Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:01

karmi malinowe
heh.. Milutka... ja to bym kawowe wypiła :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: uwielbiam karmi kawowe :-) heh.. się rozmarzyłam... :-D
no mi udało kupić czarną, więc nie jest źle, jeszcze muszę kupić jakieś krótkie kozaczki na zamek - żeby się wygodnie zakładały, Bo brzuch już w schylaniu się zaczyna przeszkadzać.
:-) noo, na czarną to bym nawet nie pisnęła :-) a z kozaczkami racja - najlepiej jakieś łatwe do wkładania, bo problem będzie :-D

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 wrz 2008, 20:08

Ja piwko bardzo lubilam przed ciaza. Teraz to sie takiego normalnego boje. Wczesniej widzialam tylko takie co maja 0.5% ale to zawsze cos . No ale znalazlam w koncu piwko 0.1% taka puszeczke 300 ml i czasami sobie popijam. Fakt smakuje inaczej ale zawsze to cos. Staram sie jednak ograniczac, bo jak piwko pije to mnie zaczyna do papierosow ciagnac :ico_nienie:

Mam pytanie: wiecie moze od ktorego tygodnia dziecko ma realne szanse przezyc jezeli przedwczesnie sie urodzi. Pytam o takie szanse na minimum 70%.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:10

A ja jutro mam USG 4d i ciekawa jestem czy sie potwierdzi ze to córeczka..moj P ciągle sie łudzi ze bedzie chłopczyk..
a co do piwka to nie bardzo lubie..no ewentualnie jakiś redsik ale w ciązy odpada..ja wole mimo wszytko winko..

[ Dodano: 2008-09-16, 20:13 ]
Sandrusia a ja mam takie pytanko trochę osobiste jak to sie stało ze znalalas sie w Japonii???nawet moj kochany kt czasmi nas podczytuje jest ciekawy??
j chyba bym nie zdecydowała wyprowadzic zagranice..choć nie chce sie zarzekać bo róznie to w życiu bywa

[ Dodano: 2008-09-16, 20:16 ]
Ananke a TY kiedy wyemigrowałaś i dlaczego? :-D :-D ale wscibska jestem nie?? :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:16

Mam pytanie: wiecie moze od ktorego tygodnia dziecko ma realne szanse przezyc jezeli przedwczesnie sie urodzi. Pytam o takie szanse na minimum 70%.
takie szanse na minimum 70% przeżycia to od 30 tygodnia... od 24-26 tyg dają 50% szans....
widzę, że też Ci różne myśli po głowie chodzą.. ja pytałam w szpitalu jak byłam i padło podejrzenie, że mój organizm (nerki) odrzuca ciążę...

mnie teraz w ogóle nie ciągnie do alkoholu, ale kilka razy łyka wzięłam, jak mój K. pił piwko... noo, ale karmi kawowe to bym ze trzy butelki na raz wytrąbiła :-D :ico_sorki:
zresztą mi na te nerki to nawet w Polsce zalecali piwko :-)

[ Dodano: 2008-09-16, 20:20 ]
Ananke a TY kiedy wyemigrowałaś i dlaczego? :-D :-D ale wscibska jestem nie?? :ico_olaboga: :ico_olaboga:
heh... nam pomysł zrodził się w głowie latem 2006, jak firma, w której K. pracował zaczęła wypłacać z opóźnieniem płacę, a potem przestała w ogóle.. no i Krzysiek na jesien przyleciał tutaj... a myśmy dołączyli w zeszłym roku w grudniu, jak już gniazdko było uwite :-) a dlaczego? głównie kasa, ale poza tym marzenie :-D ja marzyłam o Szkocji.. Krzysiek marzy o Kanadzie i tam docelowo chce nas wywieźć :-D

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 wrz 2008, 20:33

jak to sie stało ze znalalas sie w Japonii???
chcialam sie gdzies zalapac do pracy a Anglia czy Stany jakos mnie nie ciagnely, wolalam kraj, ktory nie jest raczej zaznaczony na mapie Polakow wedrujacych za chlebem. Moja kolezanka - pracowala juz wczesniej w Japonii w teatrze i to ona dala mi kontakty. Nie jechalam w ciemno a na peleln legal na polroczna wize pracownicza, wiec sie nie balam. No a ze pozniej niechcacy poznalam mojego meza, to juz tu zostalam. Pracowalam jako hostessa (o ktorych zreszta straszne rzeczy pisza w polskich gazetach i internecie) i bardzo sobie ta prace chwalilam.
widzę, że też Ci różne myśli po głowie chodzą.
no wiesz... juz w sumie blizej niz dalej... wiec chcialabym wiedziec takie rzeczy, tak na wszelki wypadek. Sama bylam wczesniakiem i troche mnie takie rzeczy niepokoja.

Dziewczyny, a w ogole to w ktorym my jestesmy miesiacu :ico_ciezarowka: bo ja ju sie pogubilam :ico_olaboga: kazdy liczy inaczej. Tu u mnie liczy sie, ze ciaza trwa 10 miesiecy :ico_szoking: no i diabli wiedza co mam mowic jak ludzie sie mnie pytaja :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:38

Pracowalam jako hostessa (o ktorych zreszta straszne rzeczy pisza w polskich gazetach i internecie)
powiem Ci ze nie czytałam..moja koleżanka byla tez w Japooni jako hostessa i bardzo sobie chwaliła ta prace

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 wrz 2008, 20:39

ja właśnie wytestowanym nową sokowirówkę i zrobiłam z pomocą męża sok z buraków, dodałam jeszcze marchewki i jabłka i teraz mogę pić, zrobiłam więcej na jutro, mam nadzieję, że pijąc ten sok będę miała lepsze wyniki :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:41

ja jakos do soku z burakow nie mogę sie przekonać..

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 wrz 2008, 20:42

ananke i Sandrusia podziwiam Was, mojego brata też i w ogóle wszystkie osoby , które wyjechały z Polski, bo ja bym tak nie mogła, na pewno bym tęskniła, nie wytrzymałabym bez znajomych i tego naszego polskiego jedzenia

[ Dodano: 2008-09-16, 20:43 ]
ja jakos do soku z burakow nie mogę sie przekonać..
ja też nie, ale lekarz mi kazał więc piję, na zdrowie swoje i dziecka

[ Dodano: 2008-09-16, 20:49 ]
Marcia, byłaś na przymiarce, suknia gotowa, wszystko już masz załatwione na ślub?????

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2008, 20:51

Marcia, byłaś na przymiarce, suknia gotowa, wszystko już masz załatwione na ślub?????
tak byłam na przymiarce..sukienka będzie gotowa na czwartek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jedyne czego nie udało mi sie załatwić to pieknej pogody na sobote :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”