SANDRUSIA))
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2008, 19:19

eve.ok, no powiem ci ze cena naprawde jest atrakcyjna :ico_szoking: my chcielismy przeznaczyc jakies 100 000 ale jak jest taka okazja a pozatym juz nie trzeba remontu robic bo jak widac wszystko nowe ja juz mebelki mam swoje wiec tylko sie wprowadzac :ico_brawa_01: zeby wszystko tylko poszlo po naszej mysli :ico_sorki:
Ewuniu zdrowka zycze kochana :ico_buziaczki_big:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 wrz 2008, 20:26

mikusia kubus ma 90cm i 15 kg i wdal sie w tate :-D
to ciężkawy faktycznie :) a wzrostowo to prawie jak moja mała.. bo ma 89 cm ;)

moni ale macie fajnie z tymi wyjazdami :) my nie byliśmy od 2 lat nigdzie

sandrusia domek super! no super!

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2008, 20:45

Ja wlasnie przed chwilką zmierzyłam Marti i ma 84 cm :)

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

10 wrz 2008, 21:54

Obiecałam fotki więc wklejam...

Pokój Oscarka
Obrazek

pokój Oscarka c.d.
Obrazek

kuchnia
Obrazek

kuchnia c.d.
Obrazek

łazienka na dole. Nareszcie mam wannę :-)
Obrazek

łazienka c.d.
Obrazek

jardzik
Obrazek

jardzik c.d.
Obrazek

kawałek Tv room-u
Obrazek

Tv room c.d. (jeszcze z kablami na wierzchu, w dniu przeprowadzki)
Obrazek

Nasza sypialnia (najgorszy bałagan- wybaczcie)
Obrazek

Nasza sypialnia c.d. (ciągle nieposprzątane)
Obrazek

Play room (tzn kawałek. Tutaj Tomek trzyma swoje gitary i inne sprzęty. ja wklejam moje stanowisko skąd do was nadaję :-)
Obrazek

[ Dodano: 2008-09-10, 21:58 ]
Sandrusiu, oglądałam ten domek, do którego link podałaś. Jest bardzo ładny i zadbany. Wszystko takie jasne i nowe. Nie wiedziałam, że planujecie kupno domu. My póki co, wynajmujemy, gdyż najprawdopodobniej za kilka lat wrócimy do Pl albo przeprowadzimy się gdzie indziej. Nie wiążemy swojej przyszłości z Irlandią.

SANDRUSIA))
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2008, 22:32

majorowa, ladny domek znow bardzo milo i przytulnie ja jakos zawsze jak was odwiedzam bardzo dobrze sie czuje jak u siebie :-D
a my no chyba kupimy bo i tak placimy i tak wiec lepiej kredyt splacac niz komus placic :ico_haha_02:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 wrz 2008, 08:34

majorowa bardzo ładnie masz w domku :-D i fajny patent na te szuflady w ścianie!

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2008, 10:39

kasiu - super domek :ico_brawa_01: pozazdroscić Wam tylko kobietki swoich metrów kwadratowych :-D
ze mną już dziś lepiej, aleJaguś się rozłożyła zupełnie. na razie na własną rękę ją leczę, bo nie ma ani kasszlu ani gorączki tylko ten katar okropny :ico_noniewiem:

no i teraz zaglądac mogę do Was cześciej bo mam pracownicę do pomocy w końcu :ico_brawa_01: przeszkolona w trybie pilnie szybkim i już dziala ku mojemu odetchnęciu z ulgą :ico_haha_01: nawet na śniadanko czas znalazłam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

11 wrz 2008, 12:40

eve.ok, strasznie mi przykro z powodu choróbska. Oby Was szybko opuściło. Taki katar dla dziecka potrafi być bardzo męczący. Wiem jak jest z Oscarkiem. Cały czas się denerwuje. Cieszę się bo dotychczas zaczynało się od katarku a kończyło na antybiotyku bo Oscar nie potrafił wydmuchać noska i wszystko zlatywało do oskrzeli. Teraz sam się dzielnie upomina, że chce nos wysmarkać i zanosi chusteczkę do ubikacji i spuszcza wodę. Niezła frajda dla niego ha ha :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2008, 13:08

Kasiunia super domeczek. Widzę że twój mały mężczyzna ma mnóstwo pojazdów... co sie dziwić w końcu to facet.

Ja myślę podobnie jak Sandrusia. Lepiej spłacac kredyt niz wynajmować... jak przeliczyłam to rata kredytu bedzie nie duzo wieksza od kosztu wynajmu + opłaty.

Nie wiem jak wy ale ja ostatnio jestem ciagle zmęczona, gdy przyjdzie wieczór to padam... cóź jesień sie zblirza.

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

11 wrz 2008, 13:33

moni26, ta decyzja o wynajmie jest bardzo poważnie przemyślana. Zastanawialiśmy się już nie raz nad kupnem domu, ale Tomek analizował rynek i okazuje się, że na razie ceny są najwyższe w historii. Zaczynają powoli spadać, ale nie opłaca się kupować domu w Irlandii przez najbliższe półtora roku a nawet dwa lata. Gdybyśmy teraz kupili dom, stracilibyśmy więcej pieniędzy niż go wynajmując. Ponad to, nie wiążemy swojej przyszłości z Irlandią. Tomek chce zdobyć tutaj doświadczenie w zawodzie bo pracuje w bardzo dobrej firmie, ale za jakiś czas... kto wie, może wrócimy do Polski a może przeprowadzimy się gdzie indziej :-) Na razie żyjemy z dnia na dzień CARPE DIEM! :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”