Aniafs-szczerze mówiac to ja tez nie rozumiem tych suwaczkow...
te tik-takowe klamia po prostu

jesli sie przyjrzycie kazdego dnia, to... moze skakac o kilka dni codziennie

zalozcie inny, ten ma jakis blad w oprogramowaniu, niestety
Osita,ja wczoraj cały wieczór neta nie miałam, więc nic nie "naskrobałam".
usprawiedliwiona

a bole glowy... no coz, czekasz na malego mezczyzne ktory przyprawi cie jeszcze o wiele boli

te bole sa spowodowane ponoc wydzielaniem sie meskich hormonow przez naszych szkrabkow, ale... mnie to wcale nie cieszy

bo nie cierpie bolu glowy
milutka204, wiesz, naprawde musisz przestac myslec o ruchach dziecka

wiem, ze latwo powiedziec, ale... jak bedziesz tak sie tym zamartwiac, to wplynie to na dziecko. twoje hustawki nastrojow, stres zwiazany z tesciowa i mieszkaniem no i dodatkowo ruchami to wcale nie najlepsze srodowisko dla dziecka. malenstwo moze byc przerazone i siedzi cicho

daj sobie tydzien luzu, powiedz sobie moze ze za tydzien poczujesz a teraz zajmij sie joga czy innymi cwiczeniami wyciszajacymi

poszukaj mieszkania, pomysl o tym, jak przyjemnie jest je urzadzac... zrelaksuj sie, poprzytulaj z mezem bez myslenia o maluchu no i w ogole najlepiej zapomnij o tym co tam w srodku powinno sie dziac. zobaczysz, ze wtedy szybciutko dzidzia sie odezwie, moze czeka na odpowiedni moment zeby cie powiadomic jak bardzo cie kocha slodkim kopniaczkiem, ale ty swoimi nerwami po prostu uniemozliwiasz mu to