eSKa
4000 - letni staruszek

02 mar 2008, 21:11

eSKa sliczne zdjecia Olusia!!!
eSKa, Oluś super wygląda! Zuzia jeszcze cały czas w kombinezoniku podróżuje.
Dzieki , dzięki :ico_sorki: Kocura Olusia przestałam pakować w kombinezon jakiś tydzień temu i teraz jak jedziemy autem to ma spodnie i kurtke ale do wózka dalej kombinezon zakładam, no chyba że kupie w końcu tę spacerówke to wtedy musi się jakoś prezentować i też kombinezon pójdzie w kąt :ico_oczko: (chyba że zimno będzie)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 21:48

Hej dziewczyny,

sorki ze wczoraj mnie nie bylo ale weekend zawsze mam jakis zajety pierdolami ;-)
Dzis bylam z Zuzia na basenie a J. zostal z Nell w domu i bylo fajnie. Odpoczelam od tej marudy bo ostatnio to chyba jakis szatan wstapil w to dziecko: jest super jak mnie widzi, tylko wychodze z pokoju a ta w ryk. Ale nie taki cichy, tylko wrzask, jakby sie bala czegos :-( I sama nie wiem brac ja wtedy na raczki czy nie. Bo nie chce jej tak nauczyc. Do tej pory aniolka mialam. Dolne dziaselka sa strasznie czerwone, dzis dalam jej gryzaka z lodowki i tak go gryzla ze szok. Bidusia....

Oczywiscie, sie naczytalam i polowe zapomnialam...
Widzialam zdjecia Szymcia w nowej furze no i super wyglada i Szymus i wozio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Piekne zdjatko Olusia w niebieskiej kurteczce czy misiu... Strasznie mi sie podoba :-) no i reszta exxxxtra :-) Madry chlopaczek ze juz teraz oferty przeglada. No i mialam sie pytac czy to ty maszw domku tak ladnie sciane zrobiona? Chodzi mi o te okienka . Strasznie mi sie podoba :-)

Sto lat dla Misia :ico_tort: Ale chlopaka mamy duzego na forum :ico_brawa_01:

Nie moge odtworzyc filmika Zuzi, bo mam zly transfer teraz. Ale na pewno pozniej obejrze :ico_brawa_01:

Dominisiu, ale mam fajowego zieciunia :-) I ja ci dam inne Laski ;-) Nell jak to prawdziwa kobieta musi Jasia nieco zazdrosnym uczynic, aby wreszcie do konkretow przeszedl . Mamusina szkola :-D ;-) No i wozio extra. Ciesze sie ze niedlugo go na zywo zobacze :)

Cos jeszcze do Agi mialam... kurde zapomnialam....aaaa, te OCZY !!! No nie wierze ze takie moga byc prawdziwe!!!! Przepiekne!!! :-) I jezyczek pierwsza klasa :-)

My wychodzimy na spacer codziennie, przy kazdej pogodzie, bo gdybym chciala czekac az nie bedzie wialo to do lipca bym czekala :-) My juz zahartowane i poki co nie bylo tak zle. Raz tylko gonilam folie od wozka bo mi na przeciagu zdmuchnelo (rzepy sie odkleily :-) )

A na spacerki w kombinezonie nie chodzimy w ogole. Miala takiego Misia ale juz wyrosla z niego a na taki prawdziwy kombinezon to jest tu za cieplo. W tym roku temp ponizej zera byla chyba ze 2 razy, tyle ze wieje ale do tego raczej kombinezon nie pomoze. Nell jezdzi w swterkach, takich cieplutkich, z kapturkiem, pod spod bluzeczka i body, czpusia bawelniana na uszka i kapturek od swterka. No i wsadzam ja w taaaki spiwor ze nawet Emma by go nie przewiala. Poa tym mam bardzo zabudowany wozio, wiec mala na pewno nie marznie :-)

strsznie sie z J poklocilam wiec teraz pedze do wanny plus piwko :-) polskie :-)

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

02 mar 2008, 21:50

Ja wogole jakos rzadko uzywam kombinezonu, Jasiu mial moze kilka razy... Mi sie wydaje ze jemu bylo za goraco, a w tym roku jakis specjalnych mrozow nie bylo.

K. wrocil ze Szwecji kupil jakies sloiczki dla Jasia i soczki jestem bardzo zadowolona! No i kupil Jasiowi takiego pluszaka tygryska.

Kolorowych snow!!

[ Dodano: 2008-03-02, 20:53 ]
Mamo Zuzi wlasnie o Tobie myslalam. Dobrze ze jestes, tylko ze szkoda ze z J. poklocona...

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 23:08

A Wy juz pewno śpicie...
strsznie sie z J poklocilam
uuuu.... to niedobrze...

Dobrej nocki i do jutra!

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

02 mar 2008, 23:11

Dziewczyny naprawdę warto jedna lub dwie noce przemęczyć i przeczekać płakanie.
no sluchajcie na razie jestem twarda...Darek zasnął 19.15 i jeszcze się nie obudził :ico_brawa_01: todla mnie szok...ale walczę z nim cały czas smoczka daję jak się kręci, no bo się kręcił z 5 razy, i pieluszkę :ico_brawa_01: a normalnie to już by jadł z piersi...aha i w łóżeczku śpi :ico_brawa_01: kciuków nie puszczajcie do rana :ico_sorki:

ESKA Oluś jak model jakiś :ico_brawa_01: świetnie ubrany i bardzo mi się podoba jego czapeczka :-D :ico_brawa_01:
oto moja Zuzia :-)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla mamy i Zuzia piękniutka :-D
K. w Szwecji i mam samotna niedziele. :ico_placzek:
K. wrocil ze Szwecji kupil jakies sloiczki dla Jasia i soczki jestem bardzo zadowolona! No i kupil Jasiowi takiego pluszaka tygryska.
no widzisz mąż zakupy kupił to i smutek przeszedł :-)
jest super jak mnie widzi, tylko wychodze z pokoju a ta w ryk.
no wiem coś o tym :ico_noniewiem: u mnie też mamisynek rośnie :ico_szoking:
.aaaa, te OCZY !!!
hihihi no :ico_sorki: zaczarował Was wszystkie mój syn nimi :-D
I jezyczek pierwsza klasa :-)
no to mi się nie za bardzo uśmiecha, że już tak wcześnie na niego babeczki łapie :ico_oczko:
bo gdybym chciala czekac az nie bedzie wialo to do lipca bym czekala :-)
kurcze i u mnie non stop wieje, chyba muszę ich do tego wiaterku przyzwyczaić....bo d...z domu nie ruszę :ico_noniewiem:
strsznie sie z J poklocilam wiec teraz pedze do wanny
hmmm.....czyli sama :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2008, 23:14

kciuków nie puszczajcie do rana
kciuki trzymam!
Będzie dobrze. Tylko pewno i tak się nie wyśpisz, bo będziesz nasłuchiwać. Ja tak miałam na początku jak Zuzia zaczynała przesypiać całe noce- to ja się budziłam, bo ta cisza mnie niepokoiła.... :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-03-02, 22:15 ]
dla mamy i Zuzia piękniutka
dziękujemy! Niezły ze mnie operator :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 mar 2008, 09:43

Witam

Ja dziś całą noc nie spałam bo tak się martwiłam o Krystianka. Wczoraj ciągle płakał i ulewał. Ale to co wczoraj się działo to było najgorsze. I wieczorem rozbieramy Go a pielucha suchuteńka :ico_szoking: 5 godzin nie sikał :ico_olaboga: Ja oczywiście w ryk bo myślałam, że nerki Mu nie pracują albo sie odwodnił :ico_placzek: Ale poleżał 5 minut bez pieluchy i zrobił wreszcie siku. Dziś jadę już na 100% do lekarza bo teraz widzę, że nie wymyślam sobie tylko naprawde Mu coś jest. I ciągle ma czerwone policzki ale temperatury nie ma. Mam nadzieje że to nic poważnego :ico_placzek:

eSKa, śliczne zdjęcia Olusia wkleiłaś. Fajny z Niego facet. Super wygląda w czapusi na zdjęciu z tatusiam :-D
Ale nie taki cichy, tylko wrzask, jakby sie bala czegos
mam ostatnio to samo. Moje dziecko nigdy nie płakało a teraz to ciągle by na rączkach siedział ale tylko u mnie. Ale nie ma czerwonych dziąsełek i ząbki chyba jeszcze nie wychodzą :ico_noniewiem:
strsznie sie z J poklocilam wiec teraz pedze do wanny plus piwko :-) polskie :-)
mam nadzieje, żę już jest zgoda :-)
no sluchajcie na razie jestem twarda...Darek zasnął 19.15 i jeszcze się nie obudził :ico_brawa_01: todla mnie szok...ale walczę z nim cały czas smoczka daję jak się kręci, no bo się kręcił z 5 razy, i pieluszkę :ico_brawa_01: a normalnie to już by jadł z piersi...aha i w łóżeczku śpi :ico_brawa_01: kciuków nie puszczajcie do rana
mam nadzieję, że się udało :ico_oczko: .

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

03 mar 2008, 11:22

Dziewczyny naprawdę warto jedna lub dwie noce przemęczyć i przeczekać płakanie.
Nam się teraz tak fajnie śpi. Nam wystarczyło pół godziny miesiąc temu i Mały już nie je co godzinkę. Mamy tylko 2 karmienia i nie ma płaczów w nocy.
Tylko trzeba naprawdę myśleć, że robi się dobrze i sie nie poddawać. MI się aż chciało płakać jak widziałam jak Mały patrzy tymi słodkimi zapłakanymi oczkami i prosi o mleczko :ico_placzek:
Kicia10, mi lekarka powiedziała, że Krystianek dlatego tak budził się z płaczem bo brzuszek Go bolał z powodu ciągłego jedzenia.

Ja daje małemu butelkę tak o 24 i w nocy nie daje mu więcej jeść :ico_nienie: próbowałam już przeczekać ale on zaczyna jeszcze bardziej płakać no i nie wydaje mi się że budzi się bo od jedzenia bo boli brzuszek bo on wcale dużo nie je.Kiedys budził sie tylko raz a teraz chyba z 8.Nie wiem dlaczego tak jest,już próbowałam wszystkiego dziś znów,równo co godzina pobudka,wezmę go na rączki dam herbatki i smoczka i śpi dalej.Wiecie jestem już tym strasznie zmęczona :ico_placzek: :ico_placzek:

Ania pisz jak wrócicie co lekarz wam powiedział.
Eska i jak zakupy,kupiłaś wózek??A Oluś był z wami na zakupach??
Zdjęcia super,też mały przystojniak ten Oluś i widzę że buciki chyba kupiłaś a się nie pochwaliłaś :ico_nienie: bardzo fajne.
Kocura Zuzi jaka słodka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: śliczna dziewczynka :-D
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dla mamusi.

Zmykam gotować zupkę i potem na spacerek,buźka.

eSKa
4000 - letni staruszek

03 mar 2008, 11:30

Witam,
ale fajnie jak tak z rana można od razu na tt wskoczyć :-D

Kocura wczoraj obejrzałam filmik z Zuzią ale zapomnialam o tym napisać :ico_wstydzioch: Oj zrobiła na mnie ta mała kobitka wrażenie, nie wiedziałam że takie obracanie z plecków na brzuszek może tak łatwo wychodzić :ico_szoking: , zwinna ta twoja Zuzka oj zwinna, uśmiałam się jak zobaczylam jak ona cała się trzesie przy tej grzechotce :-D
Oj mój Olo to całe lata za murzynami :ico_olaboga: kiedy on będzie takie wygibasy robił on nic tylko gdera i gdera a takie słowa mu wychodzą że czasem w szoku jestem i ten jego przeraźliwy pisk że aż bębenki pękają :ico_olaboga:
Ostatnio jednak zauważyłam że w końcu zainteresował się swoimi nóżkami i teraz już za nie łapie wiec jakieś postępy są :ico_oczko:
Piekne zdjatko Olusia w niebieskiej kurteczce czy misiu... Strasznie mi sie podoba no i reszta exxxxtra
śliczne zdjęcia Olusia wkleiłaś. Fajny z Niego facet ....
Oluś jak model jakiś świetnie ubrany i bardzo mi się podoba jego czapeczka
Dziękujemy :ico_sorki: :ico_sorki: Ja to się śmieje że moje dziecko to prawie całe szmateksowe :-D ale ciiiiiiii :ico_wstydzioch: Ale czapeczka akurat z targowiska :ico_haha_02:
No i mialam sie pytac czy to ty maszw domku tak ladnie sciane zrobiona? Chodzi mi o te okienka
tak to u mnie, ta ścianka oddziela kuchnie od pokoiku z komputerem (w pokoiku ciemno bo jest malutkie okienko wiec trzeba było coś wymyślic zeby troche więcej światła wpadało)
Ja wogole jakos rzadko uzywam kombinezonu, Jasiu mial moze kilka razy...
Olek też ten prawdziwy gruby kombinezon miał na sobie kilka razy, w sumie to całą zimę korzystałam z kombinezonu polarowego.
walczę z nim cały czas smoczka daję jak się kręci, no bo się kręcił z 5 razy, i pieluszkę a normalnie to już by jadł z piersi...aha i w łóżeczku śpi kciuków nie puszczajcie do rana
NO juz mnie ciekawośc zżera jak tam po tej nocce żyjecie :ico_oczko:
Wczoraj ciągle płakał i ulewał. Ale to co wczoraj się działo to było najgorsze. I wieczorem rozbieramy Go a pielucha suchuteńka 5 godzin nie sikał Ja oczywiście w ryk bo myślałam, że nerki Mu nie pracują albo sie odwodnił
O jejku to musieliście się najeśc strachu , nie ma co , jak masz sie tak niepokoić to faktycznie lepiej do lekarza isć. Daj znać co tam doktorek stwierdził.

Mamo Zuzi co to znowu za kłotnie z twoim J ?? :ico_nienie:
Mam nadzieje że juz się na siebie nie gniewacie :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-03, 10:34 ]
Eska i jak zakupy,kupiłaś wózek??A Oluś był z wami na zakupach??
Zdjęcia super,też mały przystojniak ten Oluś i widzę że buciki chyba kupiłaś a się nie pochwaliłaś bardzo fajne.
Kicia zakupy jak zwykle - KLAPA :ico_placzek: w tym sklepie było tylko kilka wózków Chicco i koniec a w drugim kupa ciuszków, zabawek , wanienki , foteliki ale wózków brak :ico_zly:
Już teraz nie będe nic pisała jak będe sie wybierac bo nic tylk zapeszam :-D Teraz dowiecie sie jak wózek będzie juz nasz :ico_oczko:

A butki wygrzebałam z szafy bo mi się przypomniało że Olek dostał w paczce z męza pracy.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 mar 2008, 11:54

Hej dziewczynki ja na chwilke zaraz uciekam do pracy.

Niania ta co miala być, coś jej wypadło w domu i dlatego nie przyjechała.

obiecane zdjatka
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”