Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2008, 20:39

trudno powiedziec, bo zdjecie jest "przeczerwienione". Musialabys zrobic fote w swietle dzinnym :-)

AniaZaba, ponoc prawie wszystkie dzieci rodza sie z niebieskimi oczami, a do roku juz kolor sie "stabilizuje" i zosatje na zawsze :-)

MOj ma od poczatku niebieskie i pewnie tak zosatnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

23 sie 2008, 21:56

Sylwia.O., na allegro też wystawiacie ubranka ?
Wystawiałam troche ale nie szło ale jak coś kogos interesuje to moge wystawić
Mam pytanko czy wasze dzieci kolor oczu mają taki sam z jakim sie urodziły?
około 6 miesiąca życia dziecka zaczyna się stabilizować kolor oczu i potem zostaje już taki do konca zycia.
jaki to kolorek oczu Franulka ?
Mi sie wydaje że zmieniaja się na piwne

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

23 sie 2008, 22:29

witam
asia u nas to samo ja mam niebieskie maz piwne a mala jak sie urodzil to miala takie bardzo ciemne nie wiem jaki to kolor take szare i teraz to samo co u ciebie piwnych nie ma ale takie chyba ciemno brazowe samej mi trudno okreslic,ale najwazniejsze ze sa sliczne :-D

[ Dodano: 2008-08-23, 22:38 ]
no i mala niestety sie chyba rozchorowala,maz najpierw mnie zarazil a teraz i malutka :ico_zly: dzisiaj w nocy tak sie wystraszylam bo tak zaczela charczec :ico_szoking: myslalam ze jej cos sie stalo moze mleko cofnelo i i sie nim krztusi,ale nie szybko ja wzielam na rece przytulilam i zasnela i tak charczala przez sen a ja z tego wszystkiego spac nie moglam dopiero nad ranem tak troszke lepiej oddychala,no i w dzien zjadla raz i drugi i jej praktycznie przeszlo i jak bylam na 14 u pediatry to ja osluchala i powidziala ze nic nie slychac ze plucka ioskrzela raczej czyste tylko gardlo podraznione i niedala zadnego leku :ico_noniewiem: a wieczorem mala zaczela kaszlec i slychac ze jej cos tam siedzi :ico_placzek: :ico_placzek: zobaczymy jak dzisiejsza nocka :ico_noniewiem: ,a jutro jedziemy do znajomych bo tutaj w poniedzialek swieto i dlugi weekend :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-08-23, 22:49 ]
a jeszcze wam powiem jak dzis mala wstala rano i ja polozylam na przewijaku ale ja mam tylko taki maly ktory polozylam na lozku i poszlam do lazienki zeby przyniesc troche wody do mycia wracam a tu mala nogi cale w kupie,ale pielucha czysta a tu obok na lozku taki wielki placek :ico_smiechbig: ,sama sie zastanawialam jak to moja swinka zrobila,ale pozniej widzialam jaka ma zabawe podkula nozki idupke na bok przekreca ,pozniej troche mniej smiechu bylo jak przyszlo do sprzatania a tu na materacu plama :ico_nienie: oczywiscie nie musze pisac ze byla przy tym bardzo zadwolona z siebie hihi :ico_haha_01:

dobranoc dziewczyny

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 sie 2008, 09:17

sluchajcie z tymi oczkami to jest u mnie dziwnie... Konrad od poczatku ma niebieskie oczka, blekitne jak ciemne niebo.. ja mam zielone a moj maz piwne, wszyscy sie smieja ze to nie nasze :-) hehehe, jest blondynkiem nasz skarbik wiec pewnie juz takie oczka niebieskie zostana, choc mi sie zawsze marzylo by synus mial piwne oczy swojego tatusia
moj tata najlepiej, jak na urlop przyjechali to sie smial ze to listonosza dziecko, jak listonosz do nas przyjechal to polecial szybko odebrac poczte..wrocil do domku i mnowi cholera nie widzialem jakie oczy ma listonosz bo pod slonce stal specjalnie.. :-D

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 13:26

a jeszcze wam powiem jak dzis mala wstala rano i ja polozylam na przewijaku ale ja mam tylko taki maly ktory polozylam na lozku i poszlam do lazienki zeby przyniesc troche wody do mycia wracam a tu mala nogi cale w kupie,ale pielucha czysta a tu obok na lozku taki wielki placek ,sama sie zastanawialam jak to moja swinka zrobila,ale pozniej widzialam jaka ma zabawe podkula nozki idupke na bok przekreca ,pozniej troche mniej smiechu bylo jak przyszlo do sprzatania a tu na materacu plama oczywiscie nie musze pisac ze byla przy tym bardzo zadwolona z siebie hihi
no to Ci Zuźka psikusa zrobiła :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

A ja dzis nie wyspana :ico_spanko: Franek szlał całą noc nie wiem co mu było :ico_olaboga: . Przyniosłam wczoraj od tesciowej karton ciuszków dla Franka już takich wiekszych i cieplejszych na jesień po dzieciach mojej siostry i kolejne dwa kartony spakowałam zamałych ubranek jej jak te dzieci szybko rosna :ico_olaboga:. Wiem ze dzis niedziela ale kozystam z pogody ze nie pada i juz dwie pralki prania zrobiłam a ile prasowania bedzie :ico_olaboga: nie lubie prasować :ico_zly:.

Miłej niedzieli Kobietki :-)

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 sie 2008, 17:27

A Zuzia spała dzisiaj lepiej niż kiedykolwiek, obudziła się o 5.30 :ico_szoking: pociumkała cyca i zasnęła ale chyba znów jej się coś śniło niedobrego bo po godzinie tak zaczęła przez sen płakać, obudziła się dopiero jak mój mąż ją pogłaskał po policzku, więc pobudka była o 6.30 w "wolną niedzielę".. ale trudno

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 20:55

a moj sie budzi czesto i chce do cyca... moze sie nie najada na noc, juz sama nie wiem, zastananwiam sie nad tymi kaszkami na noc, zeby go zpchac, ale nie wiem, czy to dobry pomysl. musze lekarza zapytac w czwartek ..

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2008, 08:20

moj sie budzi czesto i chce do cyca...
moj tak samo :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2008, 08:37

dajsz mu jakies mleko albo kaszke?

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sie 2008, 08:50

hej u nas kolejna noc z pobudkami Franka co godz :ico_spanko: :ico_olaboga: :ico_zly: też ciumkał cyca ciągle ale mi sie wydaje ze nie z głodu tylko potrzeby ssania (smoczka nie umie ssac ) bo tylko mósiał miec w buzi cyca i co jakis czas pociągnął a jak mu wyciągnełam brodawkę bo nie mogłam sie ruszyć to był płacz :ico_olaboga: normalnie wszystkie gnaty mnie dzis bolą.
I co tu zrobić.....z tymi nockami :ico_olaboga: :ico_puknij: :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”