basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2008, 09:28

Anuszka, witam
Tak chodzi mi znieczulenie zewnatrzoponowe,tez slyszalam ze jest w tym szpitalu bezpłatne ,ale podaje sie go na polecenie lekarza, nie wiem jak jest jak sie samemu o nie poprosi to czy nie trzeba wtedy zapalcic, jak bede na ktg to zapytam poprostu.
monika83,
monika83 pisze:tylko malutka bardzo spokojna dzisiaj,az mnie troche martwi moja kruszynka
nie matrw sie moja tez jest sata spokojna od 4 dni juz i tez sie martwilam, pytalam lekarki a ona ze to juz normalne na tym etapie ciazy, gdyby dziecko nie dawalo znac o sobie od 6 do........ godzin to wtedy mozna sie martwic. :-) moja zuzia np, dzis cala noc sie nie ruszala a jak tylko wstalam to juz dala mi popalic.
u mnie tez nic nie zapowiada porodu czuje sie znow tak jak w 7 miesiacu ciazy :ico_oczko: ja namawiam maja coreczke ze tutaj jest fajnie ze mamusia ma dla niej pyszne mleczko i w ogole a ona nic :-) milego dnia wam zycze z kawką i torcikiem.

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

02 mar 2008, 09:47

a mój lekarz mówi że właśnie na końcówce teraz mam liczyć ruchy dziecka, wyznaczyć sobie godzie np od 13-14 i liczyć, nie może byc mniej ruchów jak 10, to jest ok

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2008, 09:51

lalunia pisze:a mój lekarz mówi że właśnie na końcówce teraz mam liczyć ruchy dziecka, wyznaczyć sobie godzie np od 13-14 i liczyć, nie może byc mniej ruchów jak 10, to jest ok
tak zgadzam sie tak nam kazali tez w szpitalu robic, ale ja nie licze tych ruchow bo w ciagu 2 godzin to ona sie ruszy ze 120 razy :-)

[ Dodano: 2008-03-02, 08:51 ]
nam kazali sobie wybrac 2 godziny w ciagu dnia :-)

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 11:48

Dzien dobry dziewczyny :-)

Awatar użytkownika
lalunia

02 mar 2008, 11:55

czesc Anuszka

Awatar użytkownika
Madi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

02 mar 2008, 11:58

Cześć dziewczyny :ico_ciezarowka:
Emilka, gratulacje, jest boski :ico_buziaczki_big:
Ja jutro o 14-tej mam wizyte u lekarza. Wyznaczy mi termin cesarki. Mam nadzieję, że Tymek poczeka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 12:01

Lallunia, dobrze, ze dostalas leki, musisz byc w pelni w formie... i jak z mezem? u Ciebie tylko 12 dni, ale to leci, prawda?
:ico_oczko:
Jak sie dzis czujecie? Mnie wczoraj caly dzien bolal jak na okres i to intensywniej niz zwykle, ale dzis juz lepiej. Kiedy sie to w koncu zacznie? chyba sie zglosze na izbe przyjec we wtoek lub srode, niech zdecyduja... mam prawo miec przeciez obawy, nie?

Awatar użytkownika
lalunia

02 mar 2008, 12:09

Madi a przypomnij mi dlaczego cesarke?? podobno to strasznie boli jak sie goi :/

Anuszka, lepiej sie czujemy ale mała coś leniwa sie zrobiłą, zaraz sie położe i popukam do niej, może odpowie kopniakami co do męża hmmmmmm ciężko, mówi że musi jechać bo już jest zgłoszony do tego wyjazdu gdzies tam :ico_zly: i że szybko wróci, mówi że będzie najpóźniej w niedziele hmmmmmmm

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 12:47

[size=150]zapraszam do radosnych ogloszen, urodzila wlasnie ostatnia lutówka [/size] :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Madi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

02 mar 2008, 12:49

Pewnie boli, ale mój pierwszy "naturalny" poród to był horor, trwał prawie dwie doby i pękła mi miednica jak wyciskali mi dziecko :ico_placzek: dlatego tym razem wolę cesarkę z dwóch powodów, bo bardzo się boję że byłoby tak samo i że tym razem zamiast mnie, mogliby połamać dziecko. Mój Grześ ponad trzy dni wymiotował wodami płodowymi prze ten długi poród był wykończony, musiałam go na siłę karmić bo spał przez cały czas. A lekarze tyko rozłożyli ręcę, bo na caesarkę było "za późno". Nikt nie traktował mnie poważnie,bo rodziłam pierwszy raz :ico_olaboga: Polskie realia. Jak się zacznie wcześniej to spróbuje, mam zamówioną położną i lekarza, więc pewnie zauważą jak będzie tak samo, czuję się bezpieczniej. Ale lekarz, który odbierał Grzesia powiedział, że mam coś nie tak z kościami w miednicy i dlatego dziecko utyka i nie chce wyjść. Więc liczę na to, że Tymek wytrzyma do terminu cesarki. Nie chcę się "podwójnie" męczyć i denerwować :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”