Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

06 paź 2008, 14:39

ale nadal nie widze ile i co mam tam za podstawe...
moja decyzja składa się z 8 stron, i tak, na pierwszej ogólne wyliczenia, na drugiej warunki, jakie podaliśmy, na trzeciej jakies pierdoły i rozpisany Krzyśka WTC elements, na czwartej o CTC i Child elements for children + family emelents i tu jest "basic" , na kolejnych stronach szczególy tego, jak i kiedy będą wypłacali zasiłki...

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

06 paź 2008, 16:07

na czwartej o CTC i Child elements for children
no to teraz rozumiem czemu tego nie mogłam znaleźć...
nie mam CTC...
u nas napisali, że sie nie kwalifikujemy na CTC bo nie jesteśmy odpowiedzialni za żadne dzieci i młode osoby...

więc nie wiem jaka jest nasza podstawa...
ale napisałi mi w odmowie że jak urodzi siędziecko to mam złożyć podanie jeszcze raz... bo moze moje dane ulegną zmianie...

poczytałam troszkę o benefitach na dwóch strocnach...
www.dzieciak.co.uk
www.polkadot.pl

tam na zasadzie porównania do podobnych sytacji zorientowałam się na czym stoimy...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 20:22 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

06 paź 2008, 16:40

u nas napisali, że sie nie kwalifikujemy na CTC bo nie jesteśmy odpowiedzialni za żadne dzieci i młode osoby...
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: oo, a Roksanka??
ale napisałi mi w odmowie że jak urodzi siędziecko to mam złożyć podanie jeszcze raz... bo moze moje dane ulegną zmianie...
no ja też złożę po urodzeniu Malucha, może wtedy się uda, bo teraz wiem, że szans nie mamy...

poccoyo

07 paź 2008, 17:46

a jak tam wasze brzuszki??
i zachciewajk...
bo ja ostatnio to bym tylko mięso jadła... i warzywa...
ale mam takie dni ze nutella nie odstepuje mnie na krok...
bułeczka z nutella i cała happy jestem...
gorzej z moimi rozstepami... i jednym zylakiem... :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 17:20 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

07 paź 2008, 19:06

a jak tam wasze brzuszki??
mój idzie do góry :-D strasznie szybko :-)

a ja zachciewajki mam, ale walczę cała sobą, bo bym tak pizzę 16' zjadła, popiła wanną pepsi, zagryzła żelkami o smaku coca-coli, popchnęła to chrupkami serowymi i zagryzła kabanosem maczanym w polskim majonezie :-D noo i może jeszcze torcika z bitej śmietany bym wtrząchnęła :-D noo, to tak w skrócie :-D a zajadam kiwi, jabłka i śliwki :ico_noniewiem: nie uszczęśliwia mnie to do końca, ale daję radę się oszukiwać :-)
gorzej z moimi rozstepami...
ja mam brzuch w cętki po Młodym :-) także nic nie mówię, bo dawno się z nimi pogodziłam :-) ale brzuch swędzi coraz bardziej (pomimo smarowania) i pewnie wyjdą ze dwa nowe (oby nie więcej :ico_sorki: )

[ Dodano: 2008-10-07, 19:06 ]
poccoyo, Tobie 50 dni zostało do terminu :ico_szoking: :ico_brawa_01:

poccoyo

07 paź 2008, 21:13

poccoyo, Tobie 50 dni zostało do terminu :ico_szoking: :ico_brawa_01:
sama się zdziwiłam że to prawie już... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

a ja nadal z zakupami stoje w miejscu...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 17:20 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

08 paź 2008, 08:43

a ja nadal z zakupami stoje w miejscu...
no co Ty.. przecież ciuszki masz... łóżeczko chyba też, dobrze pamiętam?? czego Ci jeszcze brakuje?

ja już ciuszków nie kupuję, bo mam aż zanadto, pomyślałam tylko o małych nowych bodziakach do szpitala, ale to niewielki wydatek... ostatnio kupiłam bumper'ki do kołyski, torbę do spania nową (bo mam jedną, ale używaną), no i czekam na prześcieradła, bo juz wczoraj pisali, że wysłali... no i do tego mam kocyk akrylowy z Polski i do spania mam wszystko :-) m noo, brakuje jeszcze dzidzi, ale to już niedługo ;-) :-D

Ciekawe jak tam Agata?? wciągnęło ją to Stirling, że się nie odzywa?? :ico_sorki: mam nadzieję, że wsio w porządku...

poccoyo

08 paź 2008, 11:30

ananke, no widzę ze zorganizowana mama jesteś....
czego Ci jeszcze brakuje?
no zgadza się mam łóżeczko, ale bez materaca...
nie mam prześcieradeł...
nie mam wózka, wanienki,leżaczka,przewijaka
(mam osłonke na przewijak, z sylikonu z Bootsa)
no i troszkę kosmetyków się nazbierało

a się jeszcze zastanawiam, bo mam kilka reczniczków do twarzy tych takim maleńkich, i 3 szt pieluch terowych... myślisz ze wystarczy ? czy dokupić jeszcze 3 pieluszki w ASDA??
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 17:21 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

08 paź 2008, 11:40

i 3 szt pieluch terowych... myślisz ze wystarczy ? czy dokupić jeszcze 3 pieluszki w ASDA??
kurczaczki, Kochana, ja to mam stosy pieluch tetrowych w takim razie :-D mam 6 białych i 6 niebieskich do wkładania w pampersa w jakieś "osrane" dni... do tego mam 4 pieluszki w gwiazdki i 4 w misie z przeznaczeniem do podcierania buzi, odbijania :-)

ja prześcieradła na amazonie kupiłam, najtaniej wyszło, nawet z przesyłką z formy "Zorbit", ale bez gumki, bo na mój materacyk nie mogłam dopasować tańszych prześcieradeł z gumką, a nie chciałam płacić 12f za prześcieradło :ico_noniewiem:
ananke, no widzę ze zorganizowana mama jesteś....
noo, staram się :-) zrobiłam dawno temu listę na wyprawkę i tak powoli kupuję wszystko... zresztą nawet na jeden raz to byśmy kasy nie mieli, a tak raz w tygodniu cos i powoli się zbiera....

poccoyo

08 paź 2008, 12:05

ananke, ja nie chce mieć tyle pieluszek bo przy ROksanie się nie przydały...nic nie ulewała, czyta dziewczynka była...
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

a co do innych zakupów, narazie sieastopowałam bo mieliśmy się przeprowadzac, ale prawnik nie dzwoni, ja nie wiem co robić, bo w sumie i tak te rzeczy będą potrzebne...czy teraz je kupię czy po przeprowadzce to chyba nie zmienia faktu, że kase i tak się wyda...
moze zamówie materac??
a prześcieradął widziałam w rozmarze cotbed, w tkmaxx...
jak corka sie bedzie lepiej czuła to zajdę tam i poszperam...
widziałam 2 z gumką jedno flat, i kocyk za 9,99... jak na te ceny co widziałam w mathercare... to wychodzi taniuśko...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 20:22 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pozostałe”