Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

06 wrz 2008, 20:13

#ania#, :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
my w październiku 2 lata :-)

ja też mam cellulit, a na brzuszku coraz większe rozstępy :ico_placzek: przez ostatni miesiąc strasznie szybko mi brzuch rośnie, mam nadzieję że po porodzie jakoś się z nim uporam,

Dziewczyny, tak o tym kebabie i jedzeniu pisałyście, że ja długo nie myśląc męża pod pachę i do pizzerii na kebaba! :-D tak strasznie się obiadłam że starczy mi chyba na długo :-D

[ Dodano: 2008-09-06, 20:31 ]
coś ostatnio poccoyo tu nie było, bo Motylek 22 usprawiedliwiony

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 wrz 2008, 20:49

moj suwaczek tez jakos sie kiepsci - bylo juz 70 kilka dni a teraz znow 81... ale co tam - oby do lstopada!!!!

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

06 wrz 2008, 20:51

A ja dzis prawie cały dzien mam twrdy brzuszek. Spałam pół dnia z kotkeim razem, to przez tą pogode. Wziełam relaxujacą kąpiel i odzyłam w koncu. Nie boje sie ze w nocy nie bede spala bo sa fajne filmy a nie musze w sumie wstawac rano. Dzis praktycznie cały dzien przelezalam.
Na szczescie rozstepow nie mam, jak narazie. A cellu zejdzie, znam super kosmetyki i bede cwiczyc z cindy crowford :) juz raz sie uporałam z cellu i teraz dam rade, zeby tylko te rozstpiki sie nie zrobily,
kiss

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 wrz 2008, 21:07

Oj rozstpy na brzuszku to ja tez mam.. ale jak je smaruje oliwką i kremem to jakies bledsze się zrobily, w sumie to mia zalezy tylko na tym, żeby zblesly, bo takie jak teraz czerwone, to tragedia, ale co tam dla dziecka wszystko..

Blumek, moja Felicja dzisiaj pobila wszystkie rekory poczęstowala się jablecznikiem, wciągnela chyba ze 2 kawalki prosto ze stolu, a ona nigdy takich numerów nie robila, ale poxniej chyba chciala mnie przeprosić, bo tak slodko przytulala się lebkiem do brzuszka, koty chyba coś w sobie mają,, bo przestal mnie boleć!!

My jesteśmy razem 6 lat, malożeństwem, gdyby wsztstko poszlo po naszej mysli byli bycmy jakieś 3 miesiące, ale nie ma tego zlego.. Co się odwlecze to nie uciecze, teraz przynajmniej wiem, ze to wlaśnie ten mężczyzna,kochany na którym moge poegac w kazdej chwili.

Betka, mój Piotrk wyslal ci wczoraj zaproszenie na NK, śmial się , że jeśli ma się dac wypożyczyc, to musi wiedziec Komu ;-)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 wrz 2008, 21:58

#ania#, no wlasnie widzialam ze jakis piotrek zapraszal mnie nie wiedzialam ze to on :-) juz nie bede taka... Nie pozycze zadnego z waszych mezow - moj mi nie gotuje ale za to i tak jest najlepszy - tak jak i kazdy z waszych :ico_brawa_01:

ale fajna ta reklama bebiko 2 jak te dzieciaczki sie smieja :ico_brawa_01: az sie sama rechocze jak one :ico_brawa_01:

blumek, a jakie te kosmetyki na cellu?? bo ja w sumie narazie niczego nie uzywalam, nie potrzebowalam nigdy, ale teraz... bede musiala. ale chyba zaczne po porodzie dopiero. ja tez zamierzam cwiczyc - chyba sobie kupie nawet jakis sprzet, albo pozycze od rodzicow rowerek, albo "konia" do cwiczen. Mam tez zamiar zapisac sie na jakies areobik :ico_sorki:

A dziewczynki wiecie moze ile po porodzie mozna pojsc do solarium?? wiem ze trzeba zaslaniac sutki, ale czy jest jakis okres ze w ogole nie mozna (napewno jest) ile on trwa??

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

06 wrz 2008, 21:58

#ania#, :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: moja Vega nie lasi sie na ludzkie jedzenie, nie mowiac juz a slodkosciach :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 wrz 2008, 22:10

blumek, #ania#, kotek moich rodzicow (odkad z nimi nie mieszkam juz nie moj:( ) do operacji bidulka jadla wlasciwie tylko z reki (ma juz 9 lat a operacja byla 2 lata temu), teraz zaskakuje nas ze nawet serek homogenizowany zje (wlasciwie polize) ale ma apetyt, po operacji do teraz zrobila sie juz ze 3 razy wieksza - ale uwierzcie mi ze wygladala tak jakbysmy ja glodzili - a ona poprostu ne chciala nic jesc. A weterynarze nie stwierdzali nic, nie miala robakow. Az w koncu bidulka ledwo sie ruszala i miala jakas dziwna wydzieline (ropa z krwia) az cala rodzina na nogi stanela i w koncu jak ja zanieslismy do kliniki to powiedzielismy ze nie wyjdziemy. Okazalo sie ze to wszystko przez to ze nie miala dzieci nigdy. A wczesniej nie moglismy jej operowc bo podobno musi miec przynajmniej jedno "plemie" :-) ale jak jej kota pozyczalismy to ona uciekala :ico_sorki: a na dwor nie chodzila wiec... I tak nasza Kubunia przytyla sobie i zadziwia nas czasem ze zje cos czego w zyciu nie powachala (nawet poledwice albo jogurt). ale swoje przeszla... po rekach nas lizala jak ja z nia w klinice bylismy... kochana nasza....

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

07 wrz 2008, 07:13

Dziewczyny to ten mój kot jakiś dziwny, bo ona uwielbia bigos, salatke jażynową, wszelkie slodycze, oczywiście z tego wszystkiego naklepsze są kitikety ;-) ale czasami ma takie odpaly, chociaz ogolnie jest grzeczna, nie biega po stolach, niczego nie ściąga, nie brudzi, pijez umywalki w lazience i czasami zalatwia się do WC, chociaż w 99 % chodzi na dwór. Teraz ma już jakieś 10-11 lat, więc po malu staruszka się z niej robi, nie wiem co to będzie jak jej kiedyś zabraknie, w pewnym momecie to ona czaczela traktować nas jak swoje dzieci, jakieś 2-3 lata temu i tak zostalo. nam to w sumie nie przeszkadza, przyzwyczailiśmy sie..

Jak to jest z solarium to powiem szczerze nie wiem bo.. ja nigdy nie bylam, jakoś nie mialam takiej potrzeby, a jak już chcialam pójść to dowiedzialam sie o Jasiu i zrezygnowalam, ale tak myśle, że chyba nie ma przeciwskazań po porodzie, najwyzej te 6 tygodni pologu, to tak na zdrowy rozum, ale jak jest nie wiem..

Kili
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

07 wrz 2008, 09:34

Hej !!!!!
Dawno mnie nie było. Pojechałam na dzień dwa do teściowej, bo mąż zaczął malowanie korytarza i farba strasznie śmierdziała, a wróciłam dopiero wczoraj. Tak się mężowi malowanie przeciągneło, no ale robił to pierwszy raz w życiu i jak na pierwszy raz to nieźle mu wyszło :-)

#ania#- Gratuluję rocznicy.
My w czewcu obchodziliśmy drugą rocznicę ślubu.

Co do kotów to mojej mamy kotka uwielbia gotowaną marchew, a na pomidory wprost się rzuca jakby z tydzień nie jadła. Takie ma kocie upodobania :ico_haha_02:

Trochę się martwię bo od piątku podbrzusze mi pobolewa. Mam nadzieję że nic się nie dzieje, W tyg na szczęście mam wizytę u gina.

Dostałam ze szkoły rodzenia próbkę Mustelli na rozstępy, Super się rozsmarowuje i szybko się wchłania. Ale cena porazająca. Ja cały czas smaruję fissanem. Strasznie tłusty i trzeba długo wmasowywać żeby się wchłonął, ale rezultaty są ok - jak do tej pory żadnego rozstępu.

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

07 wrz 2008, 10:03

Kili, - no mustela jest super, ja uzywam, kupilam w promocji dwa opakowania na poczatku ciązy i mam do dzis jeszcze troszke bo wramach osczednosci uzywam na zmiane z oliwką, balsamami i ziajką. No, kotky to zgadkowe zwierzaki. Ale moja tylko je suche (długo ją uczyłam), gotowną piers kurczaka i puszki Felixa. Nic innego nie rusza. A no i czasem tyńczyka z puszki, szczególnie jak juz jest w sałatce :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: Troszke zazdrosze innym ludkom, ze nie mają takich jedzeniowych problemow z kotami, ale za to jestem pewna, że jak zostawie cos na wierzchu (nawet szynke) to Vega nie ruszy. Co do brzuszka, to moze nospe wez, mnie tez czasaem boli, wczoraj mialam prawie caly dzien twardy brzuni i dzis mnie tak z lekke ćmi. Ale jest miękki. Moze sie rozciąga. Albo jakies skurczyki mamy male i przepowiadające.

#ania#, - wiem że w ciązy nie powinno sie chodzic na solarium, a potem juz raczej tak. Ja uwilebialam chodzic na solar w zimie, mozna się wygrzać przede wszystkim w taki zimowy wieczor i od naswietlania humorek lepszy. No i ładna sniada buzia :) Ale nie za duzo, chodzilam raz na tydzien lub dwa na 10, max 15 minut. No i wpracy noie byłam bladziak :)[

b]betka[/b], - moja Vega ma ponad dwa lata i tez sie boję tych jej kocich chorob. Dostaje zastrzyki na powstrzymanie rujki :( Chcialabym ją dopusci ale to niestety rasowiec i nie chce jej dopuszczec z byle kocurem bo co ja potem z malymi zrobie :ico_nienie: A z jej rasy nie ma u nas kota :ico_zly: Wiec bedzie robiona kiedys sterylka. wiem ze przytyje potem ale co zrobic, zdrowie najwazniejsze :-)

Pospałam dzis jak susel, mam nadzieje ze bede miala lepszy dzien niz wczoraj. Bo wczoraj nawet sobie :ico_placzek: . A dzis mamy dozynki gminne to poijde na spacerek.

[ Dodano: 2008-09-07, 10:39 ]
Ej no, wczoaraj mój suwak pokazywal 31 tydzien i 3 dzien a dziś 32 tydzien i 4ty dzień :ico_haha_01: :ico_puknij:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”