ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 10:25

Mila bierze np kanapeczki do reki i wsadza do buzi, wczoraj np ziemniaczki i watrobke tez tak jadła, ale jeszcze raczej traktuje jedzenie jako zabawke niz zeby sie miała sama najesc :ico_noniewiem: juz nie mowiac o jedzeniu deserku sama łyzeczka, ja poczekam az zacznie do porzadku trzymac przedmioty, bo moja cierpliwosc by zmalała do zera jakbym miała co chwile latac ze szmata i sprzatac, niestety...

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 10:31

Patrycja.le, kluseczki to: serek homogenizowany, jajko i mąka i łyżką na wodę kładę, potem można polać jeszcze jakimś musem owocowym, posypać jagodami, albo tylko posłodzić, a i bez niczego też są dobre. Z takiego samego ciasta można też placuszki smażyć dodając troszkę proszku do pieczenia, no ale kluseczki zdrowsze.
A kluczami to bawił się i wpadły mu w dziurę mój starszy syncio Kacper. Karol nie bawi się kluczami :-D

doris, anielski spokój powiadasz. No fakt mając taką trójkę facetów w domu trzeba mieć anielski spokój, ale nawet i ten anielski czasami nie wytrzymuje :-D

Karol je widelcem i łyżeczką już je sam kaszkę i z zupki ziemniaczki sobie wyławia, ja tylko kontroluję czasami trafianie do buzi i inne cyrki, bo jak nie jest głodny to robi cuda z jedzeniem :-D

U nas też słoneczko piękne, ale narazie Karol właśnie usnął, bo dziś jakoś wcześniej wstał, no cóż od 7.00 ruch sie teraz w domu zaczyna to i on o 7.00 się zrywa, no i dobrze wcześniej pójdzie wieczorem spać, wczoraj o 19.30 już go miałam z główy :-D
No to miłego dzionka babeczki życzę wszystkim, mniej stresów i chorób, a ja lecę do kuchni - dziś na obiad łazanki z kapustą :-D

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

03 wrz 2008, 10:56

a ja chyba nie w temacie jestem

to Doris jednak nie do Warszawy ??

u nas tez juz po woli jemy sami .... i to duzo ... mowie wam jakie on pochłania ilosci ....

ja po spacereczku ... sprzatanku i pranku ...

a teraz Jakub spacku a ja odpoczne ... heh

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 11:17

KUlka, na razie ja jestem w gdańsku a artur w warszawie...

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 11:23

Wszystkie na spacer poszły?? Ja już kapustę ugotowałam, łazanki też więc końcówka została :-D I zupkę Karolowi jeszcze i gotowę, może jeszcze mi się uda zanim Karol wstanie poleniuchować :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 11:52

ja nie spaceruje bo Milka drzemke ucina, potem moze pojde do pisaku przed domem bo na spacer to raczej dopiero z tatusiem, nie chce mi sie samej chodzic :ico_wstydzioch:

kluseczki wyprobuje i ja :-)

ja juz wyprałam kojec na dworze, no bo powoli musze myslec o pakowaniu gratow dla Mili i pranie i zmywanie i szykowanie obiadu, teraz juz jestem zmeczona moge powiedziec..

a i chciałam zapytac czy probowałyscie pampersow do wody, tych takich specjalnych, bo sie zastanawiam czy to sie opłaca kupowac czy szkoda wydawac bo nie zdaja egzaminu, dajcie znac bo wybieram sie tez na zakupy i nie wiem co zrobic..

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 11:59

ladybird23, Ja na basen z Karolem no to za każdym razem takie kupuję, bo w innych nie da rady, u nas na sztuki sprzedają więc jak się wybieram to kupuję. Dla mnie są fajne, jak majteczki. A jakbym miała swój dom to chyba bym wcale na spacery nie chodziła :ico_wstydzioch: a w bloku to się nie da

[ Dodano: 2008-09-03, 12:03 ]
No zmykam na dobre, bo moje szczęście się obudziło, zupka dochodzi, zjemy i zmykamy na dwór, przed blokiem poczekamy na kacpra, a potem razem gdzieś dalej :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 12:24

ladybird23, powiem ci szczerze ze ja uzywałam ale nie na basen tylko na plaze i jak dla mnie są bez sensu
dziecko nie moze byc w nich za dlugo bo szybko sie odpazy
one nie wchłaniają siku tylko na basenie zabezpieczają zeby jakaś niespodzianka nie wpadła do basenu
zrób jak chcesz ale szkoda ze mieszkamy tak daleko bo bym ci oddała te co mi zostały
na plazy mała chodzila w tych majteczkowych pampach a jak do wody to bez niczego

sikorka a ja wole w bloku bo przynajmniej sie przejdziesz codziennie a ja tu to siedze jak w więzieniu bo nawet nie moge jechac do kalisza bo nie mam OC na auto zaplacone
a tutaj na spcer to jedynie do sklepu i spowrotem

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 12:31

no nie wiem własnie co zrobic, bo w sumie do basenu na pewno bedziemy mała wkladac, ale jak ona robi kupe zawsze rano to potem bardzo rzadko kiedy sie jakas niespodzianka zdarzy, a na plazy to planowałam wogole bez pampa, bo najwyzej gdyby cos to w stroju kupka zostanie..ona juz nie robi takich rzadkich tylko raczej zwarte bobki...jak pojdzie na sztuki to moze z 2-3 kupie.. :ico_noniewiem:

a ja wlasnie jak miałam dobry humor bo przyszla wypłata tak go teraz straciłam, bo zostało mi tylko pare stowek bo zapłaceniu wszystkich opłat :ico_olaboga: ku..a gdzie jeszcze zakupy...a gdzie tam 10 do A wypłaty :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

03 wrz 2008, 12:45

ladybird23, ja używam tych pieluch jak chodzimy na basen z Alą i jestem bardzo zadowolona. I jeszcze nie zdarzyło mi sie żeby pupę odparzyła. A nieraz nawet 4hw nim siedzi jak idziemy do aquaparku. Fakt drogie jak cholera, ale ja nie odważyłabym się na plażę albo do basenu dziecko na golaska puścić. Nie wiadomo co za świństwo może sie przyplątać.

[ Dodano: 2008-09-03, 12:46 ]
ladybird23, u nas na koncie do końca miesiaca zostało jakieś 400-500zł............

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”