Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2008, 12:02

Witam :-)
U nas też dziś piękna pogoda cały czas rządzimy na działce robie sobie takie place z tujami i świerkami jeszcze bedziemy sadzić jarzebine i krzaczki owocowe - do reszty jestem pochłonięta planowaniem i robieniem - jak to ja jak juz grzebie w ziemi to jestem szczęśliwa :ico_haha_02:
Wczoraj moją babcie zabrało pogotowie - lezy bidulka w szpitalu i robią jej badania ale nic nie wiadomo co z nia i martwi mnie to :ico_noniewiem:
Co do bilansu dwulatka to u nas :
- Niki przytula się i gryzie z nienacka
- kłuci sie jak cos nie po jej mysli
- jak się nakręci to wszystko odpowiada NIE!!!
- czepia się nogi i przylepia i chce rzeby ją ukochiwac kiedy tylko na chwile się czymś zajme i ogólnie nie umie sie w domu sama niczym zabawić do wszystkich zabaw jestem jej potrzebna chociaż żeby obok siedzieć :ico_zly:
- nerwusek z niej tez jest niezły (chyba ma temperamen mamusi :-D :ico_oczko: )

A z dobrych rzeczy to :-) :
- ładnie śpi sama w swoim pokoju cała noc
- coraz więcej mówi i układa zaskakujące wypowiedzi :ico_szoking:
- ślicznie śpiewa i do tego tańczy
- jak jej powiem ze jestem zmęczona to siada mi na kolanach i mnie głaszcze i przytula :ico_pocieszyciel: :588:
- choć mnie to złości to myśle że jej pracowitośc to pozytywna cecha (jak chce odkurzać, wieszać pranie czy ładowac zmywarke :ico_haha_01: )
- ładnie je owoce i nawet sama chodzi na działce zrywać maliny i zbierac jabłka i śliwki :-)
- nocniczkuje i oszczędzamy na pampach :ico_brawa_01: :ico_oczko:
Ogólnie myśle że nasze dzieci to najwspanialsze na świecie pocieszki szkoda tylko że musimy obok czasu dla dziecka znaleźć czas na pranie sprzątanie czy gotownie i inne zajęcia których nikt za nas nie zrobi a nasze maluszki chciałyby miec nas tylko dla siebie i razem z nami bez reszty odkrywac ten ciekawy świat i bawic się w najlepsze :-D

[ Dodano: 2008-09-10, 12:05 ]
Kasilka dziękujemy za buziaczki i tez was całujemy i w brzusio też obowiązkowo :-D

Awatar użytkownika
aaneta25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 wrz 2008, 13:51

no a ja wyrodna zapomniałam o dobrych cechach mojego skarba.
-ślicznie je,jak jest głodny to sam ciągnie mnie do lodówki,
-okazuje czułość,głaszcze po włosach,daje buzi z :-D otwarta buzią :-D
-jak się go poprosi lub znajdzie na dywanie jakiś śmieć, to zaraz to do kosza niesie,
-uwielbia książeczki i pozkazywanie literek i cyferek,
-wypowiada usłyszane wyrazy
-chodzi na spacery trzymając się ręki(poza chwilami buntu)

"nasze maluszki chciałyby miec nas tylko dla siebie i razem z nami bez reszty odkrywac ten ciekawy świat i bawic się w najlepsze "

Edulitko dla mnie nie przeszkadza,że Joachim chce miec mnie tylko dla siebie.Uważam,że ten czas za szybko biegnie i zanim się obejrzymy, nasze teraz małe dzieci wyrosną i pójdą swoją drogą.Cieszę się,że Joachim jest mały i ma mnie teraz tylko dla siebie,że jestem jego "opoką",że w każdym momencie,gdy zniknę mu z oczu tęskni i woła "mami". Mogę mu tłumaczyć świat,pokazywać,że "to jest gołąbek,a tam chodzi wrona"...ten czas minie.Zaraz przyjdzie czas kolegów,przedszkola,szkoły i bedzie chciał świat poznawać po swojemu,będzie się oddalać,bo to nieuchronne.Staram się cieszyć każdą chwilą jego "maleńkości". Kiedyś za tym zatęsknimy...

Podeślij nam fotki swoich "arcydziełek ogrodniczych" i dalej czekam na filmik Niki jak sprząta :ico_oczko:

Joachimek śpi więc idę obiadzio robić :ico_obiadek: .miłego dnia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
nella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

10 wrz 2008, 22:37

Cześć dziewczyny :-D wróciłam do Was :ico_brawa_01:
Wpadłam się dziś tylko przywitać ale obiecuje, że nadrobię zaległe stronki :ico_olaboga:

buziaki dla Was i Waszych skarbów :-)

Awatar użytkownika
Ela28
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

11 wrz 2008, 08:19

hej :)

witaj Nellu :)

dziewczynki, u nas mały problemik się pojawił i mi troszkę zaprząta głowę, wyjaśni się za 2 tyg, więc do tej pory na troszkę się wycofam, wybaczcie, trzymajcie kciuki...

Awatar użytkownika
Iwcia 33
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

11 wrz 2008, 09:33

hej,hej :-)

Nelluś jak super,że wreszcie jesteś,pisz jak wyjazd ,dawaj fotki no i zaglądaj :ico_haha_01: na TT JAK NAJCZĘŚCIEJ.

Elu kciuki trzymam,ale czemu tak tajemniczo uciekasz od nas,znów na 2 tyg :ico_placzek:

więcej nie napiszę ,hbo mi Bartuś pomaga :ico_oczko:

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

11 wrz 2008, 09:55

Hello!
Dawno mnie nie bylo :-D A tu nawet cos sie dzieje...
Elu - tez trzymam kciuki,
Nelciu - witaj! :ico_haha_01:

Widze,ze robicie sobie bilans dwulatka :ico_haha_01: ja na razie sie wstrzymam - bo 2 latka konczymy za miesiac :ico_oczko:

Za to sie pochwale z dzisiejszej nocy :-D :
Ola spala w zwyklym lozeczku - nigdzie nie wyszla (nawet wieczorem, przed zasneciem :ico_oczko: ), nie spadla - a rano to ja sie pierwsza obudzilam (8:30), bo sie wystraszylam,ze tak cicho :ico_szoking: - ide do jej pokoiku...a ona lezy na swoim lozeczku...podchodze blizej i pytam czy wstaje - na co Ola sie zrywa, a tam....tona klockow pod nia lezala :-D
Ola ma sporo klockow w swoim pokoju, tych drewnianych - wiec za wygodnie to chyba jej nie bylo :ico_haha_02:
W kazdym razie ciesze sie,ze do nas w nocy nie przychodzila (choc slyszalam ja jak karmilam filipa o 4) i ze moglam pospac troszke dluzej niz do 7 :-)

Awatar użytkownika
asiapanda

11 wrz 2008, 11:18

No hey laski

Felicity super, że mała tak fajnie i śpi, ja właśnie przygotowywyję się do tego

Nellu witaj ponownie, brakowąło Cię tu :-D , no pochwal się zdjęciami

Eluś za dwa tg umrę z ciekawości, ale OK trzymam kciuki

Nawiązując do maluchów - że takie przylepki, ja postanowiłam od października zatrudnić nianię, będzie przychodzić na 2 godzinki ze 3 razy na tydzień. Kocham Wiki najbardziej na świecie, ale są chwile, że ... :ico_zly: A wiem, że jak odsapnę to i mam więcej chęci i sił na zabawy :-D

Awatar użytkownika
Kasiulka28
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

11 wrz 2008, 11:55

Hej

A ja dalej nieprzytomna, do tego kręci mi się w głowie :ico_zly:

MERY to ja właśnie biorę to paskudztwo CORDAFEN, głowa już mnie nie boli ale za to we łbie się kręci i ciepło bucha ze mnie, na plus jest jednak to że brzuch tak nie boli :-)

ASIU to pewno brałyśmy to samo, że tak serce pikało, ja też miałam coś do tego aby trochę złagodziło to bicie ale nie złagodziło :ico_zly: Powiedz, przekonałaś mamę aby przyjechała na urodziny Wiki?

CHLOE na razie bobo wielkością jest ciut mniejszy od Konrada, tylko że Konrad przyszedł 2 tygodnie przed terminem i ważył 4kg :ico_szoking: Teraz się modlę aby donosić a potem żeby za bardzo nie przenosić, bo jak mi przyjdzie rodzić 5kg to pęknę :-D :-D :-D Jak Maciuś??? My w sobotę idziemy na wesele :ico_haha_01:

EDULITA buziaczki dla babuni, nie martw się słoneczko, na pewno jest dobrze :-)

FELICITY widzisz i było tyle gadać :-D :-D :-D Ola jest już "prawie" dorosła i musi spać w dorosłym łóżku :ico_brawa_01: Odkąd Konrad nie śpi w tym dziecięcym to mi super dorośleje ale chwalić go nie będę, bo facetów jak się chwali to zawsze to się potem odwraca :-D :-D :-D

ELU ja też trzymam kciuki ale jak dasz radę to chociaż napisz małe słówko :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
edulita

11 wrz 2008, 12:22

WITAM :-)
Elu- dziękuje za fotki Jaś bawi się na świetnym placu zabaw chyba najbardziej mu się spodobała furka choć skoki w kałuży dały sporo frajdy :-D Jaś jest śliczny taki malutki blondasek i wygląda na grzeczniutkiego :ico_brawa_01: Trzymam kciuki - tajemnicza damo :ico_oczko:
Kasiulka- nie martw się dasz rade urodzić ale narazie to ty nie myśl o porodzie bo masz jescze czas :ico_nienie: i prosze nie wyprzedzać faktów i byc grzeczną :ico_haha_02:
Nellu- śliczne zdjęcia w avatarku i podpisie ja będe sprawdzać poczte i czekac na paczke z fotoskami :-)
Asiu - masz kogoś zaufanego na nianie dla WIKI ? W sumie to masz racje odpoczynek = się większa wydajnośc mamy :-)
felicity, - :ico_brawa_01: dla Oli za spanie w dorosłym łóżeczku
Anetko- obiecuje że jak tylko skończe prace na działce to wyśle fotoski , nie dostałaś jescze filmiku Niki wieszającej pranie ?
Iwciu - masz moze w zasobach przepis na ciasto z brzoskwiniami ? bo u rodziców na działce zatrzęsienie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Mery31
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

11 wrz 2008, 12:45

Witam

Nell- jak miło Cię znów widzieć wygladasz ślicznie a Maks taki dorosły na tym leżaku, czekam z niecierpliwością na zdjęcia :ico_haha_02:

Elu- właśnie obejrzałam zdjęcia, Jaś uwielbia kałuże jak mój skarb :-D ładny blondasek z niego; a Ty co tam ukrywasz trzymam kciuki , zeby było po twojej myśli a ciekawość mnie zżera,

Felicity- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Oleńki grzeczna dziewczynka

[ Dodano: 2008-09-11, 12:47 ]
Kasiulka- troche się zrelaksujesz na weselisku, tylko za bardzo nie baluj :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”