Awatar użytkownika
Ela28
Śmigam już bez trzymanki po forumku

13 sie 2008, 08:47

cześć :)

MAciuś swietnie gada, a może on rolnikiem chciałby zostać? ;)

Chyba faktycznie mnie przewiało, bo ucho i szyja kłują a innych objawów brak...

Ale mam dosyć tej duchoty, wczoraj się ugotowałam, dziś pochmurno ale też ciepło jak na razie :/

Anetko, u nas mycie zębów wygląda kiepsko, Jaś na początku lubił i mył, a teraz nie chcę, no i przeciez go nie zmuszę :/

Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

13 sie 2008, 11:04

Dzień dobry :-)

Stawiam kawkę na dobry dzień (mimo, że już 11)

Eluś pewnie, nie ma co zmuszać. U nas na szczęście Wiki uwielbia myć ząbki :-)

Awatar użytkownika
Kasiulka28
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

13 sie 2008, 12:08

Witam

My już w domu, wymiana rur zakończona i w końcu mam porządek :ico_haha_01:

EDULITA strasznie smutne wiadomości... bardzo Ci współczuję ale jeszcze bardziej tej Twojej kuzynce, tak się pewno cieszyła na własny ślub a tu taki dramat :ico_placzek: Boże jakie to wszystko niesprawiedliwe...

ASIA to co jutro jakiś mały występ w nowej bieliźnie????? :-D Co do łóżeczka to przestań czekać aż sama Ci wyjdzie bo jeszcze sobie krzywdę nasza rybeczka zrobi :ico_oczko: :ico_haha_01:

FELICITY ja już przerobiłam etap księgowej i pomimo tego, że nadal jestem zatrudniona w biurze rachunkowym to nie chcę tam wracać. Lubię taką cyfrową robotę ale nie chcę żyć jak księgowa czyli comiesięczny stres przed 20-stym (podatki). A już żartów typu "księgowa to może chorować ale po 20-stym, iść na urlop po 20-stym, rodzić dzieci po 20-stym" to po prostu nie mogę słuchać :ico_haha_01: Mam jeszcze trochę czasu na przebranżowienie a Tobie życzę wytrwałości :ico_brawa_01:

ELA jak mnie boli ucho to sobie podgrzewam poduchą elektryczną :-) Co do spania to u nas Konrad trafia do łóżka po kołysance na MINI MINI, która jest tuż przed 20. Ona go wycisza a zasypia różnie, przeważnie po 15 minutach ale co się nagada to nasze :-D :-D :-D Teraz jak ma dorosłe łóżko to oczywiście próbuje schodzić ale mój mąż stanowczo mówi "Konrad do łóżka" i ten bez dyskusji wraca :-)

ANETA z myciem zębów nie ma problemów, Konrad jak słyszy hasło to sam maszeruje do łazienki tylko że my jeszcze nie wprowadziliśmy pasty i myje tylko wodą więc może dlatego lubi :-D :-D :-D

CHLOE wyślij fotki a zwłaszcza Maciusia ze swoją nową miłością :ico_oczko: :-D

Zachwalacie te "szczebelki" bo Wasze dzieciaczki nie budzą się w nocy. U nas to był koszmar, co pobudka to krzyk, czasami wstawaliśmy nawet co godzinę :ico_zly: W ciągu miesiąca były jedna lub dwie noce przespane bez żadnej pobudki. A teraz? Mąż mój wstaje najwyżej raz i to coraz rzadziej :ico_brawa_01: A rano jak nas woła ok.7 to go wtedy też wołamy aby nauczył się przychodzić sam (bo się trochę boi) i to jest cudowne.... w końcu nie musimy wstawać i go wyjmować :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Najpiękniejsze są te ranne pieszczoty w naszym łóżku, całujemy się, gilgotamy i śmiejemy, a on jest przeszczęśliwy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
asiapanda

13 sie 2008, 13:47

Ja już mam plan. W urodzinki Wiki robię rewolte w jej pokoiku, zamieniamy go na dziewczęcy pokoik, łóżeczko won i już :-D Mam już koncepcję. Ale mam stesa, bo wiem, że Wiki jak ją wyciągniemy z łóżeczka to i do 24 potrafi biegać, więc obawiam się, że nici z wolnego czasu po 22. Ale kiedyś musze wymienić to łóżeczko.
Faktycznie w nocy mamy luksior, Wiki jak już zaśnie do rana jej nie ma. Dziś obudziła się po 10.

Sądziłam że robi się grzeczniejsza, a ona wpada w złość jak jej czegoś brobię lub nie dam. Gryzie swoje rączki, rzuca na oślep czym popadnie, kopie, bije, wrzeszczy. A ja stoje jak słup soli, no bo co można :ico_olaboga:

Mąż też, dzwoni ze spaceru, że ona szaleje, czy to faktycznie ten bunt dwulatka...

Kasiu ty pisz jak brzusio :-D i faktycznie masz rację ---> Eluś poducha w ruch i już.
A wracając do mycia ząbków, Wiki to właśnie chyba tą pastę lubi, ma elmex dla dzieci i jakby mogła to całą by pożarła :)

A co do mojego święta jutro, to nic nie planuje bo wtedy nigdy nic z tego nie wychodzi. Mój mąż tez dziś tak sobie żartuje "Tyle jest tych rocznic, a to ślubu, a to bycia razem" Jemu to czasem egal :ico_zly:

chloe1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

13 sie 2008, 14:45

:-) Cześć!
asiu, to trzecia rocznica :-) My swoją trzecią obchodziliśmy w lipcu. To mamy podobny, małżeński staż :ico_haha_01: Maciuś też sobie gryzie rączki, gdy się złości.
kasiulka, nie mam takich zdjęć. Nie mogłam ich zrobić, bo musiałam pilnować Macieja, chętnie wszedłby krowie między nogi :-D i łapał ją za cycki. A z zawodem księgowej masz rację, moja mama właśnie tak miała. Wakacje po 20tym, straszny stres i mnóstwo pracy w grudniu. Na szczęście już od roku jest na emeryturce :ico_brawa_01:
Elu, a ty jak się czujesz??
Anetko, Maciej jeszcze nie używa pasty do zębów. Nawet tego nie próbowałam :ico_wstydzioch: , myślę, że by ją zjadł. Na razie mały ma 12 ząbków i najlepiej by mył zęby naszymi szczoteczkami :ico_haha_01: .
Nawet wam nie pisałam, że w niedzielę miałam dolegliwości żołądkowe- lżejszą odmianę grypy jelitowej a wczoraj okazało się, że Maciuś to świństwo ode mnie złapał. Wieczorem wymiotował, w nocy miał gorączkę. Teraz tylko stan podgorączkowy. Kurcze ciągle coś się przypląta :ico_chory:

Awatar użytkownika
asiapanda

13 sie 2008, 15:06

Dużo zdrówka dla Was Chloe, oby cholerstwo szybko przeszło

Chyba Edytka tydzień po mnie obchodzi też rocznicę :-D i chyba też trzecią.

Kurcze 3 rocznica, a poznaliśmy się niecałe 5 lat temu, razem niecałe 4 lata jesteśmy, dziecko ma 2 latka (prawie) :-D

Awatar użytkownika
Kasiulka28
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

13 sie 2008, 15:28

musiałam pilnować Macieja, chętnie wszedłby krowie między nogi :-D i łapał ją za cycki.

CHLOE no to teraz ja padłam na cycki ale ze śmiechu :ico_smiechbig:

ASIA podoba mi się Twój plan :ico_brawa_01: Myślę, że to będzie najlepszy prezent urodzinowy dla Wiki :-) Brzuch mi wciąż rośnie :ico_szoking: za 3 dni będę miała studniówkę więc jak coś to zapraszam :-D :-D :-D A ta pasta elmex ma jakieś smaki do wyboru???

Awatar użytkownika
asiapanda

13 sie 2008, 16:38

Wiesz co chyba nie Kasiu, ale jest bardziej słodsza, generalnie mnie chodziło o ty by przyzwyczaić Wiki do pasty, do jej smaku (pasty), ale ona jest wszystkożerna, zwykłą paste też zjada :-D

Awatar użytkownika
Ela28

14 sie 2008, 08:03

znowu pierwsza!

kurcze, dziewczyny, nie mam poduszki elektrycznej w domu!

miłego dnia,
się rozpisałam - Jaś się dorwał ;)

Awatar użytkownika
edulita

14 sie 2008, 10:38

Witam dziewczynki i dziękuje za słowa otuchy - wczoraj był pogrzeb strasznie sie splakalam :ico_placzek:
Nie czytalam dokładnie :ico_wstydzioch: ale nadrobie obiecuje. Asiu - my tak jak pisałaś w tym roku 3 rocznice obchodzimy (20 sierpnia) co do prezentu czy niespodzianki to nie wiem bo ja akurat bede z Niki nad morzem a Marcin tu w Gorzowie :ico_noniewiem:
Pisałyscie o pastach do ząbków i o ich myciu :ico_haha_02: Niki bardzo chetnie myje zeby nawet za chetnie mogla by cały dzień latac ze szczoteczka do zębów pasty używay colgate o smaku pomarańczowym (chetnie ja zjada :-D )
Chloe, - co to sie do ciebie za cholerstwo przyplątało mam nadzieje ze nic poważnego i szybko minie, zdrówka zycze :ico_buziaczki_big:elu[b/] Zdjęć kwiatków nie dostałam :-? wogóle mam pusta skrzynke nikt mi nic nie wysyła - tylko spamy dostaje
Kasiulka - studniówka :ico_brawa_01: leci tak szybko a jescze niedawno fasolka była :ico_haha_02:
To tyle na razie z tego co przeczytalam jezeli o kimś zapomnialam to przepraszam :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-08-14, 10:41 ]
Asiu - :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: z okazji rocznicy Chloe, - dla was również choc juz spóźnione :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”