez polipa? Jak miałam cytologie robioną to zaczął o krwawic i się zastanawiam czy to nie bedzie miec wpływu na cytologie ??
A więc tak-moja mama jest pielegniarką na oddziale noworodkowym w moim mieście w związku z tym mam dostęp do najlepszych lekarzy.Jeden z nich (ordynator ginekologii) powiedział,że z takimi polipami nie robi się nic dopóki nie zaczną rosnąć,co w ciąży niestety zdarza się często
Powiedział też,że jeśli polip jest mały może odpaść w czasie porodu nie czyniąc żadnych szkód,ale zdarza się,że prowadzi to do silnego krwotoku z szyjki macicy,co wiadomo zwłaszcza podczas porodu jest ryzykowne,chociażby ze względu na ryzyko zakażenia matki lub dzidziusia.
Mój polip jest bardzo mały,póki co i mam nadzieję,że taki już zostanie.Zaczął lekko krwawić po ostatnim badaniu lekarskim,po prostu lekarz dziabnął go wziernikiem
Zaznaczam,że krwawienie jest naprawdę znikome.
Nie wiem jak z tą cytologią bo mam mieć ją dopiero w środę.Ale nie sądzę,żeby krwawienie z polipa miało jakiś wpływ na wynik cytologii.
Tak czy inaczej martwie się bo każda anomalia w ciąży jest według mnie powodem do troski,w końcu nie martwimy się tylko o siebie
madzia22, napisz jak będziesz znała wynik cytologii.Pozdrawiam i mam nadzieję,że Cię nie przeraziłam