Uff, jakos przezylam ten tydzien. to byl jakis koszmar, chodzilam niedospana przez 5 dni, no ale mam zamiar w weekend odespac
agnieszka, sliczne zdjecia, ale Darus juz duzy a Julia sliczna dziewczynka, taka Pysia
Widac ze raczej jest zadowolona z zycia, co? Nie teskni za dziadkami?
Od razu odpowiadam na Twoje pytanie: zuzi zabralo az pol roku aby zaczac mowic, ale wtedy zaczela juz mowic od razu pelnymi zdaniami. roznie to u dzieci bywa: jedne od samego poczatku"probuja" i po jednym slowku chocby sie ucza, a drugie, jak moja zuzia, maja okres "milczenia", i tylko koduja informacje w glowce a potem sie odblokowuja i od razu zdaniami mowia. Nie martw sie , Julia juz za kilka miesiecy bedzie mowila swietnym angielskim
Justynka, no wlasnie fotki, fotki!!!! I masz racje z okularami, niby taka mala korekcja a znaczaco poprawia komfort widzenia. Ja zaczynalam od 0,5 jak mialam 18 lat, po ur. Zuzi skoczylo do 0,75 a po 3 latach juz 2,20. I teraz od 3 lat jest tak samo. Soczewki nosze 2,00 bo sa blisko oka.
Kocura, ja mysle ze nie powinnas sie martwic. To sie zdarza. Jasne ze istnieje ryzyko ze cos tam mogla sobie zrobic, ale tak dzieje sie na szczescie rzadko. Dzieki bogu ze dzieci maja ciemiaczka
Ich czaszki bez szwanku przyjmuja takie wypadki
Pociesze cie jak ci powiem ze mojej kuzynki mala regularnie spada z roznych powierzchni i na razie , odpukac, nic jej nie jest. Jest strasznie ruchliwa, ma 1,5 roku a jej mama ma juz 6 miesieczne malenstwo i po prostu nie daje rady jej zawsze zlapac :-( A mebli z domu nie wyniesie przeciez :-( No, ale poki co jest ok. Choc czasem takie powazniejsze wypadki mozga wyjsc po latach... ale nie sadze aby to dotyczylo upadku z 30 cm, pomysl ze mala mojej kuzynki spada np ze stolu w kuchni
Nie wiem co robic z apetytem Nell
nikt nie moze przy niej jesc, bo tak wyyyyje ze szok. I trzeba jej dac :-( ryczy normalnie jak zarzynane zwierze
Nawet jak jest bezposrednio po jedzeniu, i nie da sie oszukac byle czym
Zycze milego weekendu laseczki!!!
[ Dodano: 2008-09-05, 21:40 ]
Kocurka, gratki ze sprzedazy wozia
Odnosnie jeszcze okularkow slonecznych Nell
sa to specjane dla niemowlat, pochlaniaja zupelnie UVA i UVB i kupuje sie je tu w aptekach. Slonce tu jakos mocno daje czadu, jest jakby jasniejsze niz w Pl. Mama moja mowi ze w skandynawii ma sie wrazenie ze niebo jest bardzo nisko i cos chyba w tym jest. Na poczatku Nell probowala sobie je sciagac, ale po jakims czasie powtarzania "nie wolno" i zakladaniu z powrotem, dala sobie spokoj. One sa wygodne bo sa na takiej szerokiej gumce i zakladalam jej na czapeczke. No i swietnie zdawaly egzamin jak podczas raczkowania upadala na buzie w piasek, oczka nigdy nie miala zatarte bo sa dosyc szczele