Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

01 paź 2008, 13:00

dziewczyny Wy chyba nie wiecie na co sie piszecie z ta druga ciza hehe ......

JA tam drugie bobo polecam jak pierwsze beddzie w miare samodzielne ... bo ciezko tak ....

a Niani nie wiem ile dam .. no bo ja przyjdzie to dzieci bedo juz spały bo ja wychodze o 21 ... niewiem z 40 zł dostanie .... w koncu nic nie bedzie robic .... hehe

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2008, 13:04

Kulka a te 40zł to za ile godzin??

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2008, 13:12

Hello,
Z tą ciążą to widzę że myślimy podobnie. Z M. się umówiliśmy że zaczniemy w przyszłe wakacje się starać. Mam nadzieję że wszystko nam się do tego czasu poułada.

Ja byłam wczoraj u taty. Na razie nic więcej nie napiszę bo myśli mi się kotłują w głowie.
doris, super że masz lokatorów. Przynajmniej masz kłopot z głowy. A z uczelnia to i u mnie tak jest że wszystko na ostatnią chwilę.
Glizdunia te Twoje zdjęcia to ja pamiętam i powoli mi tęskno do tego okresu :)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2008, 13:24

No Lady przestań...aż miło na Ciebie popatrzeć!!! a małż niech szybciorem zdrowieje, bo osiwiejesz w domu z 2dzieci! :ico_haha_01: a swoją drogą, będziesz miała trening przed kolejną :ico_ciezarowka: :ico_haha_01:
No ja też wiedziałam, że będzie trzeba zapłacić za szczepienie...i sprawdziłam co to było...błonica, tężec, polio i HIB, a HIB to co jest, bo nie pamiętam???
Doris no tak to jest z zakupami! ale tanie pieluchy macie! :-D a z pracą to ok, szybko a zapłacą jak za wolno..super układ! :-D
KUlka ano nie wiemy, bo nie mamy 2dzieci...więc każda myśli, że jakoś to będzie...a według Ciebie co znaczy, że pierwsze dziecko będzie samodzielne? bo dla mnie to dopiero jak się wyniesie z domu :ico_haha_01:
Pati trzymaj się! wierzę, że masz zamieszanie teraz, ale musisz to wytrzymać!

a...Doris Glizdunia oczywiście że po cesarce jest...więc wszystko jasne...ale, przecież o ile pamiętam, to wszystkie wyglądałyśmy całkiem dobrze po porodzie.
No i ja Haniulki nie dostałam ani nie widziałam, bo była zawinięta w pępowinę...ale nonono dostała 8punktów, więc do końca życia nie zrozumiem, czemu mi jej nie pokazali. To na prawdę okropne uczucie...kiedyś jak tego nie było to człowiek nie ubolewał...a teraz? jak każda prawie matka może tulić takie mokrusienkie maleństwo i nawet je nakarmić zaraz po porodzie, a moje zabrali na 3godziny nawet go nie pokazując...ta rana we mnie krwawi nadal...i boli

Hania nie chciała zuppki, podziękowała po kilku łyżeczkach...odpuściłam, wypiła mleko i poszła spać...
i mówimy sobie wierszyki...ja mówię proszę państwa oto..a Hania "miśśśś"...ja dalej miś jest bardzo grzeczny...a ona "dziśśśśśśś"...ja ciągnę chętnie państwu łapkę poda, a ona "niee", no to ja..nie chce podać..a ona "nie-e", a ja kończę...super nam idzie!
dziś uczymy się kolejnego...kto misiowi urwał ucho...i Hana najpierw pokazuje, cicho i głucho...a potem mówi, że jechał "miśśśśśśśs" tramwajem, że upadł "bam" biegnąc z górki i że go dziobały "duguda" :ico_haha_01: i że "pieśśśśśśśśś" go tarmosił...mówię Wam, ubaw po pachy!!! muszę to nagrać...

a teraz muszę zmykać pomóc mamie czyścić grzyby!

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 paź 2008, 13:45

zborra, doskonalę Cię rozumie z tą zadrą w sercu, ja mam taką już 10 lat, mnie też Kacpra zabrali nie pokazując, nawet nikt nie raczył mi powiedzieć czy urodziłam chłopca, czy dziewczynkę, ja po 12 godzinach porodu, po 24 godzinach głodówki, byłam nieprzytopna poprostu, a wszyscy sobie poszli razem z moim dzieckiem zostawiając mnie na łóżku, dopiero salowej się zapytałam. Kacpra zobaczyłam po 4 godzinach, nigdy nie wybacze tego tym ludziom, to było poprostu straszne. A teraz poród to było najcudowniejsze przeżycie jakie mnie spotkało, Karol wylądował na mojej piersi, położna mnie wycierała i myła twarz, nie no poprostu inny świat.

Humor to ja nawet dzis mam, tylko jakaś niewyspana i zmęczona jestem, po tej nocy i ta głowa. Nawet spacer wiele nie pomógł, bo takie wiatrzysko, że głowę chce urwać.

No cóż muszę zmykać, Karol się obudził, Kacper wrócił ze szkoły, trzeba obiadek podawać :-D

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2008, 13:50

Wiktor strasznie nie lubi, gdy chcę mu założyć pieluchę pod szyję w trakcie jedzenia :ico_noniewiem: Krzyczy i sam ją ściąga ... W efekcie zawsze po jedzeniu wygląda ... niezbyt smakowicie :-D Dlatego w domu biega w brzydszych ubrankach, których mi nie szkoda.

Glizdunia Wiktor z kolei mówi non stop "dwa" - ile masz latek ? - dwa, ile masz paluszków - dwa :-D

lady świetne fotki :ico_brawa_01: My też mamy mnóstwo z naszych tegorocznych wakacji, jakość niezbyt rewelacyjna bo robiona przeze mnie hihihi i mojego męża ale zawsze to będzie pamiątka.

Glizdunia pytasz o moją pracę - nie odezwali się z tego sklepu odzieżowego, widocznie stwierdzili, że się nie nadaję. Muszę napisać solidne cv i roznieść do tutejszych przedszkoli czy mops-u - wolę nawet iść na staż za mniejsze pieniądze ale w soim zawodzie no i do 15-16, a nie do 18.

Ja dowiedziałam się, że jestem zafasolkowana 18 września, o ile dobrze pamietam to była niedziela wieczów - po test miałam iść w poniedziałek ale nie wytrzymałam :ico_haha_01:

A kolejne bobo - u mnie dopiero za około 4 lata...

:ico_zly: :ico_zly: hałasują mi robotnicy pod oknem i musiałam na nowo usypiać małego.

Jadę dziś do L. to może kupię te buty do spodnicy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

01 paź 2008, 14:04

Zborra powiem Ci ze ta samodzielnosc to u mnie jedzenie samemu .. koniec z pielucha ... odstawienie od butli ... przesypianie nocy ... a teraz jak bym mogła wybierac to urodziłabym KUbe jak Filip poszedł do przedszkola ... bo to jednak duzo daje jak mozesz poswiecic czas kazdemu i nikt nie jest zaniedbany ... bo w przedszkolu filip tez sie swietnie bawi przychodzi i mam czas dla niego bo od rana poswiecalam go Kubie ... bo dwujka w domu ...przynajmniej kiedy nie ma sie dzadkow pod reko to duze wyzwanie ....

Doris no 40zł za cała noc .. co prawda ja wroce kolo 2 - 3 hehe ... ale ona bedze u mnie spala ... to małolata jest wiec nie bede płacic jej za godziny ... szczegolnie ze sie nie narobi ...

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2008, 14:06

KUiKa jestem podobnego zdania w kwestii drugiego dziecka.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

01 paź 2008, 14:19

jestem...no bylam u lekarki,i zmacala mi brzuch,wypytala o to co mi dolega i kazala poczekac do@ i gdyby sie nie pojawila to zrobic test ciazowy....a jak ciaza to mam przyjsc znowu...to nie jajniki tylko cos nizej,zampomnialam nazwy mnie boli....no i mocz mi zbadala i infekcji nie ma...moze to owulacja tylko zapytalam czy moze tyle trwac,no nie byla zbyt pewna....jak bole beda sie utrzymywac mimo @ to moga mi usg zrobic...wiec chyba jeszcze sie do niej wybiore.....w cazy nie jestem na bank bo nawet wczoraj powtorzylam test...no i jeszcze mozliwosc ciazy pozamacicznej jest ...ale to sie moze wyjasni,bede tam lazila az mnie bolec przestanie....

Pati,jak bedziesz miala chec to napisz co to sie dzieje z tat..
no i raja,ja mialam cc ale to nie znaczy ze bylam wypoczeta :ico_haha_01: :ico_haha_01: ..napewno nie mialam wysilku fizycznego jak wy ale stres robi swoje...ja od 6.oo rana na nogach bylam..ledwo sie telepalam ze strachu a Maye wyjeli dopiero o 16.42...wiec dlugo czekalam i padnieta bylam z emocji...tylko nie wiedzialam wtedy ze cala noc Maya nie da mi pospac :-D ale mysle ze adrenalina nas tak ladnie zakonserowala :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 paź 2008, 14:23

Glizdunia a przyjmujesz taką opcję, że test nie wykrył ciąży bo jest za wcześnie ... Kiedy masz dostać @ ?

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”